Voorbereiden kopen dakkapel

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde dakkapel vragen. Jouw vraag niet beantwoord? Onze klantenservice staat je graag per e-mail of telefonisch te woord op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur. Natuurlijk kun je ook een afspraak maken in één van onze vestigingen voor een gratis adviesgesprek met onze adviseur.

Bezoek en contact

Kan ik een van de vestigingen bezoeken?

Ja, wij hebben vestigingen op verschillende locaties in het land. Wij werken op afspraak, zodat we voor iedereen voldoende tijd hebben om wensen en mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik een afspraak maken in een van de vestigingen?

Via het formulier Afspraak maken kun je een afspraak in een van onze vestigingen aanvragen. De adviseur neemt dan contact met je op om een afspraak te plannen.

Wat moet ik meenemen tijdens mijn afspraak?

Heb je foto’s en bouwtekeningen van jouw woning? Neem deze mee naar jouw afspraak. De adviseur kan dan een zeer nauwkeurige inschatting van de situatie maken en een offerte op maat aanbieden.

Hoe kan ik contact opnemen met Ruiter Dakkapellen?

Op onze pagina klantenservice vind je de verschillende mogelijkheden om contact met ons op te nemen.

Offerte

Kan ik online een offerte aanvragen?

Om een offerte op maat te ontvangen, kun je een afspraak maken in een van onze vestigingen. Voor jouw eerste oriëntatie en een globaal beeld van de kosten, kun je via online voorbereiden diverse voorbeeld offertes aanvragen van een aantal veel voorkomende modellen en afmetingen.

Kan er een adviseur bij mij thuis komen voor een offerte?

Tijdens jouw bezoek aan een van onze vestigingen, stellen wij direct een offerte op maat voor je samen. Na jouw bezoek komt een adviseur bij je thuis om de dakkapel in te meten en de laatste wensen en details met je door te nemen. Daarna ontvang je een aangepaste offerte conform jouw gemaakte keuzes en afspraken.

Vergunning

Heb ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. De vergunningsvrije regels verschillen per gemeente. Meer informatie over vergunningsvrije regels vind je op onze website:

Informeer ook altijd bij jouw eigen gemeente naar de regels.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Ja, voor een dakopbouw met verlegde of verhoogde nok heb je altijd een vergunning nodig. Wij helpen je graag met het aanvragen van de vergunning. Onze vergunningsafdeling is hier in gespecialiseerd en weet precies hoe de processen bij gemeentes werken.

Wat zijn de kosten voor een vergunning?

Wil je de aanvraag aan ons uitbesteden, dan variëren de kosten tussen de €575 en €650, afhankelijk van de type woning en type dakkapel. Dit is exclusief verplichte legeskosten van de gemeente en eventuele constructieberekening.

Kan Ruiter Dakkapellen mijn vergunningsaanvraag regelen?

Ja, wij kunnen de aanvraag volledig voor je uit handen nemen. Onze vergunningsafdeling is hier in gespecialiseerd en weet precies hoe de processen bij gemeentes werken.

Hoe lang duurt een vergunningsaanvraag?

Het aanvragen van een vergunning is een complex proces waar meerdere partijen en factoren een rol spelen. De duur van de vergunningsaanvraag is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren van 2 tot soms wel 20 weken. Klik hier voor meer informatie.

Productie en montage

Wat is de levertijd van een dakkapel?

Vanaf het moment dat je akkoord geeft op de offerte na inmeting, duurt het gemiddeld nog 3 maanden voordat wij de dakkapel komen plaatsen. Indien een vergunning noodzakelijk is, is de levertijd 4 tot 5 maanden.  Dit is een indicatie en kan dus afwijken.

Hoe lang duurt de montage van een dakkapel?

Wij plaatsen jouw dakkapel binnen 1 dag. Meer informatie over de dag van plaatsing:

Kan ik zonnepanelen op mijn dakkapel plaatsen?

Ja, dat kan! Je doet hiermee een duurzame investering. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • De bereikbaarheid van de dakkapel voor onderhoud, controle en werkzaamheden

  • Het gewicht van de draagconstructie waarmee de dakkapel en het dak van jouw woning belast worden

  • Soorten draagconstructies

> Lees meer over zonnepanelen

Onderhoud en garantie

Heeft een dakkapel veel onderhoud nodig?

Hoe veel onderhoud een dakkapel nodig heeft, is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt nauwelijks onderhoud. Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig; een dakkapel van hout moet jaarlijks afgenomen worden met een lauwwarme doek en eens in de 4 jaar geschilderd worden.

Hoeveel garantie krijg ik op mijn dakkapel?

Wij geven, zoals in de markt gebruikelijk, 10 jaar garantie op de constructie. Daarnaast geven wij ook garantie ook op andere onderdelen van de dakkapel. Voor een aantal onderdelen volgen wij de garantietermijnen van de leveranciers. Welke voor jou van toepassing zijn, is afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Waar kan ik een probleem of defect melden?

Een melding van een defect of probleem met jouw dakkapel, kun je doen via ons service formulier. Onze medewerkers van de afdeling Nazorg nemen dan contact met je op.

Mijn raam gaat niet meer dicht. Mijn raamboom gaat niet soepel in de juiste stand. Hoe kan ik dit oplossen?

Op deze pagina hebben wij tips en trucs verzameld. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via het serviceformulier.

Ik wil extra raamdecoratie of horren in mijn dakkapel. Hoe kan ik dit bestellen?

Wil je achteraf raamdecoratie of horren (bij)bestellen, vul dan dit formulier in.

Onze leverancier Keje zal hierover contact met je opnemen.

Hoe kan ik mijn dakkapel het beste reinigen?

Met een periodieke dakkapelreiniging ziet jouw dakkapel er weer als nieuw uit en gaat hij nog langer mee. Wij werken hiervoor samen met Dakkapelreiniging.nl, zij verzorgen dit graag voor je. 

Zonnepanelen

Levert Ruiter Dakkapellen ook zonnepanelen?

Wij leveren zelf geen zonnepanelen, wel helpen we je graag op weg met de juiste informatie over de installatie van zonnepanelen in combinatie met een dakkapel. Hier lees je meer informatie over de mogelijkheden, en kun je een brochure downloaden.

Kan ik zonnepanelen op mijn dakkapel plaatsen?

Ja, dat kan! Je doet hiermee een duurzame investering. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • De bereikbaarheid van de dakkapel voor onderhoud, controle en werkzaamheden

  • Het gewicht van de draagconstructie waarmee de dakkapel en het dak van jouw woning belast worden

  • Soorten draagconstructies

Lees meer over zonnepanelen en de voorwaarden voor plaatsing.

Wat is de maximale belasting van mijn dakkapel?

De maximale belasting hangt af van de afmetingen van de dakkapel en of er bijvoorbeeld een airco aanwezig is. We hebben verschillende rekenvoorbeelden voor je uitgewerkt.

Door de installatie van zonnepanelen is mijn dakkapel beschadigd, wat moet ik doen?

Het komt helaas wel eens voor de installatie van zonnepanelen jouw dakkapel beschadigt, met bijvoorbeeld lekkage tot gevolg. Let er op dat deze schade niet valt onder jouw dakkapel garantie. Je zult hiervoor jouw zonnepanelen installateur aansprakelijk moeten stellen. Uiteraard kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Nazorg voor advies over de herstelwerkzaamheden. 

Het is verstandig om voor de plaatsing van zonnepanelen foto’s te nemen van de dakbedekking, de dakpannen, etc. Als er dan tijdens de plaatsing onverhoopt schade ontstaat aan het dak of de dakkapel, kunnen de foto’s helpen de schade te verhalen bij de installateur.


Kantoor Ruiter Dakkapellen, binnenaanzicht.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Onze klantenservice staat je graag te woord!

Klantenservice