Dakkapel vergunningsvrij? Witte dakkapel met plat dak.

Verholen goot

En andere opties voor hemelwaterafvoer

Afspraak maken

Standaard wordt regenwater afgevoerd via een regenbuis, in combinatie met loodslab, aan de zijkant van de dakkapel. Daarnaast zijn er echter nog twee varianten voor een luxere afwerking van de dakkapel.

Wat zijn de opties?

Afvoer van regenwater

Afspraak maken
Verholen goot dakkapel.

Afvoer d.m.v. regenbuis

Standaard wordt het hemelwater afgevoerd door middel van een regenbuis aan de zijkant van de dakkapel. Dit is het geval bij ons model 'Klassiek'. Het loodslab aan de zijkant van de dakkapel zorgt voor een juiste afvoer van het water langs de dakkapel.

Verholen goot dakkapel

Dakkapel met verholen goot

Een verholen goot ligt verborgen (verholen) onder de dakpannen, langs de zijwangen van de dakkapel. Een verholen goot heeft met name esthetische voordelen, want er is geen loodslab nodig aan de zijkanten van de dakkapel. Een verholen goot geeft daardoor een luxe uitstraling aan jouw dakkapel. Wel zorgt deze constructie ervoor dat er meer onderhoud nodig is dan bij een reguliere goot, namelijk het jaarlijks schoonmaken van de goot.

Voordelen verholen goot

  • Bescherming tegen stuifsneeuw en dooiwater

  • Geeft jouw dakkapel een luxe uitstraling

  • Een mooiere oplossing dan een loodslab

Verholen goot grijze dakkapel

Geïntegreerd aan de voorzijde van de dakkapel

Bij het dakkapel type Modern, hebben wij de afvoer van het hemelwater geïntegreerd, en volledig uit het zicht weggewerkt aan de voorzijde van de dakkapel. De afvoer van het water zit bij het model Modern achter de fronten weggewerkt.

Een uitstekende regenbuis aan de zijkant van de dakkapel zijn hierbij overbodig geworden. Hierdoor krijgt jouw dakkapel een luxere en moderne uitstraling.

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Objectief advies in onze Ruiter Dakkapellen vestigingen

In de grote hoeveelheid dakkapel mogelijkheden, adviseren onze specialisten jou over de juiste keuze. In een advies op maat kijken we samen naar de beste oplossing met het beste resultaat.

Onze vestigingen

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen