Prefab dakkapellen gemaakt in fabriek Ruiter Dakkapellen. Collega's naast stapel materiaal.

De beste dakkapel isolatie

Belangrijk en verplicht

Warm verder op

Een Ruiter dakkapel wordt opgebouwd uit duurzame materialen met hoge isolatiewaarden. Door de rijke keuze in opties, bepaal je zelf hoe hoog de isolatiewaarde van jouw dakkapel wordt.

Kies de juiste isolatie waarde bij jouw woning

Dakkapel doorgesneden om materiaal en opbouw te zien. 3 dubbel glas.

Kozijnen en glas

Stelregel is dat de meeste warmte verloren gaat via de kozijnen en het glas. Vind je hoge isolatie belangrijk, dan helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes. Kunststof kozijnen zorgen voor de beste warmte- én geluidsisolatie vanwege de opbouw uit meerdere 'kamers'. In combinatie met HR++ glas of zelfs Triple isolatieglas ben je verzekerd van zeer hoge isolatie en dus lage energiekosten.

Isolatiemateriaal voor dakkapel.

Laat je goed informeren

Het aanbod van de isolerende materialen kan verwarrend zijn. Laat je goed informeren naar de juiste isolerende werking, dit heeft direct invloed op jouw energierekening. Ruiter Dakkapellen gebruikt gecertificeerde materialen waarbij de isolatie waarde aantoonbaar is.

Zo bestaan onze daken en zijwangen uit sandwichpanelen die voorzien zijn van EPS isolatie. Dit zijn zelfdragende isolatieplaten waardoor er geen koude bruggen (isolatielek) ontstaan zoals bij houtskeletbouw door het gebruik van hout. Hierdoor kunnen onze daken en zijwangen relatief dun worden gemaakt in vergelijking met houtskeletbouw, waardoor er meer ruimte binnen over blijft. Naast het feit dat EPS zeer goed isoleert heeft het nog een voordeel: het is volledig recyclebaar en dus duurzaam.

RC-waarde

Ruiter Dakkapellen levert hoge isolatie waarde, conform bouwbesluit met certificaat aantoonbaar. Volgens het bouwbesluit moeten de zijwangen en daken aan een bepaalde isolatiewaarde voldoen, de RC-waarde. Deze RC-waarde geeft de warmteweerstand van de totale constructie aan. Hoe hoger het getal, hoe beter de warmteweerstand en hoe beter de isolatie. De RC-waarde is een optelsom van alle isolatiewaarden van de materialen.

Onze daken hebben een RC waarde van 6,3 m2K/W en de zijwangen hebben een RC waarde van 4,7 m2K/W. Dit zijn isolatie waardes waarmee energieneutrale woningen worden gemaakt. Heel hoog dus!

U-waarde

De isolerende werking van kozijnen en het glas wordt in een U-waarde aangeduid; het geeft aan hoeveel warmtestroom er door een constructie heen gaat in plaats van de weerstand. U-waarde is dus de omgekeerde RC-waarde.

In het glas heb je de keuze uit bijvoorbeerd Hoog Rendement++ isolatieglas, 4 seizoenenglas, of Triple isolatieglas. Hoe lager de waarde, hoe beter het isoleert. Standaard HR++ glas geeft een U-waarde van 1,2, triple isolatieglas een waarde van 0,7.

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Objectief advies in onze Ruiter Dakkapellen vestigingen

In de grote hoeveelheid dakkapel mogelijkheden, adviseren onze specialisten jou over de juiste keuze. In een advies op maat kijken we samen naar de beste oplossing met het beste resultaat.

Onze vestigingen

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen