Witte dakopbouw. Dakkapel nokverhoging kosten.

Nokverhoging

30% meer woonoppervlak door dakopbouw met verhoogde nok!

Ontdek meer

Met een dakopbouw met nokverhoging, verhoog je het dak van jouw woning aan twee kanten. Hierdoor creëer je een volledige extra etage op jouw woning en maar liefst 30% meer woonoppervlak.

Dakkapel met nokverhoging

Heeft jouw woning een lage nok, waardoor een dakkapel niet voldoende stahoogte biedt? Een dakopbouw met verhoogde nok is dan een uitstekende oplossing. Je creëert daarmee een complete etage op jouw woning. Een nokverhoging kan volledig in stijl van jouw woning worden gemaakt.

De kleur van de dakopbouw bekleding en de kozijnen, kunnen volledig afgestemd worden op jouw woning. Hetzelfde geldt voor de indeling van de kozijnen. En door de dakpannen te hergebruiken op de dakopbouw, wordt de nokverhoging naadloos onderdeel van jouw woning.

Belangrijkste kenmerken

Modellen

Dakopbouw verlegde nok
Dakopbouw verhoogde nok

Uitvoering

Klassiek
Uniek

Materiaal buitenbekleding

Kunststof glad
Kunststof houtlook
Hout

Hoogte/ breedte/ schuinte naar wens

Ja

Indeling naar wens

Ja

Kleur naar keuze

Ja

Accessoires naar keuze

Ja

Kunststof kozijn

Glad
Houtlook

Type raam

Draaikiep

Onderhoud en check

Gemiddeld 1 keer per jaar

Isolatiewaarde gecertificeerd volgens bouwbesluit

Dak RC 6,3

Zijwangen RC 4,6

Dakbedekking

EPDM

Innovatie

Constructie

Materialen

Circulair
A-klasse
KOMO® keurmerk
FSC® keurmerk

Deze tabel bevat standaard en optionele keuzes

Verhoogde nok dakkapel. Kinderkamer.

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Voordelen van een dakopbouw nokverhoging

 • Maximale ruimtewinst

 • In iedere afmeting en indeling

 • Keuze alle details en materialen

 • 100% maatwerk

 • Bijzonder, persoonlijk resultaat

 • Hoge kwaliteit, geen hoge prijs

 • Uitstekende garantie

Woonimpressie video's: binnenkant nokverhoging

Accessoires

Jouw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op jouw wensen en specifieke situatie.

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van BreezeHub die wij bij jouw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

Glas met roeden

Wil je een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kies je voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in jouw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan jou!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kun je verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft jouw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kies je voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek ben je verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verlies je de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan jouw dakkapel.

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

Dakkapel modellen. Afmeting en indeling voor kinderkamer.

Bezoek onze showroom en:

 • Zie waar je in investeert 

 • Krijg advies over de onzichtbare maar essentiële aspecten 

 • Ontdek de nieuwste mogelijkheden

 • Maak kennis met onze vakmensen

 • Ervaar op ware grootte wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen. 

Kom bij ons langs voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek zelf waarom onze showroom de beste eerste stap is naar jouw vernieuwde woonervaring! 

Afspraak maken

Vraag en antwoord

Wat zijn de kosten voor een prefab nokverhoging?

De dakkapellen en dakopbouwen van Ruiter worden geheel naar wens in ons eigen dakkapellen fabriek gemaakt. Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bezoek een vestiging en vraag naar de mogelijkheden. Bekijk ook onze pagina prijs dakopbouw voor meer informatie.

Heb ik een vergunning nodig voor een nokverhoging?

Ja, voor het plaatsen van een nokverhoging heb je een vergunning nodig. Het aanvragen van de vergunning kan Ruiter Dakkapellen voor je uit handen nemen. De vergunningsregels en kosten verschillen per gemeente. Informeer bij jouw eigen gemeente naar de mogelijkheden.

Uit welke accessoires kan ik kiezen in mijn nokverhoging?

De samenstelling van jouw nokverhoging wordt volledig afgestemd op jouw specifieke situatie. Wil je handige insectenhorren, een verholen goot of plissés? Liever een ander type dakopbouw of nokverhoging? In ons dakkapellen fabriek kunnen we jouw specifieke wensen vertalen in een dakopbouw naar jouw wens.  

Populaire regio's voor een nokverhoging

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen