Dakkapel duurzame materialen. Planken in de opslag.

Onderhoud dakkapel

Duurzame en onderhoudsarme materialen

Ontdek meer

De dakkapellen van Ruiter Dakkapellen zijn opgebouwd uit onderhoudsarme materialen met een lange levensduur. Afhankelijk van de bekleding en materiaalkeuzes bepaal je hoeveel onderhoud je hebt aan de dakkapel.

Hoe onderhoud je een dakkapel?

Onderhoud kunststof dakkapel

Dakkapellen met een kunststof bekleding vergen nauwelijks onderhoud. Het kunststof is namelijk kleurecht en zeer duurzaam. Je hoeft nooit meer het dak op om te schilderen en dat bespaart een hoop tijd en gedoe! Het onderhoud van kunststof dakkapellen bestaat alleen uit schoonmaken en controleren van het hang- en sluitwerk. Op de kunststof bekleding met houtlook hecht het vuil zeer moeilijk.

Houten dakkapel. Dakkapel onderhoud voor dakkapel: wit en houtnerf.

Onderhoud houten dakkapel

Een dakkapel van hout vraagt meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. Het hout van jouw dakkapel moet jaarlijks worden afgenomen met een lauwwarme doek en de staat van het houtwerk moet worden gecontroleerd. Als je blaasjes of scheurtjes ziet, is het tijd voor een nieuwe verflaag. Het advies is om volgens de algemene richtlijn de verflaag iedere vier jaar te vervangen.

Kunststof dakkapel wit, gemonteerd. Onderhoud om wit schoon te houden.

Schoonmaken dakkapel

Iedere dakkapel wordt een keer vies. Dankzij de A-klasse materialen in de dakkapellen van Ruiter is het reinigen eenvoudig. Het werken op hoogte vergt aandacht voor jouw veiligheid.

Je kunt met een gerust hart jouw dakkapel laten reinigen door onze partner Dakkapelreiniging.nl. Zij reinigen jouw dakkapel professioneel en veilig. Voor het reinigen van de dakkapel rekenen zij vaste prijzen zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie over dakkapel reinigen

Algemene onderhoud checklist

De belangrijkste onderhoudswerkzaamheden voor jouw dakkapel op een rij:

 • regelmatig schoonmaken

 • controleren op vochtplekken of kieren

 • verflaag controleren op beschadigingen

 • houtwerk controleren op zwakke plekken en tekenen van houtworm

 • hang- en sluitwerk van de kozijnen checken

 • ventilatieroosters controleren en schoonhouden

 • rolluiken en sunscreens schoonmaken

Extreem weer

Aandachtspunten bij extreme weersomstandigheden:

 • Zonwering
  Zorg er voor dat jouw rolluik en/of screen volledig is opgerold vanaf sterke wind

 • Ramen
  Sluit alle ramen

 • Schade
  Onverhoopte schade door extreme weersomstandigheden, valt buiten de garantie van Ruiter Dakkapellen. Raadpleeg hiervoor jouw verzekeraar.

Garantie formulier

Ruiter Dakkapellen houdt rekening met de lange termijn. Een dakkapel geeft jaren woonplezier, maar mocht er onverhoopt toch een complicatie optreden dan kun je hier het garantieformulier invullen: