Dakkapellen in iedere maat

klassiek_400_voor.jpg

Dakkapellen op maat

klassiek_450_voor.jpg

Past op ieder dak

klassiek_500_voor.jpg

Jouw gewenste breedte en hoogte

klassiek_500_voor.jpg

Klassiek of modern gedetailleerd

modern_400_voor.jpg

Vrij invulbare indeling

modern_450_voor.jpg

1 of meerdere kamers

modern_500_voor.jpg

Of samen met de buren

modern_500_voor.jpg

Verdiept kozijn

davos_340_voor.jpg

Geïntegreerde zonwering

davos_400_voor.jpg

Geïntegreerde hemelwater afvoer

davos_450_voor.jpg

Prachtige kleuren

davos_450_voor.jpg

Rechte en schuine daken

slepend-dak_1.jpg

Dakkapellen en dakopbouwen

slepend-dak.jpg

Klein of groot

slepend-dak.jpg

Kwaliteit die jaren lang het verschil maakt

verlegde-nok_zij.jpg

Extra wooncomfort

verlegde-nok_voor.jpg

Zorgeloos genieten

verlegde-nok_voor.jpg

Van donkere rommelzolder naar extra woonetage

verhoogde-nok_zij.jpg

Ruimte om te groeien

verhoogde-nok_voor.jpg

Ruiter Dakkapellen

verhoogde-nok_voor.jpg

Voor elk dak een Ruiter dakkapel

Een dakkapel of dakopbouw? Jaren 30, landelijk, een strak design? Wat uw wensen ook zijn. Kies en combineer voor uw ideale ruimte om verder te groeien

Type dakconstructie

Dakkapel plat dak

De dakkapel met plat dak is het meest voorkomende dakkapel model. Bij een dakkapel met plat dak, kunt u kiezen voor verschillende uitvoeringen; klassiek, modern of uniek.

Dakkapel met slepend dak

Wanneer er voldoende ruimte is en het dak voldoet aan de juiste voorwaarden, kunt u kiezen voor een dakkapel met dakpannen.

Dakopbouw verlegde nok

Verhoging van het dak aan één zijde. Ideaal om lage zolders te voorzien van meer hoogte en comfort. 

Dakopbouw verhoogde nok

Bij een woning met een lage nok, krijgt u er met een nokverhoging een complete etage bij. Er wordt maar liefst 30% meer vloeroppervlak in de woning gecreëerd.

opbouw_kamer_400x500.png

Afspraak maken

Of u nou kiest voor een dakkapel met plat dak, spelend dak of ver nokverhoging. In onze vestigingen krijt u altijd passend advies.

Uitvoering

klassiek_400x500.png

Dakkapel plat dak - Klassiek

Traditioneel en tijdloos vormgegeven. Hemelwaterafvoer aan de zijkant van de dakkapel. Zonweringsgeleiders worden, in kleur, op de fronten gemonteerd.

modern_400x500.png

Dakkapel plat dak - Modern

Uitgebouwde fronten, dieper liggend kozijn en robuuste zijwangen geven dit model een stoer uiterlijk. Geïntegreerde hemelwaterafvoer en geleiders zorgen voor een exclusief ontwerp.

kader_400x500.png

Dakkapel plat dak - Kader

Een robuust en stoer vormgegeven dakkapel met gebruik van unieke materialen waardoor deze populaire uitvoering een echte eye catcher is op uw woning.

uniek_400x500.png

Dakkapel plat dak - Uniek

De naam zegt het al, model Uniek stelt u volledig volgens uw eigen wensen samen. Voor als u net even iets anders wilt.

slepend-dak_400x500.png

Dakkapel slepend dak

Deze dakkapel kenmerkt zich doordat het dak met dakpannen schuin afloopt. Het lijkt daardoor geïntegreerd in het dakvlak. Bij sommige woningen geeft dit een visuele meerwaarde.

verlegde-nok_400x500.png

Dakopbouw verlegde nok

Een dakopbouw met verlegde nok creëert meer stahoogte aan één zijde van het dak. Daarmee kun u op een lage zolder, toch een kamer creëren.

verhoogde-nok_400x500.png

Dakopbouw verhoogde nok

Voor optimaal ruimtegebruik op een lage zolder, kiest u voor een dakopbouw met verhoogde nok. Het dak van de woning wordt dan aan beide zijden verhoogd.

NL21-120-01-Ape-to-Zebra-Ruiter-INT02-H-v040002-6.jpg

Afspraak maken

Ontdek alle mogelijkheden in een van onze vestigingen en ervaar wat een dakkapel met een ruimte kan doen. Maak een afspraak voor advies op maat.

U wilt graag ruimte om te groeien!
Hoe verder?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ontdek dakkapellen op ware grootte in onze vestigingen. Of bereid u eerst online voor met o.a. een stappenplan, voorbeeldoffertes en een uitgebreide prijslijst.

Afmeting en indeling

Er zijn vele opties met betrekking tot de afmeting en indeling van uw dakkapel. Wilt u bijvoorbeeld 1 of 2 kamers creëren, hoeveel ramen wilt u open kunnen zetten, wat moet de sta hoogte worden of wilt u bijvoorbeeld een vaste kast bouwen. Allemaal zaken die invloed hebben op de indeling van uw dakkapel.

afmeting-en-indeling-draaikiepramen.jpg

Aantal draaiende en kiepende ramen

Kies vrij het aantal draaikiepramen. Tussen de circa 60 en 100 cm per stuk. We kijken ook naar de verhouding van de andere kozijnen in huis, zodat het goed bij elkaar past. 

afmeting-en-indeling-stolpstel.jpg

Stolpstel

Ook wel verhuisraam genoemd. De twee openslaande delen waarvan er 1 kan kiepen en de ander alleen draaien geeft een extra ruimtelijk effect. Bij brede dakkapellen kunnen meerdere stolpstellen worden gecombineerd. 

afmeting-en-indeling-vast-raam-met-lijst.jpg

Vaste ramen

Een raamkader dat niet kan kiepen of draaien maar er wel zo uit ziet, geeft een extra luxe uitstraling aan uw dakkapelkozijn. Bij traditionele bouwstijlen is dit haast een must. Uiteraard helpen wij u bij het maken van de keuze welk raam vast en welke bewegend uit te voeren. 

afmeting-en-indeling-vast-glas-in-kozijn.jpg

Aantal vaste raamvlakken

Kiest u er zoveel als u wilt tot een breedte van 150cm per vast raamvlak. Let op dat u voor het schoonmaken van de buitenzijde van de ruit er voldoende goed bij kan komen via het nabij gesitueerde draaiende raam. 

afmeting-en-indeling-paneel-in-kozijn.jpg

Panelen

Met een paneel creëer je een zogenaamd blind deel waar bijvoorbeeld de scheidingswand tussen twee kamers achter staat. Of je creëert een wand zodat er een kast achter kan staan. Soms staat het gewoon esthetisch mooi bij de rest van de woning, of er komt een technische ruimte achter, of een douche cabine. Het kan allemaal. 

afmeting-en-indeling-borstwering.jpg

Borstwering

Meer netto vloeroppervlak en meer stahoogte met een extra hoge dakkapel met borstwering. In plaats van borstwering kan ook gekozen worden voor hogere ramen, dus meer glas. Dit zorgt voor nog meer licht op zolder.

afmeting-en-indeling-kozijnhoogte-pijl.jpg

Kozijnhoogte

Omdat wij de kozijnen op maat maken in onze eigen Kozijnenfabriek, is het mogelijk de kozijnhoogte naar wens aan te passen.

Afspraak maken

Ontdek alle mogelijkheden in een van onze vestigingen en ervaar wat een dakkapel met een ruimte kan doen. Maak een afspraak voor advies op maat.

breedte_20procent.jpg

Dakkapel 1 tot 2 meter

De gemiddelde woning in Nederland is ongeveer 5,5 meter breed. Een dakkapel van 1 tot 2 meter neemt dan ca. 20% van het dakoppervlak in beslag. Dakkapellen van 1 tot 2 meter zijn vaak voorzien van 1 draaikiepraam en 1 vast raam.

breedte_40procent.jpg

Dakkapel 2 tot 3 meter

Dakkapellen van 2 tot 3 meter nemen bij de gemiddelde woning 40% van het dakoppervlak in beslag. Ze zijn in de meeste gevallen uitgerust met 1 draaikiepraam en 1 of 2 vaste ramen. Een andere indeling kan natuurlijk ook!

breedte_50procent.jpg

Dakkapel 3 tot 4 meter

Met een dakkapel van 3 tot 4 meter kunt u een grote kamer maken of twee kleinere kamers. U kunt er ook voor kiezen om een kamer te maken en tegelijkertijd meer ruimte te creëren op de voorzolder.

breedte_65procent.jpg

Dakkapel 4 tot 5 meter

Bij een dakkapel van 4 tot 5 meter zijn vele verschillende indelingen mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om meerdere kamers te creëren. In de meeste gevallen hebben de dakkapellen van 4 tot 5 meter 2 draaikiepramen en 2 of 3 vaste ramen. 

breedte_85procent.jpg

Dakkapel 5 tot 6 meter

Gaat u de dakkapel van 5 tot 6 meter alleen op uw eigen woning plaatsen, dan kunt u meerdere kamers creëren. Een dakkapel van 5 tot 6 meter kan ook over twee woningen geplaatst worden, samen met de buren.

breedte_100procent.jpg

Dakkapel groter dan 6 meter

Creëer meerdere ruimtes en deel uw verdieping in zoals u dat wilt. Ook zijn er vele verschillende opties mogelijk, afhankelijk van de ruimtes die u gaat creëren. Plaats bijvoorbeeld voor de ene ruimte een rolluik, en voor de andere ruimte een sunscreen.

Afmeting en indeling voorbeelden

Qua indeling van uw dakkapel zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Hoeveel draaikiepramen, vaste ramen of vast glas wilt u? Of kiest u voor een stolpstel? Gaat u meerdere kamers creëren, dan kan een paneel in het kozijn handig zijn. Samen met de adviseur bepaalt u wat voor u de beste breedte indeling van uw dakkapel is.

01-lv.png
02-stolpstel.png
03-lvr.png
04-vlv.png
05-lvvr.png
06-vlrv.png
07-lvpr.png
08-lvpvr.png
09-lplvr.png
10-lvplvr.png
11-lvrplvr.png
12-vlvpvrv.png
13-lvvrplvr.png
14-lvvrplvvr.png

Materiaal buitenbekleding

dakkapel_hpl.png

Kunststof dakkapel

Kies voor duurzaamheid en gemak met duurzame kunststof bekleding en hoogwaardige kunststof kozijnen. Dan bent u jarenlang verzekerd van een kwalitatieve, onderhoudsarme kunststof dakkapel.

klassiek_2_400x500.png

Houtlook dakkapel

Natuurlijke uitstraling, minimaal onderhoud, wel de karakteristieke uitstraling van hout. Onze kunststof dakkapel met houtlook kozijn en bekleding, is niet van echt hout te onderscheiden.

Dakkapel van hout

Ambachtelijk houtwerk bewerkt door vakmensen. Onze dakkapel van hout is bekleed met duurzaam en vormvast red cedar. Voor een landelijke uitstraling kunt u kiezen voor bijv. een sierlijke neuslijst.

dakkapel-zink.jpg

Zinken dakkapel

Zinken dakkapellen worden vaak gekozen omdat het een duurzame, weerbestendige en lichte oplossing is. Door de toepassing van zink, creëer je een stijlvolle en moderne uitvoering.

zinken-dakkapel-bekleding.jpg

Zink en kunststof

Combineer materialen voor een compleet eigen uitstraling, zoals in dit voorbeeld zink en kunststof.

Vestiging-Cruquius_1.png

Afspraak

Welk materiaal heeft uw voorkeur? In onze vestigingen krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Accessoires

Uw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op uw wensen en specifieke situatie.

FvD-Ruiter-LR-3490.jpg

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van Minirooftop die wij bij uw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

kozijn-en-glas.png

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

glas-met-roeden.png

Glas met roeden

Wilt u een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

_VD_3499.jpg

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

insectenhor.jpg

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kiest u voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in uw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan u!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Screen-antraciet.png

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kunt u verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft uw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kiest u voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek bent u verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

ventilatierooster_03.jpg

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verliest u de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan uw dakkapel.

FvD-Ruiter-HR-5821.jpg

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

Dakkapellenwand-Eemnes.jpg

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

  • Ruim 45 jaar ervaring; wij plaatsen honderden dakkapellen per maand

  • Vrijblijvend adviesgesprek in onze vestigingen; wij maken een offerte o.b.v. uw wensen

  • Prefabricage in onze eigen dakkapellen fabriek

  • Ruimschoots binnen 1 dag geplaatst!

  • Uitgebreid assortiment van de beste materialen

  • Een toekomstbestendige dakkapel; laat u informeren over levensduur, duurzaamheid, isolatie, zonnepanelen, waterdichtheid

Wilt u zien wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? In onze vestigingen bekijkt u onze dakkapellen op ware grootte:

Afspraak maken
Dakkapel_babykamer_2.jpg

Ruimte om te groeien