Dakkapel binnenkant afwerken. Witte dakkapel afgewerkt in kinderkamer.

Waardevaste investering

Waarom is een dakkapel een goede investering?

Bij een goede investering zijn de opbrengsten hoger dan de kosten. Een dakkapel voegt direct extra leefruimte en daardoor waarde toe aan een woning, mits deze van goede kwaliteit is. Kwaliteit heeft invloed op de levensduur van de dakkapel, maar ook op onderhoudskosten en energiekosten. En hoe lager de kosten tijdens het gebruik, hoe meer er overblijft om te sparen of voor andere uitgaven.

Bespaar extra met een beter geïsoleerde dakkapel

De aanschaf van een dakkapel is een grote uitgave. Met een Ruiter Dakkapel is deze uitgave echter snel terugverdiend. Naast directe voordelen als extra woonruimte en waardeverhoging van de woning, bespaar je ook energiekosten. Gezien de huidige energieprijzen en de energietransitie geen overbodige luxe!

Isolatie is een kostbaar onderdeel van de dakkapel, en erg belangrijk voor lagere energiekosten. In Nederland zijn er minimale eisen waaraan je moet voldoen, deze zijn vastgelegd in het bouwbesluit. De huidige minimale isolatie waarde moet zijn Rc 6,3 voor het dak en Rc 4,6 voor de zijwanden. Hier mag niet van worden afgeweken.

Het juiste isolatiemateriaal

Er zijn veel soorten isolatiematerialen, maar voor een dakkapel zijn niet alle materialen geschikt. De dakkapel moet er namelijk ook nog goed uitzien. Met een isolatie materiaal dat een lage Rc waarde heeft, wordt het dak en de zijkanten erg dik om aan de vereiste isolatie eisen van het bouwbesluit te voldoen. Isolatie van steenwol voldoet hier bijvoorbeeld bij een dikte van 20 centimeter niet aan, dus zal er een dikkere laag isolatie nodig zijn. Hiermee verlies je de ruimtewinst in huis, qua stahoogte en vloeroppervlakte. Het juiste isolatie materiaal biedt meer ruimte.

De ventilatie in een dakkapel heeft ook invloed op het isolerend vermogen. Vocht moet naar buiten via het membraan in de isolatie. Ophopend vocht isoleert minder goed, trekt ander vocht aan en tast hiermee de constructie aan, de hygiëne en daardoor de gezondheid.

De beste isolatie

Bekijk video

De mooiste materialen

Bekijk video

De sterkste constructie

Bekijk video

Energielabel van de woning

Woningen krijgen al enige tijd een energielabel, en hieraan worden steeds meer toeslagen en belastingen verbonden. Een beter geïsoleerde woning en dakkapel verdienen zich ook langs deze weg sneller terug en zijn extra besparend.

Een dakkapel met hoge isolatiewaarde draagt bij aan:

  • Hoger energielabel

  • Lagere premie voor de opstal verzekering bij een toenemend aantal verzekeraars

  • Waarde woning voor hypotheek en een lagere hypotheek rente

  • Waarde woning bij verkoop

  • Meer verhuurpunten voor het vaststellen van de huurprijs bij verhuur

Onderhoudskosten

De dakkapellen van Ruiter Dakkapellen zijn opgebouwd uit onderhoudsarme en duurzame materialen met een lange levensduur. Afhankelijk van de bekleding en materiaalkeuzes bepaal je hoeveel onderhoud je hebt aan de dakkapel.

Bij aanschaf ontvang je van ons alle informatie die nodig is voor optimaal onderhoud van uw dakkapel. Bij een dakkapel van kunststof is met name periodiek controle en reiniging nodig.  Hier vind je uitgebreide onderhoudsinformatie per onderdeel van jouw dakkapel.

Voor vragen over onderhoud zit ons nazorg team klaar om je te helpen, binnen en buiten de garantietermijn van 10 jaar.

Een toekomstbestendige dakkapel

Omdat wij geloven in de kwaliteit van onze dakkapellen bieden we 10 jaar garantie op de constructie, dak, kozijn en buitenbekleding van de dakkapel. Daarnaast krijg je ook garantie op andere onderdelen en opties van de dakkapel zoals rolluiken en airconditioning.

Kies voor extra versteviging van het dak zodat het meer belasting kan dragen door toekomstige zonnepanelen of andere vormen van collectoren. Kom langs in een van onze vestigingen om onze dakkapellen met eigen ogen te bekijken.

Verhoog de waarde van uw woning met een dakkapel

De waarde van een woning wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning. Daarnaast heeft de mate van natuurlijk licht en vrij uitzicht veel invloed op de uitstraling en sfeer in jouw interieur. Met een dakkapel kun je bijvoorbeeld een donkere zolder omtoveren tot een volwaardige kinderkamer, extra slaapkamer of thuiskantoor.

Investeringen in extra ruimte in vierkante meters leiden vaak tot een vergelijkbare stijging van de woningwaarde. De ruimtewinst is afhankelijk van het type dakkapel: een dakopbouw met nokverhoging is een grote investering maar geeft ook meer ruimtewinst dan een dakkapel met een plat dak. Ook de dakschuinte heeft invloed op de ruimtewinst: hoe flauwer het dak, hoe groter de toename van woonruimte.

Lees hier meer over waardevermeerdering en ruimtewinst met een dakkapel.

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen