Voorbereiden kopen dakkapel

Voorbereiding aanschaf dakkapel

Hoe bereid je je goed voor?

Online voorbereiden

Bij de aanschaf van een dakkapel komt veel kijken en moet je veel keuzes maken. Dat kan best lastig zijn. Wij helpen je graag op weg; wat kun je zelf regelen en uitzoeken en over welke zaken kun je alvast nadenken, voordat je een afspraak plant met een adviseur?

Wat is er allemaal mogelijk?

Online voorbereiden
Zolder verbouwen tot een slaapkamer op zolder.

Hoe ga je de ruimte gebruiken?

Door op de juiste wijze meer ruimte aan de woning te geven, kan deze een hele jeugd, schooltijd, studietijd, carrière en ook daarna die vaste fijne plek blijven. Denk goed na over hoe je de zolderruimte gaat gebruiken, nu en in de toekomst, zodat je een ruimte creëert waar je een leven lang van kunt genieten.

Tips en inspiratie

Bouwtekening van specificaties van een dakkapel op computer.

Heb je een vergunning nodig?

Voor het plaatsen van een dakkapel, moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente, een zogeheten omgevingsvergunning.

De vergunningsregels verschillen per gemeente, informeer altijd eerst zelf bij jouw gemeente of een vergunning noodzakelijk is.

Voorbereiden kopen dakkapel

Handige documenten

Om je te helpen bij uw voorbereiden, hebben wij informatie verzameld die handig is bij je voorbereiding. Via het formulier 'Online voorbereiden', krijg je toegang tot allerlei nuttige informatie:

  • Diverse voorbeeld offerte

  • Prijslijst

  • Stappenplan

  • Vergunningsbrochure

  • Detailtekeningen

Online voorbereiden

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Binnenaanzicht dakkapel kinderkamer plat dak.