Dakkapel financiering

Geld lenen voor een dakkapel

Wanneer u de kosten van een dakkapel niet in één keer wilt of kunt betalen, kunt u er voor kiezen om een financiering af te sluiten. Wij hebben een aantal opties op een rij gezet.

Bouwdepot voor een dakkapel

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw dakkapel te financieren. Staat u op het punt een nieuwe woning te kopen? Dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een bouwdepot af te sluiten bij uw hypotheek. Voorwaarde voor het afsluiten van een bouwdepot, is dat de verbouwing die u betaalt met het bouwdepot, een waardevermeerdering van de woning creëert. Met een dakkapel is dat zeker het geval! Het voordeel van een bouwdepot is dat u hiervoor dezelfde rente betaalt als voor uw hypotheek. Met de huidige rentestand is dat een stuk voordeliger dat het afsluiten van een lening!

Hypotheek verhogen

Uw bestaande hypotheek verhogen voor de financiering van een dakkapel is ook een optie, maar niet voor iedereen mogelijk. Het maximale bedrag dat u kunt lenen met een hypotheek is namelijk 100% van de waarde van uw woning. Informeer hiervoor bij uw huidige hypotheekverstrekker. In veel gevallen brengt het verhogen van de bestaande hypotheek ook extra kosten met zich mee voor bijvoorbeeld taxatie en de notaris.

Dakkapel lening

Een andere mogelijkheid voor het financieren van een dakkapel is door het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Er zijn veel geldverstrekkers die deze leningsvormen aanbieden. Doe goed onderzoek naar de aanbieders en mogelijkheden. Een lening sluit je voor meerdere jaren af, dus zorg dat je de juiste keuze maakt en laat je goed informeren.

Heb je geld geleend voor de verbouwing van je woning? Dan mag je dit in enkele gevallen aftrekken van de belasting. Hier hangen echter wel voorwaarden aan vast.

Een Ruiter dakkapel, een slimme investering

Een Ruiter dakkapel heeft een lange levensduur door gebruik van solide, duurzame materialen, doorontwikkelde montage en vakkundige plaatsing. En dat levert rendement op bij taxatie of verkoop van de woning. Dus nu genieten van extra wooncomfort en straks van de meerwaarde van uw woning!

Prijs dakkapel

Bent u benieuwd wat een dakkapel ongeveer kost? Via de pagina prijs dakkapel krijgt u een globaal beeld van de kosten van een dakkapel

Online voorbereiden

Een uitgebreider beeld van de kosten en de mogelijkheden, krijgt u via online voorbereiden met onder andere diverse voorbeeld offertes.

Wilt u meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Dakkapel binnenkant afwerken. Witte dakkapel afgewerkt in kinderkamer.