Witte dakopbouw. Dakkapel nokverhoging kosten.

Prefab dakopbouw schuin dak

Maximale ruimtewinst

Ontdek meer

Met een prefab dakopbouw van Ruiter creëer je maximale ruimtewinst, je creëert namelijk een complete extra etage op jouw woning met schuin dak. 

Maximale ruimtewinst of bijzondere bekleding met een prefab dakopbouw

Dakopbouwen bestaan in vele soorten en maten. Ruiter Dakkapellen levert iedere gewenste prefab dakopbouw volledig volgens jouw specificaties. Een prefab dakopbouw van Ruiter heeft de beste kwaliteit, bestaat uitsluitend uit A-merk materialen en wordt gemonteerd door deskundige vaklieden.

Biedt een standaard dakkapel onvoldoende stahoogte? Dan is een prefab dakopbouw van Ruiter Dakkapellen op jouw schuine dak de oplossing. Heeft jouw gevel bijzondere bekleding? Ruiter Dakkapellen maakt een bijpassende dakopbouw. Met onze jarenlange ervaring en eigen dakkapellen fabriek kunnen jouw specifieke wensen vertalen in een dakkapel of dakopbouw van hoge kwaliteit. Je bent verzekerd van de beste materialen en gegarandeerd extra wooncomfort.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakopbouw?

Een dakopbouw van Ruiter wordt in onze eigen fabriek geprefabriceerd, daarom ook wel prefab dakopbouw genoemd. Waarom kiezen voor een prefab dakopbouw? Vanwege de vele voordelen ten opzichte van een opbouwdakkapel! Zo heeft een prefab dakopbouw een hoog afwerkingsniveau, heb je minimale overlast en nauwelijks afval.

Door de zorgvuldige voorbereiding en prefabricage in de fabriek verloopt de plaatsing zeer gunstig. Binnen een paar uur is jouw dak alweer wind en waterdicht. De monteurs werken de dakopbouw vervolgens netjes af, ruimen alles op en lopen alles met je na. Dankzij de ervaring van Ruiter Dakkapellen verloopt de plaatsing van de dakopbouw binnen één dagdeel.

Ben je benieuwd naar dakopbouw voorbeelden? Kom dan naar één van onze vestigingen en ervaar zelf hoeveel ruimtewinst een dakopbouw jouw oplevert. 

Voorbeelden prefab dakopbouwen

Geheel in overleg stellen wij jouw prefab dakopbouw op jouw schuine dak samen. Exact volgens jouw wensen in combinatie met ons specialistische advies. Dat is waar Ruiter Dakkapellen zich in onderscheidt. Onderstaande voorbeelden zijn ter inspiratie. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden die voor jouw specifieke situatie van toepassing zijn. Wij nodigen je graag uit in één van onze vestigingen.

Dakopbouw modellen

Dakopbouw verlegde nok

Verhoging van het dak aan één zijde. Ideaal om lage zolders te voorzien van meer hoogte en comfort. 

Dakopbouw nokverhoging

Met een nokverhoging van het dak aan twee zijden, wordt maar liefst 30% meer vloeroppervlak gecreëerd.

Afspraak maken

Ervaar wat een dakopbouw of dakkapel met een ruimte kan doen en laat je adviseren in een van onze vestigingen.

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Accessoires

Jouw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op jouw wensen en specifieke situatie.

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van BreezeHub die wij bij jouw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

Glas met roeden

Wil je een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kies je voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in jouw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan jou!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kun je verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft jouw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kies je voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek ben je verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verlies je de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan jouw dakkapel.

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

 • Kies voor zekerheid

  De marktleider met ruim 75.000 tevreden klanten.

 • Diverse showrooms

  Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek met offerte op maat.

 • Eigen fabriek

  Prefabricage vindt plaats in onze eigen dakkapellen fabriek.

 • Plaatsing in een dag

  Ruimschoots binnen 1 dag is de dakkapel geplaatst!

 • Ruim assortiment

  Uitgebreid materiaalassortiment van premium kwaliteit

 • Toekomstbestendig

  Onze dakkapellen zijn toekomstbestendig en duurzaam gebouwd.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor een dakopbouw?

Geen enkele dakopbouw is hetzelfde. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs van jouw prefab dakopbouw. De constructie van jouw woning, de materialen die je kiest, maar ook eventuele opties zijn van invloed op de prijs. Ruiter Dakkapellen biedt een dakopbouw van topkwaliteit. Lees meer op de pagina kosten dakopbouw.

Dakopbouw met verlegde of verhoogde nok?

Op elk schuin dak kunnen wij een dakopbouw plaatsen. Je kunt hierbij kiezen uit twee varianten: een dakopbouw met verlegde nok of een dakopbouw met verhoogde nok. Bij een dakpobouw met verhoogde nok, wordt jouw dak aan twee zijden verhoogd. Dit levert maar liefst 30% meer vloeroppervlak op! Bij een dakopbouw met verlegde nok, wordt het dak aan één kant verhoogd.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Voor het plaatsen van een prefab dakopbouw heb je altijd een vergunning nodig. Wij helpen je hier graag bij. Ruiter Dakkapellen heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van vergunningen voor een dakopbouw. Onze vergunningsafdeling is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe de processen bij gemeenten werken.

Populaire regio's voor een dakopbouw:

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen