Prefab dakkapellen gemaakt in fabriek Ruiter Dakkapellen. Collega's naast stapel materiaal.

De beste dakkapel isolatie

Belangrijk en verplicht

Warm verder op

Een Ruiter dakkapel wordt opgebouwd uit duurzame materialen met hoge isolatiewaarden. Door de rijke keuze in opties, bepaalt u zelf hoe hoog de isolatiewaarde van uw dakkapel wordt.

Kies de juiste isolatie waarde bij uw woning

Dakkapel doorgesneden om materiaal en opbouw te zien. 3 dubbel glas.

Kozijnen en glas

Stelregel is dat de meeste warmte verloren gaat via de kozijnen en het glas. Vindt u hoge isolatie belangrijk, dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes. Kunststof kozijnen zorgen voor de beste warmte- én geluidsisolatie vanwege de opbouw uit meerdere 'kamers'. In combinatie met HR++ glas of zelfs Triple isolatieglas bent u verzekerd van zeer hoge isolatie en dus lage energiekosten.

Isolatiemateriaal voor dakkapel.

Laat u goed informeren

Het aanbod van de isolerende materialen kan verwarrend zijn. Laat u goed informeren naar de juiste isolerende werking, dit heeft direct invloed op uw energierekening. Ruiter Dakkapellen gebruikt gecertificeerde materialen waarbij de isolatie waarde aantoonbaar is.

Zo bestaan onze daken en zijwangen uit sandwichpanelen die voorzien zijn van EPS isolatie. Dit zijn zelfdragende isolatieplaten waardoor er geen koude bruggen (isolatielek) ontstaan zoals bij houtskeletbouw door het gebruik van hout. Hierdoor kunnen onze daken en zijwangen relatief dun worden gemaakt in vergelijking met houtskeletbouw, waardoor er meer ruimte binnen over blijft.

RC-waarde

Ruiter Dakkapellen levert hoge isolatie waarde, conform bouwbesluit met certificaat aantoonbaar. Volgens het bouwbesluit moeten de zijwangen en daken aan een bepaalde isolatiewaarde voldoen, de RC-waarde. Deze RC-waarde geeft de warmteweerstand van de totale constructie aan. Hoe hoger het getal, hoe beter de warmteweerstand en hoe beter de isolatie. De RC-waarde is een optelsom van alle isolatiewaarden van de materialen.

Onze daken hebben een RC waarde van 6,3 m2K/W en de zijwangen hebben een RC waarde van 4,7 m2K/W. Dit zijn isolatie waardes waarmee energieneutrale woningen worden gemaakt. Heel hoog dus!

U-waarde

De isolerende werking van kozijnen en het glas wordt in een U-waarde aangeduid; het geeft aan hoeveel warmtestroom er door een constructie heen gaat in plaats van de weerstand. U-waarde is dus de omgekeerde RC-waarde.

In het glas heeft u de keuze uit bijvoorbeerd Hoog Rendement++ isolatieglas, 4 seizoenenglas, of Triple isolatieglas. Hoe lager de waarde, hoe beter het isoleert. Standaard HR++ glas geeft een U-waarde van 1,2, triple isolatieglas een waarde van 0,7.

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Objectief advies in onze Ruiter Dakkapellen vestigingen

In de grote hoeveelheid dakkapel mogelijkheden, adviseren onze specialisten u naar de juiste keuze. In een advies op maat kijken we samen naar de beste oplossing met het beste resultaat.

Onze vestigingen

Wilt u meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

ruiter_dakkapellen_magazine-(2).png

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als u nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten u zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit u ook om van uw donkere zolder uw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij uw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen