Voorbereiden kopen dakkapel

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde dakkapel vragen. Uw vraag niet beantwoord? Onze klantenservice staat u graag per e-mail of telefonisch te woord op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken in één van onze vestigingen voor een gratis adviesgesprek met onze adviseur.

Bezoek en contact

Kan ik een van de vestigingen bezoeken?

Ja, wij hebben vestigingen op verschillende locaties in het land. Wij werken op afspraak, zodat we voor iedereen voldoende tijd hebben om wensen en mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik een afspraak maken in een van de vestigingen?

Via het formulier Afspraak maken kunt een afspraak in een van onze vestigingen aanvragen. De adviseur neemt dan contact met u op om een afspraak te plannen.

Wat moet ik meenemen tijdens mijn afspraak?

Heeft u foto’s en bouwtekeningen van uw woning? Neem deze mee naar uw afspraak. De adviseur kan dan een zeer nauwkeurige inschatting van de situatie maken en een offerte op maat aanbieden.

Hoe kan ik contact opnemen met Ruiter Dakkapellen?

Op onze pagina klantenservice vindt u de verschillende mogelijkheden om contact met ons op te nemen.

Offerte

Kan ik online een offerte aanvragen?

Om een offerte op maat te ontvangen, kunt u een afspraak maken in een van onze vestigingen. Voor uw eerste oriëntatie en een globaal beeld van de kosten, kunt u via online voorbereiden diverse voorbeeld offertes aanvragen van een aantal veel voorkomende modellen en afmetingen.

Kan er een adviseur bij mij thuis komen voor een offerte?

Tijdens uw bezoek aan een van onze vestigingen, stellen wij direct een offerte op maat voor u samen. Na uw bezoek komt een adviseur bij u thuis om de dakkapel in te meten en de laatste wensen en details met u door te nemen. Daarna ontvangt u een aangepaste offerte conform uw gemaakte keuzes en afspraken.

Vergunning

Heb ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. De vergunningsvrije regels verschillen per gemeente. Meer informatie over vergunningsvrije regels vindt u op onze website:

Informeer ook altijd bij uw eigen gemeente naar de regels.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Ja, voor een dakopbouw met verlegde of verhoogde nok heeft u altijd een vergunning nodig. Wij helpen u graag met het aanvragen van de vergunning. Onze vergunningsafdeling is hier in gespecialiseerd en weet precies hoe de processen bij gemeentes werken.

Wat zijn de kosten voor een vergunning?

Wilt u de aanvraag aan ons uitbesteden, dan variëren de kosten tussen de €575 en €650, afhankelijk van de type woning en type dakkapel. Dit is exclusief verplichte legeskosten van de gemeente en eventuele constructieberekening.

Kan Ruiter Dakkapellen mijn vergunningsaanvraag regelen?

Ja, wij kunnen de aanvraag volledig voor u uit handen nemen. Onze vergunningsafdeling is hier in gespecialiseerd en weet precies hoe de processen bij gemeentes werken.

Hoe lang duurt een vergunningsaanvraag?

Het aanvragen van een vergunning is een complex proces waar meerdere partijen en factoren een rol spelen. De duur van de vergunningsaanvraag is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren van 2 tot soms wel 20 weken. Klik hier voor meer informatie.

Productie en montage

Wat is de levertijd van een dakkapel?

Vanaf het moment dat u akkoord geeft op de offerte na inmeting, duurt het gemiddeld nog 3 maanden voordat wij de dakkapel komen plaatsen. Indien een vergunning noodzakelijk is, is de levertijd 4 tot 5 maanden.  Dit is een indicatie en kan dus afwijken.

Hoe lang duurt de montage van een dakkapel?

Wij plaatsen uw dakkapel binnen 1 dag. Meer informatie over de dag van plaatsing:

Kan ik zonnepanelen op mijn dakkapel plaatsen?

Ja, dat kan! U doet hiermee een duurzame investering. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • De bereikbaarheid van de dakkapel voor onderhoud, controle en werkzaamheden

  • Het gewicht van de draagconstructie waarmee de dakkapel en het dak van uw woning belast worden

  • Soorten draagconstructies

> Lees meer over zonnepanelen

Onderhoud en garantie

Heeft een dakkapel veel onderhoud nodig?

Hoe veel onderhoud een dakkapel nodig heeft, is afhankelijk van de keuzes die u maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt nauwelijks onderhoud. Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig; een dakkapel van hout moet jaarlijks afgenomen worden met een lauwwarme doek en eens in de 4 jaar geschilderd worden.

Hoe veel garantie krijg ik op mijn dakkapel?

Wij geven, zoals in de markt gebruikelijk, 10 jaar garantie op de constructie. Daarnaast geven wij ook garantie ook op andere onderdelen van de dakkapel. Voor een aantal onderdelen volgen wij de garantietermijnen van de leveranciers. Welke voor u van toepassing zijn, is afhankelijk van de door u te maken keuzes.

Waar kan ik een probleem of defect melden?

Een melding van een defect of probleem met uw dakkapel, kunt u doen via ons garantie melding formulier. Onze medewerkers van de afdeling Nazorg nemen dan contact met u op.

Zonnepanelen

Levert Ruiter Dakkapellen ook zonnepanelen?

Wij leveren zelf geen zonnepanelen, wel helpen we u graag op weg met de juiste informatie over de installatie van zonnepanelen in combinatie met een dakkapel. Hier leest u meer informatie over de mogelijkheden, en kunt u een brochure downloaden.

Kan ik zonnepanelen op mijn dakkapel plaatsen?

Ja, dat kan! U doet hiermee een duurzame investering. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • De bereikbaarheid van de dakkapel voor onderhoud, controle en werkzaamheden

  • Het gewicht van de draagconstructie waarmee de dakkapel en het dak van uw woning belast worden

  • Soorten draagconstructies

Lees meer over zonnepanelen en de voorwaarden voor plaatsing.

Wat is de maximale belasting van mijn dakkapel?

De maximale belasting hangt af van de afmetingen van de dakkapel en of er bijvoorbeeld een airco aanwezig is. We hebben verschillende rekenvoorbeelden voor u uitgewerkt.

Door de installatie van zonnepanelen is mijn dakkapel beschadigd, wat moet ik doen?

Het komt helaas wel eens voor de installatie van zonnepanelen uw dakkapel beschadigt, met bijvoorbeeld lekkage tot gevolg. Let er op dat deze schade niet valt onder uw dakkapel garantie. U zult hiervoor uw zonnepanelen installateur aansprakelijk moeten stellen. Uiteraard kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Nazorg voor advies over de herstelwerkzaamheden. 

Het is verstandig om voor de plaatsing van zonnepanelen foto’s te nemen van de dakbedekking, de dakpannen, etc. Als er dan tijdens de plaatsing onverhoopt schade ontstaat aan het dak of de dakkapel, kunnen de foto’s helpen de schade te verhalen bij de installateur.


Kantoor Ruiter Dakkapellen, binnenaanzicht.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Onze klantenservice staat u graag te woord!

Klantenservice