Zolder verbouwen met dakkapel. Maak een slaapkamer van de zolder.

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Een slaapkamer creëren via een dakkapel?

Afspraak maken

Met een dakkapel van Ruiter Dakkapellen kun je de zolder verbouwen tot een lichte en ruime slaapkamer. Een zolder is vaak een vergeten, stoffige ruimte in huis, terwijl er juist zoveel mee mogelijk is. Met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen kun je bijvoorbeeld je zolder omtoveren tot twee slaapkamers, wat niet alleen extra woonruimte creëert, maar ook de waarde van je huis verhoogt.

Jouw dakkapel op maat gemaakt

In onze dakkapellenfabriek wordt jouw dakkapel helemaal op maat gemaakt. Hierdoor kunnen wij jouw dakkapel al binnen één dagdeel op jouw dak plaatsen en jouw zolder dus direct verbouwen tot een grote leefbare ruimte.

Voor de afwerking aan de binnenkant kun je een aannemer in de hand nemen om jouw zolder om te toveren tot jouw droomslaapkamer!

In dit artikel vind je tips waar je rekening mee kunt houden bij het verbouwen van jouw zolder tot moderne slaapkamer.

De voordelen van een zolderverbouwing

Een zolderverbouwing is slim en praktisch om extra woonruimte toe te voegen én de waarde van jouw huis flink te verhogen. Daarbij is het ook duurzaam om bestaande ruimte in uw huis op een efficiënte manier te benutten. Je kunt je zolder met een dakkapel omtoveren tot twee prachtige slaapkamers, perfect voor jouzelf, je kinderen of gasten. Met genoeg ruimte voor comfortabele bedden, stijlvol meubilair, opbergmogelijkheden en persoonlijke accenten kunnen deze kamers een oase van rust en ontspanning worden of kamers waarin de kinderen hun eigen fijne plek hebben. 

Of je nu extra slaapruimte nodig hebt voor een groeiend gezin, een gezellige logeerkamer wilt creëren, of gewoon meer flexibiliteit wilt in de indeling van je huis, een zolderverbouwing met dakkapel is dé perfecte oplossing. Ontdek de mogelijkheden die een dakkapel biedt en maak van jouw zolder een waardevolle en functionele toevoeging aan jouw huis.

Ervaar het verschil van een dakkapel

Schuif de ronde slider naar links of rechts om direct de ruimte- en licht winst te zien van een slaapkamer mét dakkapel.

Met dakkapel
Zonder dakkapel

Kosten van een dakkapel per kamer

Als je besluit om uw zolder te verbouwen en 2 slaapkamers te maken, is het belangrijk om te weten dat je hiervoor minimaal een dakkapel van 4 meter breed nodig hebt.

Zie in de tabel hieronder de kosten per afmeting en hoeveel kamers je hiermee kunt maken.

Vele mogelijkheden met het verbouwen van jouw zolder met een dakkapel

Steeds meer mensen ontdekken de vele mogelijkheden die een zolder biedt. Is jouw zolder nu vooral een loze opslagruimte? Een dakkapel creëert meer licht en meer ruimte waardoor jouw zolder verbouwd kan worden tot een riante gezonde slaapkamer. Stel je zich eens voor: rustig wakker worden in het binnenvallend ochtendlicht! Ruiter Dakkapellen bied je bovendien de mogelijkheid jouw dakkapel uit te breiden met allerlei dakkapel opties zodat jouw slaapkamer nog luxer wordt. Bijvoorbeeld met een warmte-isolerend rolluik, sfeervolle plissés, handige opbergvakken of een aluminium inzethor. Ga je voor meer leefruimte op zolder? 

Zolder verbouwen tot slaapkamer (kinderkamer) met dakkapel.

Aandachtspunten bij het verbouwen van de zolder tot slaapkamer

De zolder is eigenlijk een loze ruimte die achteraf gezien goed gebruikt kan worden om een slaapkamer van te maken. Tijdens de zolder verbouwing is het belangrijk om stil te staan bij enkele punten, zoals:

  • dakkapel isolatie

  • verwarming

  • verlichting

  • eventuele scheidingswanden

  • afwerking van wanden en vloeren

De moeite die je neemt aandacht te besteden aan deze punten is snel terugverdiend in comfort en energiebesparing. Wij helpen je hier graag bij.

Prefab dakkapellen in een Ruiter Dakkapellen vestiging

Je wilt jouw dakkapel toch ook eerst zien voordat je investeert?

Breng een bezoek aan de grootste dakkapel vestigingen van Nederland en laat je geheel vrijblijvend adviseren door de professionele dakkapel adviseurs. Vergeet de bouwtekeningen van jouw woning en de foto’s niet. Dan kan er direct een dakkapel offerte op maat worden gemaakt.

Vestigingen
Verbouw de zolder tot lichte slaapkamer met een dakkapel.

Ruimte om te groeien

Inspiratie