Inmeten dakkapel door Ruiter Dakkapellen. Tablet met meting-programma.

Kosten dakkapel

De prijs voor een dakkapel ligt gemiddeld tussen de €7.000 en € 10.000 inclusief plaatsen.

Afspraak maken

De precieze dakkapel kosten zijn afhankelijk van o.a. de dakschuinte, het model, hoogte, breedte en de gekozen opties. In de prijzentabel krijg je goed inzicht in de prijzen per dakkapel afmeting, indeling en materiaal. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat kost een dakkapel?

De prijs van een dakkapel wordt vooral bepaald door het materiaal en de uren die er nodig zijn om een dakkapel te maken. Ruiter Dakkapellen heeft één transparante prijs waarbij altijd is inbegrepen:

 • Een volledig buitenom afgewerkte wind- en waterdichte, warmte geïsoleerde dakkapel volgens de hoogste actuele isolatienormen

 • standaard constructieve aanpassing aan het dak van jouw woning

 • standaard transport van de dakkapel naar jouw woning

 • het hijsen van de dakkapel naar jouw dak met een telekraan

 • het afvoeren van vrijgekomen bouwafval van jouw dak

 • 10 jaar garantie

Zolderverbouwing tot thuiskantoor met een dakkapel.

Verhoog de waarde van jouw woning met een dakkapel

De waarde van een woning wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning. Daarnaast heeft de mate van natuurlijk licht en vrij uitzicht veel invloed op de uitstraling en sfeer in jouw interieur. Naast winst op het gebied van leefruimte en licht, zorgt een dakkapel direct voor een waardevermeerdering van jouw woning.

Waardevermeerdering

Veelgestelde vragen

Wat kost een prefab dakkapel?

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Zo is iedere prijs gespecificeerd en betaal je nooit teveel. De gemiddelde prijs van een dakkapel ligt tussen de €7.000 en €10.000 euro.

Brengen jullie ook kosten in rekening voor het plaatsen van de dakkapel?

Nee. Wanneer je kiest voor een dakkapel van Ruiter Dakkapellen, dan koop je een dakkapel inclusief plaatsing.

Is een Ruiter dakkapel of dakopbouw een goede investering?

De solide, onderhoudsarme materialen van Ruiter Dakkapellen garanderen een lange levensduur en een investering die rendement oplevert bij eventuele verkoop van jouw woning. Lees meer.

Is het mogelijk om snel een online offerte te ontvangen?

Wij hebben diverse dakkapel voorbeeldoffertes op de website staan, waardoor je snel een beeld krijgt van de kosten. Een specifieke offerte kun je aanvragen door een afspraak te maken in één van onze vestigingen.

Kan er een adviseur bij ons thuis komen om een offerte te maken?

Wanneer je een afspraak maakt in één van onze vestigingen, kunnen wij direct een offerte voor je opstellen. Vervolgens komt er een inmeter bij je thuis om de dakkapel in te meten en alles nog eens met je door te nemen.

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Een extra brede dakkapel

We merken dat steeds meer klanten kiezen voor brede dakkapellen. Hoe breder jouw dakkapel, hoe groter de kans dat je een vergunning aan moet vragen voor het plaatsen van de dakkapel. De regels en prijzen voor het aanvragen van een dakkapel vergunning verschillen per gemeente. Wij vragen je bij jouw eigen gemeente te informeren naar de actuele regels voor een dakkapel vergunning. Indien je een omgevingsvergunning nodig hebt voor jouw dakkapel, dan kunnen wij dit voor jou verzorgen.

Kosten vergunningsaanvraag

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel, wij kunnen dit proces voor je uit handen nemen. Wil je de aanvraag aan ons uitbesteden, dan variëren de kosten tussen de €575 en €650, afhankelijk van de type woning en type dakkapel. Dit is exclusief verplichte legeskosten van de gemeente en eventuele constructieberekening.

Gedetailleerde informatie over de kosten voor een vergunningsaanvraag, vind je in onze vergunningsbrochure, via het formulier Online voorbereiden.

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakkapel? Kies je voor een dakkapel van Ruiter, dan koop je een dakkapel inclusief plaatsing. Bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het transport van de dakkapel en de manuren van de montageploeg die bij je aan het werk is. Voor al deze zaken betaal je niets extra's. Kosten die bij het plaatsen van de dakkapel komen kijken, m.u.v. kosten voor de kraan, zijn bij de prijs inbegrepen.

Dakkapel offerte aanvragen

In onze vestigingen kun je terecht voor een gespecificeerde dakkapel offerte. Onze experts denken graag met je mee en helpen je met het bepalen van de beste afmetingen voor jouw nieuwe dakkapel en het kiezen van de juiste materialen.

Plan een bezoek bij één van onze vestigingen om jouw wensen te bespreken en een offerte op maat te ontvangen. Wij staan voor je klaar.

Hoe ziet het proces eruit?
 • Dakkapel en advies

  In één van onze filialen in Nederland ervaar je de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen.

 • Inmeetbezoek

  Ben je akkoord met de offerte, dan wordt er bij jou thuis ingemeten. Wij controleren of alle maatvoering, zoals meegenomen in de offerte, klopt.

 • Vergunning

  Heb je een vergunning nodig, dan verzorgt Ruiter Dakkapellen deze graag voor jou.

 • Productie en montage

  Als alles akkoord is nemen wij jouw dakkapel in productie en ontvang je een datum voor de montage.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

 • Ruime ervaring

  Bijna 50 jaar ervaring, wij plaatsen honderden dakkapellen per maand.

 • Diverse showrooms

  Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek met offerte op maat.

 • Eigen fabriek

  Prefabricage vindt plaats in onze eigen dakkapellen fabriek.

 • Plaatsing in een dag

  Ruimschoots binnen 1 dag is de dakkapel geplaatst!

 • Ruim assortiment

  Uitgebreid materiaalassortiment van premium kwaliteit

 • Toekomstbestendig

  Onze dakkapellen zijn toekomstbestendig en duurzaam gebouwd.