Dakkapel duurzame materialen. Planken in de opslag.

Onderhoud dakkapel

Duurzame en onderhoudsarme materialen

Ontdek meer

De dakkapellen van Ruiter Dakkapellen zijn opgebouwd uit onderhoudsarme materialen met een lange levensduur. Afhankelijk van de bekleding en materiaalkeuzes bepaalt u hoeveel onderhoud u heeft aan de dakkapel.

Hoe onderhoud je een dakkapel?

Dakkapel reinigen. Dakkapel onderhoud. Vestigingen van Ruiter Dakkapellen.

Onderhoud kunststof dakkapel

Dakkapellen met een kunststof bekleding vergen nauwelijks onderhoud. Het kunststof is namelijk kleurecht en zeer duurzaam. U hoeft nooit meer het dak op om te schilderen en dat bespaart een hoop tijd en gedoe! Het onderhoud van kunststof dakkapellen bestaat alleen uit schoonmaken en controleren van het hang- en sluitwerk. Op de kunststof bekleding met houtlook hecht het vuil zeer moeilijk.

Houten dakkapel. Dakkapel onderhoud voor dakkapel: wit en houtnerf.

Onderhoud houten dakkapel

Een dakkapel van hout vraagt meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. Het hout van uw dakkapel moet jaarlijks worden afgenomen met een lauwwarme doek en de staat van het houtwerk moet worden gecontroleerd. Als u blaasjes of scheurtjes ziet, is het tijd voor een nieuwe verflaag. Het advies is om volgens de algemene richtlijn de verflaag iedere vier jaar te vervangen.

Kunststof dakkapel wit, gemonteerd. Onderhoud om wit schoon te houden.

Schoonmaken dakkapel

Iedere dakkapel wordt een keer vies. Dankzij de A-klasse materialen in de dakkapellen van Ruiter is het reinigen eenvoudig. Het werken op hoogte vergt aandacht voor uw veiligheid.

U kunt met een gerust hart uw dakkapel laten reinigen door onze partner Dakkapelreiniging.nl. Zij reinigen uw dakkapel professioneel en veilig. Voor het reinigen van de dakkapel rekenen zij vaste prijzen zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie over dakkapel reinigen

Algemene onderhoud checklist

De belangrijkste onderhoudswerkzaamheden voor uw dakkapel op een rij:

 • regelmatig schoonmaken

 • controleren op vochtplekken of kieren

 • verflaag controleren op beschadigingen

 • houtwerk controleren op zwakke plekken en tekenen van houtworm

 • hang- en sluitwerk van de kozijnen checken

 • ventilatieroosters controleren en schoonhouden

 • rolluiken en sunscreens schoonmaken

Extreem weer

Aandachtspunten bij extreme weersomstandigheden:

 • Zonwering
  Zorg er voor dat uw rolluik en/of screen volledig is opgerold vanaf sterke wind

 • Ramen
  Sluit alle ramen

 • Schade
  Onverhoopte schade door extreme weersomstandigheden, valt buiten de garantie van Ruiter Dakkapellen. Raadpleeg hiervoor uw verzekeraar.

Garantie formulier

Ruiter Dakkapellen houdt rekening met de lange termijn. Een dakkapel geeft jaren woonplezier, maar mocht er onverhoopt toch een complicatie optreden dan kunt u hier het garantieformulier invullen: