Dubbele witte dakkapel

Overige modellen

Een speciale dakkapel volgens uw wensen

Ontdek meer

Een dakkapel samen met de buren, borstwering voor extra sta hoogte of bent u op zoek naar iets speciaal, zoals glas in de zijwangen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij Ruiter Dakkapellen.

Overige modellen

Dubbele dakkapel

Creëert u met één dakkapel niet voldoende ruimte in uw woning? Of wilt u samen met de buren een dakkapel? Dan kunt u kiezen voor een dubbele dakkapel.

Dakkapel zijwang glas

Nog meer lichtinval op zolder wordt gerealiseerd met een dakkapel met glas in de zijwangen. Zijwang glas geeft een exclusieve uitstraling aan uw dakkapel. 

Dakkapel met borstwering

Meer netto vloeroppervlak en meer stahoogte creëert u met een extra hoge dakkapel met borstwering.

Dakraam

Wilt u meer lichtinval op zolder en de mogelijkheid om de zolder te ventileren? Met een dakraam is dit snel gerealiseerd.

Ruiter Dakkapellen dakkapel houtnerf antraciet.

Dakkapel met flauw dak

Ook voor een flauw dak hebben wij een passende dakkapel oplossing. Op basis van de dakschuinte en hoogte wordt bepaald of de dakkapel in 1 geheel gebouwd kan worden.

Bij een flauw dak, kan het voorkomen dat de dakkapel te breed wordt om in 1 geheel te vervoeren. In dat geval wordt de dakkapel een zogeheten 'koppelaar'. Wij bouwen de dakkapel dan in 2 delen en monteren deze op het dak aan elkaar.

Ruiter Dakkapellen project: dakkapel met houtnerf.

Extra brede dakkapel

Zelfs een dakkapel van 30 meter breed, die een heel woonblok van meer ruimte voorziet, behoort tot de mogelijkheden.

Een fraaie oplossing voor een stijlvol en rustig aanzicht in de wijk. Ook een dakkapel van dergelijk formaat, plaatsen wij in 1 dag; minimale overlast voor alle buren.

Ruiter Dakkapellen speciale dakkapel schuin front

Schuin front

Dit bijzondere model heeft een overhellend front waardoor een luifel wordt gecreëerd.

Dit voorbeeld is een strakke, moderne dakkapel met een horizontale kozijnconstructie. De kalf in het raam zorgt voor een bijzondere vlakverdeling.

Wil je meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met jouw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Materiaal buitenbekleding

Kunststof dakkapel

Kies voor duurzaamheid en gemak met duurzame kunststof bekleding en hoogwaardige kunststof kozijnen. Dan ben je jarenlang verzekerd van een kwalitatieve, onderhoudsarme kunststof dakkapel.

Houtlook dakkapel

Natuurlijke uitstraling, minimaal onderhoud, wel de karakteristieke uitstraling van hout. Onze kunststof dakkapel met houtlook kozijn en bekleding, is niet van echt hout te onderscheiden.

Dakkapel van hout

Ambachtelijk houtwerk bewerkt door vakmensen. Onze dakkapel van hout is bekleed met duurzaam en vormvast red cedar. Voor een landelijke uitstraling kun je kiezen voor bijv. een sierlijke neuslijst.

Zinken dakkapel

Zinken dakkapellen worden vaak gekozen omdat het een duurzame, weerbestendige en lichte oplossing is. Door de toepassing van zink, creëer je een stijlvolle en moderne uitvoering.

Zink en kunststof

Combineer materialen voor een compleet eigen uitstraling, zoals in dit voorbeeld zink en kunststof.

Afspraak

Welk materiaal heeft jouw voorkeur? In onze vestigingen krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Accessoires

Jouw dakkapel kan geheel naar wens uitgebreid worden met diverse opties en accessoires. De samenstelling van iedere dakkapel stemmen wij volledig af op jouw wensen en specifieke situatie.

Airconditioning

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. De airconditioning van BreezeHub die wij bij jouw dakkapel kunnen leveren, is een perfecte oplossing voor een optimale klimaat.

Brandwerend glas

Brandwerend glas van Pyroguard houdt vlammen 30 minuten tegen. In sommige situaties is dergelijk glas verplicht.

Glas met roeden

Wil je een landelijke uitstraling? Bij houten kozijnen zijn roeden tussen of roeden op het glas leverbaar. Bij kunststof kozijnen kunnen we roeden tussen het glas leveren.

HR++ glas

HR++ staat voor Hoog-Rendements glas met gasvulling. Het is dubbelglas met extra warmte-reflecterende laag. Ook leverbaar als Satin-glas.

Insectenhor

Aluminium inzet insectenhor voor kunststof draaikiepraam. Eenvoudig van binnenuit te plaatsen en weg te nemen. In diverse RAL-kleuren.

Jaloezieën

Kies je voor jaloezieën in een frame of tussen het glas? Beschikbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Ook qua raamdecoratie zijn er vele mogelijkheden!

Plissés

Breng sfeer aan in jouw dakkapel. Stoffen plissés zijn stijlvol en passend bij elk interieur, door de grote verscheidenheid in kleuren en uitvoeringen. Gemonteerd in een frame, of tussen het glas. De keuze is aan jou!

Rolluik

Verduisterende en isolerende werking, geïntegreerd achter het boeideel van de dakkapel. Het rolluik wordt elektrisch bediend met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening.

Screens

Onze screens worden aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst. Het zipscreen wordt geïntegreerd achter het boeideel en is elektrisch bedienbaar met een draadloze wandschakelaar of met afstandsbediening. Leverbaar in diverse kleuren.

Sierlijst

Een houten boeideel kun je verfraaien met een sierlijst en sierkraal van aluminium of zink. Een sierlijst geeft jouw dakkapel een luxe, vaak klassieke, uitstraling. De sierlijst wordt op het boeideel geplaatst en afgewerkt met een daktrim of sierkraal.

Kozijnen

Kies je voor kozijnen van hout of kunststof? Met de kunststof kozijnen uit onze eigen kozijnenfabriek ben je verzekerd van een hoogwaardig en onderhoudsvrij kozijn. Standaard zijn kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit of wit.

Ventilatierooster

Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verlies je de minste energie. In diverse RAL-kleuren leverbaar.

Verholen goot

De verholen goot ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van uw dakkapel en geeft daardoor een luxe uitstraling aan jouw dakkapel.

Afspraak maken

Ontdek alle opties en accessoires in een van onze vestigingen. Maak een afspraak voor deskundig en persoonlijk advies.

De voordelen van Ruiter Dakkapellen

 • Kies voor zekerheid

  De marktleider met ruim 75.000 tevreden klanten.

 • Eigen fabriek

  Prefabricage vindt plaats in onze eigen dakkapellen fabriek.

 • Plaatsing in een dag

  Ruimschoots binnen 1 dag is de dakkapel geplaatst!

 • Ruim assortiment

  Uitgebreid materiaalassortiment van premium kwaliteit

 • Toekomstbestendig

  Onze dakkapellen zijn toekomstbestendig en duurzaam gebouwd.

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen