Voor elk dak een Ruiter dakkapel

Een dakkapel of dakopbouw? Jaren 30, landelijk, een strak design? Wat jouw wensen ook zijn, kies en combineer voor jouw ideale ruimte om verder te groeien.

Type dakconstructie

Dakkapel plat dak

De dakkapel met plat dak is het meest voorkomende dakkapel model. Bij een dakkapel met plat dak, kun je kiezen voor verschillende uitvoeringen; klassiek, modern of uniek.

Dakkapel met slepend dak

Wanneer er voldoende ruimte is en het dak voldoet aan de juiste voorwaarden, kun je kiezen voor een dakkapel met dakpannen.

Dakopbouw verlegde nok

Verhoging van het dak aan één zijde. Ideaal om lage zolders te voorzien van meer hoogte en comfort. 

Dakopbouw verhoogde nok

Bij een woning met een lage nok, krijg je er met een nokverhoging een complete etage bij. Er wordt maar liefst 30% meer vloeroppervlak in de woning gecreëerd.

Afspraak maken

Of je nou kiest voor een dakkapel met plat dak, spelend dak of ver nokverhoging. In onze vestigingen krijg je altijd passend advies.

Uitvoering

Dakkapel plat dak - Klassiek

Traditioneel en tijdloos vormgegeven. Hemelwaterafvoer aan de zijkant van de dakkapel. Zonweringsgeleiders worden, in kleur, op de fronten gemonteerd.

Dakkapel plat dak - Modern

Uitgebouwde fronten, dieper liggend kozijn en robuuste zijwangen geven dit model een stoer uiterlijk. Geïntegreerde hemelwaterafvoer en geleiders zorgen voor een exclusief ontwerp.

Dakkapel plat dak - Kader

Een robuust en stoer vormgegeven dakkapel met gebruik van unieke materialen waardoor deze populaire uitvoering een echte eye catcher is op jouw woning.

Dakkapel plat dak - Uniek

De naam zegt het al, model Uniek stel je volledig volgens jouw eigen wensen samen. Voor als je net even iets anders wilt.

Dakkapel slepend dak

Deze dakkapel kenmerkt zich doordat het dak met dakpannen schuin afloopt. Het lijkt daardoor geïntegreerd in het dakvlak. Bij sommige woningen geeft dit een visuele meerwaarde.

Dakopbouw verlegde nok

Een dakopbouw met verlegde nok creëert meer stahoogte aan één zijde van het dak. Daarmee kun je op een lage zolder, toch een kamer creëren.

Dakopbouw verhoogde nok

Voor optimaal ruimtegebruik op een lage zolder, kiest u voor een dakopbouw met verhoogde nok. Het dak van de woning wordt dan aan beide zijden verhoogd.

Afspraak maken

Ontdek alle mogelijkheden in een van onze vestigingen en ervaar wat een dakkapel met een ruimte kan doen. Maak een afspraak voor advies op maat.

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Afmeting en indeling

Er zijn vele opties met betrekking tot de afmeting en indeling van jouw dakkapel. Wil je bijvoorbeeld 1 of 2 kamers creëren, hoeveel ramen wil je open kunnen zetten, wat moet de sta hoogte worden of wil je bijvoorbeeld een vaste kast bouwen. Allemaal zaken die invloed hebben op de indeling van jouw dakkapel.

Aantal draaiende en kiepende ramen

Kies vrij het aantal draaikiepramen. Tussen de circa 60 en 100 cm per stuk. We kijken ook naar de verhouding van de andere kozijnen in huis, zodat het goed bij elkaar past. 

Stolpstel

Ook wel verhuisraam genoemd. De twee openslaande delen waarvan er 1 kan kiepen en de ander alleen draaien geeft een extra ruimtelijk effect. Bij brede dakkapellen kunnen meerdere stolpstellen worden gecombineerd. 

Vaste ramen

Een raamkader dat niet kan kiepen of draaien maar er wel zo uit ziet, geeft een extra luxe uitstraling aan jouw dakkapelkozijn. Bij traditionele bouwstijlen is dit haast een must. Uiteraard helpen wij je bij het maken van de keuze welk raam vast en welke bewegend uit te voeren. 

Aantal vaste raamvlakken

Kies er zoveel als je wilt tot een breedte van 150cm per vast raamvlak. Let op dat je voor het schoonmaken van de buitenzijde van de ruit er voldoende goed bij kan komen via het nabij gesitueerde draaiende raam. 

Panelen

Met een paneel creëer je een zogenaamd blind deel waar bijvoorbeeld de scheidingswand tussen twee kamers achter staat. Of je creëert een wand zodat er een kast achter kan staan. Soms staat het gewoon esthetisch mooi bij de rest van de woning, of er komt een technische ruimte achter, of een douche cabine. Het kan allemaal. 

Borstwering

Meer netto vloeroppervlak en meer stahoogte met een extra hoge dakkapel met borstwering. In plaats van borstwering kan ook gekozen worden voor hogere ramen, dus meer glas. Dit zorgt voor nog meer licht op zolder.

Kozijnhoogte

Omdat wij de kozijnen op maat maken in onze eigen Kozijnenfabriek, is het mogelijk de kozijnhoogte naar wens aan te passen.

Afspraak maken

Ontdek alle mogelijkheden in een van onze vestigingen en ervaar wat een dakkapel met een ruimte kan doen. Maak een afspraak voor advies op maat.

Dakkapel 1 tot 2 meter

De gemiddelde woning in Nederland is ongeveer 5,5 meter breed. Een dakkapel van 1 tot 2 meter neemt dan ca. 20% van het dakoppervlak in beslag. Dakkapellen van 1 tot 2 meter zijn vaak voorzien van 1 draaikiepraam en 1 vast raam.

Dakkapel 2 tot 3 meter

Dakkapellen van 2 tot 3 meter nemen bij de gemiddelde woning 40% van het dakoppervlak in beslag. Ze zijn in de meeste gevallen uitgerust met 1 draaikiepraam en 1 of 2 vaste ramen. Een andere indeling kan natuurlijk ook!

Dakkapel 3 tot 4 meter

Met een dakkapel van 3 tot 4 meter kun je een grote kamer maken of twee kleinere kamers. Je kunt er ook voor kiezen om een kamer te maken en tegelijkertijd meer ruimte te creëren op de voorzolder.

Dakkapel 4 tot 5 meter

Bij een dakkapel van 4 tot 5 meter zijn vele verschillende indelingen mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kamers te creëren. In de meeste gevallen hebben de dakkapellen van 4 tot 5 meter 2 draaikiepramen en 2 of 3 vaste ramen. 

Dakkapel 5 tot 6 meter

Ga je de dakkapel van 5 tot 6 meter alleen op jouw eigen woning plaatsen, dan kun je meerdere kamers creëren. Een dakkapel van 5 tot 6 meter kan ook over twee woningen geplaatst worden, samen met de buren.

Dakkapel groter dan 6 meter

Creëer meerdere ruimtes en deel jouw verdieping in zoals je dat wilt. Ook zijn er vele verschillende opties mogelijk, afhankelijk van de ruimtes die je gaat creëren. Plaats bijvoorbeeld voor de ene ruimte een rolluik, en voor de andere ruimte een sunscreen.

Afmeting en indeling voorbeelden

Qua indeling van jouw dakkapel zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Hoeveel draaikiepramen, vaste ramen of vast glas wil je? Of kies je voor een stolpstel? Ga je meerdere kamers creëren, dan kan een paneel in het kozijn handig zijn. Samen met de adviseur bepaal je wat voor jou de beste breedte indeling van jouw dakkapel is.

Materiaal buitenbekleding

Kunststof dakkapel

Kies voor duurzaamheid en gemak met duurzame kunststof bekleding en hoogwaardige kunststof kozijnen. Dan ben je jarenlang verzekerd van een kwalitatieve, onderhoudsarme kunststof dakkapel.

Houtlook dakkapel

Natuurlijke uitstraling, minimaal onderhoud, wel de karakteristieke uitstraling van hout. Onze kunststof dakkapel met houtlook kozijn en bekleding, is niet van echt hout te onderscheiden.

Dakkapel van hout

Ambachtelijk houtwerk bewerkt door vakmensen. Onze dakkapel van hout is bekleed met duurzaam en vormvast red cedar. Voor een landelijke uitstraling kun je kiezen voor bijv. een sierlijke neuslijst.

Zinken dakkapel

Zinken dakkapellen worden vaak gekozen omdat het een duurzame, weerbestendige en lichte oplossing is. Door de toepassing van zink, creëer je een stijlvolle en moderne uitvoering.

Zink en kunststof

Combineer materialen voor een compleet eigen uitstraling, zoals in dit voorbeeld zink en kunststof.

Afspraak

Welk materiaal heeft jouw voorkeur? In onze vestigingen krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Accessoires

Jouw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op jouw wensen en specifieke situatie.

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van BreezeHub die wij bij jouw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

Glas met roeden

Wil je een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kies je voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in jouw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan jou!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kun je verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft jouw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kies je voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek ben je verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verlies je de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan jouw dakkapel.

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

 • Kies voor zekerheid

  De marktleider met ruim 75.000 tevreden klanten.

 • Diverse showrooms

  Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek met offerte op maat.

 • Eigen fabriek

  Prefabricage vindt plaats in onze eigen dakkapellen fabriek.

 • Plaatsing in een dag

  Ruimschoots binnen 1 dag is de dakkapel geplaatst!

 • Ruim assortiment

  Uitgebreid materiaalassortiment van premium kwaliteit

 • Toekomstbestendig

  Onze dakkapellen zijn toekomstbestendig en duurzaam gebouwd.

Kleine dakkapel babykamer binnenaanzicht. Vader en baby.

Ruimte om te groeien

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen