Dubbele witte dakkapel

Dubbele dakkapel

Op uw eigen woning of samen met de buren

Ontdek meer

Creërt u met één dakkapel niet voldoende ruimte in uw woning? Of wilt u samen met de buren een dakkapel? Dan kunt u kiezen voor een dubbele dakkapel.

Dubbele dakkapel op uw eigen woning

Creëert u met één dakkapel niet voldoende ruimte in uw woning? Indien uw dakvlak groot genoeg is, kunt u ervoor kiezen om een dubbele dakkapel op uw woning te laten plaatsen. Ook bij een dubbele dakkapel zijn er vele mogelijkheden. Ze kunnen naast elkaar geplaatst worden, boven elkaar, zodat u op meerdere etages meer licht en ruimte creëert, maar een dubbele dakkapel kunt u ook aan de voorkant én aan de achterkant van uw woning plaatsen. Houd er wel rekening mee dat bij een dubbele dakkapel een vergunning noodzakelijk is en dat wellicht niet alle indelingen binnen de vergunningseisen van uw gemeente passen.

Dubbele dakkapel samen met de buren

Indien zowel uzelf als uw buren behoefte hebben aan meer ruimte, dan kunt u gezamenlijk een dubbele dakkapel laten plaatsen. Ook hierbij zijn er meerdere mogelijkheden. Het kunnen bijvoorbeeld twee losse dakkapellen zijn, maar één grote dakkapel over twee woningen, indien dit binnen de vergunningseisen past, is ook een mogelijkheid. Bij Ruiter Dakkapellen is alles maatwerk. Laat u informeren over de mogelijkheden in één van onze vestigingen.

2 dakkapellen boven elkaar

Heeft u een woning met twee schuine dakvlakken, dan wilt u misschien wel 2 dakkapellen boven elkaar plaatsen. U creëert dan op twee etages meer licht en ruimte. Of u 2 dakkapellen boven elkaar kunt plaatsten, hang vooral af van uw gemeente. Voor de dakkapel op het tweede dakvlak heeft u namelijk een vergunning nodig. Wilt u dus 2 dakkapellen boven elkaar plaatsen, informeer dan even bij uw gemeente of dit mogelijk is.

Montage dubbele dakkapel

In veel gevallen kunnen wij een dubbele dakkapel ook binnen 1 dag plaatsen. De dakkapellen worden prefab in de fabriek gebouwd, onder ideale omstandigheden waardoor de montage op locatie snel en efficiënt verloopt.

Belangrijkste kenmerken

Modellen

Plat dak
Slepend dak
Dakopbouw verlegde nok
Dakopbouw verhoogde nok

Uitvoering

Klassiek
Modern
Uniek

Materiaal buitenbekleding

Kunststof glad
Kunststof houtlook
Hout

Hoogte/ breedte/ schuinte naar wens

Ja

Indeling naar wens

Ja

Kleur naar keuze

Ja

Accessoires naar keuze

Ja

Kunststof kozijn

Glad
Houtlook

Type raam

Draaikiep

Onderhoud en check

Gemiddeld 1 keer per jaar

Isolatiewaarde gecertificeerd volgens bouwbesluit

Dak RC 6,3

Zijwangen RC 4,6

Dakbedekking

EPDM

Innovatie

Constructie

Materialen

Circulair
A-klasse
KOMO® keurmerk
FSC® keurmerk

Overzicht bevat standaard en optionele keuzes

Dubbele dakkapel. 2 witte dakkapellen boven elkaar.

Wilt u meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Wat iedere Ruiter dakkapel bijzonder maakt

 • Isolatie waarde die aantoonbaar is, wettelijk vereist en energiebesparend

 • FSC gecertificeerd: hout van duurzame kweek

 • EPDM dakbedekking met levensduur van 50 jaar

 • Extra brede hemelwaterafvoer voorkomt verstopping

 • Prefab gebouwd in fabriek onder ideale omstandigheden

 • Alles op maat gemaakt

 • Standaard extra dik dubbel glas HR++

 • Uitgebreide garantie, inclusief dakconstructie

 • Meer dan 40 jaar ervaring

Model en uitvoering keuze

Onze dakkapellen, van bijvoorbeeld kunststof, houtlook of hout, zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen. Van traditioneel en tijdloos, tot strak en modern.

Dakkapel plat dak - Klassiek

Traditioneel en tijdloos vormgegeven. U herkent dit model aan de hemelwaterafvoer aan de zijkant van de dakkapel. Zonweringsgeleiders worden, in kleur, op de fronten gemonteerd.

Dakkapel plat dak - Modern

Uitgebouwde fronten, een dieper liggend kozijn en robuuste zijwangen geven dit model een stoer uiterlijk. Geïntegreerde hemelwaterafvoer en geleiders zorgen voor een exclusief ontwerp.

Dakkapel plat dak - Kader

Een robuust en stoer vormgegeven dakkapel met gebruik van unieke materialen waardoor deze populaire uitvoering een echte eye catcher is op uw woning.

Dakkapel plat dak - Uniek

De naam zegt het al, model Uniek stelt u volledig volgens uw eigen wensen samen. Voor als u net even iets anders wilt.

Dakkapel slepend dak

Wanneer er voldoende ruimte is en het dak voldoet aan de juiste voorwaarden, kunt u kiezen voor een dakkapel met dakpannen.

Dakopbouw verlegde nok

Verhoging van het dak aan één zijde. Ideaal om lage zolders te voorzien van meer hoogte en comfort. 

Dakopbouw verhoogde nok

Bij een woning met een lage nok, krijgt u er met een nokverhoging een complete etage bij. Er wordt maar liefst 30% meer vloeroppervlak in de woning gecreëerd.

Accessoires

Uw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op uw wensen en specifieke situatie.

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van Minirooftop die wij bij uw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

Glas met roeden

Wilt u een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kiest u voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in uw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan u!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kunt u verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft uw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kiest u voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek bent u verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verliest u de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan uw dakkapel.

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

Ruiter Dakkapellen vestiging Eemnes. Showroom kleine prefab dakkapellen.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

 • Ruim 45 jaar ervaring; wij plaatsen honderden dakkapellen per maand

 • Vrijblijvend adviesgesprek in onze vestigingen; wij maken een offerte o.b.v. uw wensen

 • Prefabricage in onze eigen dakkapellen fabriek

 • Ruimschoots binnen 1 dag geplaatst!

 • Uitgebreid assortiment van de beste materialen

 • Een toekomstbestendige dakkapel; laat u informeren over levensduur, duurzaamheid, isolatie, zonnepanelen, waterdichtheid

Wilt u zien wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? In onze vestigingen bekijkt u onze dakkapellen op ware grootte:

Afspraak maken

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als u nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten u zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit u ook om van uw donkere zolder uw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij uw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen