Witte dakopbouw. Dakkapel nokverhoging kosten.

Prefab dakopbouw schuin dak

Maximale ruimtewinst

Ontdek meer

Met een prefab dakobouw van Ruiter creëert u maximale ruimtewinst, u creërt namelijk een complete extra etage op uw woning met schuin dak. 

Maximale ruimtewinst of bijzondere bekleding met een prefab dakopbouw

Dakopbouwen bestaan in vele soorten en maten. Ruiter Dakkapellen levert iedere gewenste prefab dakopbouw volledig volgens uw specificaties. Een prefab dakopbouw van Ruiter heeft de beste kwaliteit, bestaat uitsluitend uit A-merk materialen en wordt gemonteerd door deskundige vaklieden.

Biedt een standaard dakkapel onvoldoende stahoogte? Dan is een prefab dakopbouw van Ruiter Dakkapellen op uw schuine dak de oplossing. Heeft uw gevel bijzondere bekleding? Ruiter Dakkapellen maakt een bijpassende dakopbouw. Met onze jarenlange ervaring en eigen dakkapellen fabriek kunnen uw specifieke wensen vertalen in een dakkapel of dakopbouw van hoge kwaliteit. U bent verzekerd van de beste materialen en gegarandeerd extra wooncomfort.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakopbouw?

Een dakopbouw van Ruiter wordt in onze eigen fabriek geprefabriceerd, daarom ook wel prefab dakopbouw genoemd. Waarom kiezen voor een prefab dakopbouw? Vanwege de vele voordelen ten opzichte van een opbouwdakkapel! Zo heeft een prefab dakopbouw een hoog afwerkingsniveau, heeft u minimale overlast en nauwelijks afval.

Door de zorgvuldige voorbereiding en prefabricage in de fabriek verloopt de plaatsing zeer gunstig. Binnen een paar uur is uw dak alweer wind en waterdicht. De monteurs werken de dakopbouw vervolgens netjes af, ruimen alles op en lopen alles met u na. Dankzij de ervaring van Ruiter Dakkapellen verloopt de plaatsing van de dakopbouw binnen één dagdeel.

Bent u benieuwd naar dakopbouw voorbeelden? Kom dan naar één van onze vestigingen en ervaar zelf hoeveel ruimtewinst een dakopbouw uw oplevert. 

Voorbeelden prefab dakopbouwen

Geheel in overleg stellen wij uw prefab dakopbouw op uw schuine dak samen. Exact volgens uw wensen in combinatie met ons specialistische advies. Dat is waar Ruiter Dakkapellen zich in onderscheidt. Onderstaande voorbeelden zijn ter inspiratie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die voor uw specifieke situatie van toepassing zijn. Wij nodigen u graag uit in één van vestigingen.

Dakopbouw modellen

dakopbouw verlegde nok voorkant. Witte dakkapel nokverhoging.

Dakopbouw verlegde nok

Verhoging van het dak aan één zijde. Ideaal om lage zolders te voorzien van meer hoogte en comfort. 

Witte dakopbouw. Dakkapel nokverhoging kosten.

Dakopbouw nokverhoging

Met een nokverhoging van het dak aan twee zijden, wordt maar liefst 30% meer vloeroppervlak gecreëerd.

Hulp bij het kiezen van een dakkapel of dakopbouw door Ruiter Dakkapellen.

Afspraak maken

Ervaar wat een dakopbouw of dakkapel met een ruimte kan doen en laat u adviseren in een van onze vestigingen.

Maak een afspraak in onze vestiging

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Maak een afspraak met onze adviseur voor een gratis adviesgesprek en offerte in onze vestiging. Liever eerst online voorbereiden via een prijslijst, voorbeeldoffertes en een stappenplan? Dat kan ook!

Accessoires

Uw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op uw wensen en specifieke situatie.

Stijlvolle Minirooftop Airco in uw dakkapel

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van Minirooftop die wij bij uw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

Accessoires dakkapel: brandwerend glas

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

Accessoires dakkapel: glas met roeden

Glas met roeden

Wilt u een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom prefab dakkapellen. HR++ glas

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

Accessoires dakkapel: aluminium insectenhor

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kiest u voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in uw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan u!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Dakkapel 4 meter met antraciet screen voor zonwering.

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kunt u verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft uw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kiest u voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek bent u verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

Accessoires dakkapel: ventilatierooster in dakkapel kozijn

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verliest u de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan uw dakkapel.

Dakkapel doorgesneden om materiaal en opbouw te zien. 3 dubbel glas.

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

 • Ruime ervaring

  Bijna 50 jaar ervaring, wij plaatsen honderden dakkapellen per maand.

 • Diverse showrooms

  Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek met offerte op maat.

 • Eigen fabriek

  Prefabricage vindt plaats in onze eigen dakkapellen fabriek.

 • Plaatsing in een dag

  Ruimschoots binnen 1 dag is de dakkapel geplaatst!

 • Ruim assortiment

  Uitgebreid materiaalassortiment van premium kwaliteit

 • Toekomstbestendig

  Onze dakkapellen zijn toekomstbestendig en duurzaam gebouwd.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor een dakopbouw?

Geen enkele dakopbouw is hetzelfde. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs van uw prefab dakopbouw. De constructie van uw woning, de materialen die u kiest, maar ook eventuele opties zijn van invloed op de prijs. Ruiter Dakkapellen biedt een dakopbouw van topkwaliteit. Lees meer op de pagina kosten dakopbouw.

Dakopbouw met verlegde of verhoogde nok?

Op elk schuin dak kunnen wij een dakopbouw plaatsen. U kunt hierbij kiezen uit twee varianten: een dakopbouw met verlegde nok of een dakopbouw met verhoogde nok. Bij een dakpobouw met verhoogde nok, wordt uw dak aan twee zijden verhoogd. Dit levert maar liefst 30% meer vloeroppervlak op! Bij een dakopbouw met verlegde nok, wordt het dak aan één kant verhoogd.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Voor het plaatsen van een prefab dakopbouw heeft u altijd een vergunning nodig. Wij helpen u hier graag bij. Ruiter Dakkapellen heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van vergunningen voor een dakopbouw. Onze vergunningsafdeling is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe de processen bij gemeenten werken.

Populaire regio's voor een dakopbouw: