Voorbereiden kopen dakkapel

Voorbereiding aanschaf dakkapel

Hoe bereid u zich goed voor?

Online voorbereiden

Bij de aanschaf van een dakkapel komt veel kijken en u moet veel keuzes maken. Dat kan best lastig zijn. Wij helpen u graag op weg; wat kunt u zelf regelen en uitzoeken en over welke zaken kunt u alvast nadenken, voordat u een afspraak plant met een adviseur?

Wat is er allemaal mogelijk?

Online voorbereiden
Zolder verbouwen tot een slaapkamer op zolder.

Hoe gaat u de ruimte gebruiken?

Door op de juiste wijze meer ruimte aan de woning te geven, kan deze een hele jeugd, schooltijd, studietijd, carrière en ook daarna die vaste fijne plek blijven. Denk goed na over hoe u de zolderruimte gaat gebruiken, nu en in de toekomst, zodat u een ruimte creëert waar u een leven lang van kunt genieten.

Tips en inspiratie

Bouwtekening van specificaties van een dakkapel op computer.

Heeft u een vergunning nodig?

Voor het plaatsen van een dakkapel, moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente, een zogeheten omgevingsvergunning.

De vergunningsregels verschillen per gemeente, informeer altijd eerst zelf bij uw gemeente of een vergunning noodzakelijk is.

Voorbereiden kopen dakkapel

Handige documenten

Om u te helpen bij uw voorbereiden, hebben wij informatie verzameld die handig is bij u voorbereiding. Via het formulier 'Online voorbereiden', krijgt u toegang tot allerlei nuttige informatie:

  • Diverse voorbeeld offerte

  • Prijslijst

  • Stappenplan

  • Vergunningsbrochure

  • Detailtekeningen

Online voorbereiden

Wilt u meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Binnenaanzicht dakkapel kinderkamer plat dak.