Inmeten dakkapel door Ruiter Dakkapellen. Tablet met meting-programma.

Kosten dakkapel

De prijs voor een dakkapel ligt gemiddeld tussen de €7.000 en € 10.000 inclusief plaatsen.

Afspraak maken

De precieze dakkapel kosten zijn afhankelijk van o.a. de dakschuinte, het model, hoogte, breedte en de gekozen opties. In de prijzentabel krijgt u goed inzicht in de prijzen per dakkapel afmeting, indeling en materiaal. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat kost een dakkapel?

Veelgestelde vragen

Wat kost een prefab dakkapel?

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Zo is iedere prijs gespecificeerd en betaalt u nooit teveel. De gemiddelde prijs van een dakkapel ligt tussen de €7.000 en €10.000 euro.

Brengen jullie ook kosten in rekening voor het plaatsen van de dakkapel?

Nee. Wanneer u kiest voor een dakkapel van Ruiter Dakkapellen, dan koopt u een dakkapel inclusief plaatsing.

Is een Ruiter dakkapel of dakopbouw een goede investering?

De solide, onderhoudsarme materialen van Ruiter Dakkapellen garanderen een lange levensduur en een investering die rendement oplevert bij eventuele verkoop van uw woning.

Is het mogelijk om snel een online offerte te ontvangen?

Wij hebben diverse dakkapel voorbeeldoffertes op de website staan, waardoor u snel een beeld krijgt van de kosten. Een specifieke offerte kunt u aanvragen door een afspraak te maken in één van onze vestigingen.

Kan er een adviseur bij ons thuis komen om een offerte te maken?

Wanneer u een afspraak maakt in één van onze vestigingen, kunnen wij direct een offerte voor u opstellen. Vervolgens komt er een inmeter bij u thuis om de dakkapel in te meten en alles nog eens met u door te nemen.

Maak een afspraak in onze vestiging

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Maak een afspraak met onze adviseur voor een gratis adviesgesprek en offerte in onze vestiging. Liever eerst online voorbereiden via een prijslijst, voorbeeldoffertes en een stappenplan? Dat kan ook!

Een extra brede dakkapel

We merken dat steeds meer klanten kiezen voor brede dakkapellen. Hoe breder uw dakkapel, hoe groter de kans dat u een vergunning aan moet vragen voor het plaatsen van de dakkapel. De regels en prijzen voor het aanvragen van een dakkapel vergunning verschillen per gemeente. Wij vragen u bij uw eigen gemeente te informeren naar de actuele regels voor een dakkapel vergunning. Indien u een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw dakkapel, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Kosten vergunningsaanvraag

Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel, wij kunnen dit proces voor u uit handen nemen. Wilt u de aanvraag aan ons uitbesteden, dan variëren de kosten tussen de €575 en €650, afhankelijk van de type woning en type dakkapel. Dit is exclusief verplichte legeskosten van de gemeente en eventuele constructieberekening.

Gedetailleerde informatie over de kosten voor een vergunningsaanvraag, vindt u in onze vergunningsbrochure, via het formulier Online voorbereiden.

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakkapel? Kiest u voor een dakkapel van Ruiter, dan koopt u een dakkapel inclusief plaatsing. Bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het transport van de dakkapel en de manuren van de montageploeg die bij u aan het werk is. Voor al deze zaken betaalt u niets extra's. Kosten die bij het plaatsen van de dakkapel komen kijken, m.u.v. kosten voor de kraan, zijn bij de prijs inbegrepen.

Dakkapel offerte aanvragen

In onze vestigingen kunt u terecht voor een gespecificeerde dakkapel offerte. Onze experts denken graag met u mee en helpen u met het bepalen van de beste afmetingen voor uw nieuwe dakkapel en het kiezen van de juiste materialen.

Plan een bezoek bij één van onze vestigingen om uw wensen te bespreken en een offerte op maat te ontvangen. Wij staan voor u klaar.

Ruiter Dakkapellen vestiging Eemnes. Showroom kleine prefab dakkapellen.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

  • Ruim 45 jaar ervaring; wij plaatsen honderden dakkapellen per maand

  • Vrijblijvend adviesgesprek in onze vestigingen; wij maken een offerte o.b.v. uw wensen

  • Prefabricage in onze eigen dakkapellen fabriek

  • Ruimschoots binnen 1 dag geplaatst!

  • Uitgebreid assortiment van de beste materialen

  • Een toekomstbestendige dakkapel; laat u informeren over levensduur, duurzaamheid, isolatie, zonnepanelen, waterdichtheid

Wilt u zien wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? In onze vestigingen bekijkt u onze dakkapellen op ware grootte:

Afspraak maken