Stijlvolle Minirooftop Airco in uw dakkapel

Zolder verbouwen tot 2 slaapkamers?

Kies dan een dakkapel vanaf 4 meter breed!

Een zolder is vaak een vergeten, stoffige ruimte in huis, terwijl er juist zoveel mee mogelijk is. Met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen kunt u bijvoorbeeld uw zolder omtoveren tot twee slaapkamers, wat niet alleen extra woonruimte creëert, maar ook de waarde van uw huis verhoogt. 

In dit blog bespreken we de voordelen van een zolderverbouwing, de verschillende soorten dakkapellen en dakopbouwen die beschikbaar zijn bij Ruiter Dakkapellen en waar u rekening mee moet houden als u 2 slaapkamers op zolder gaat maken.

De voordelen van een zolderverbouwing

Een zolderverbouwing is slim en praktisch om extra woonruimte toe te voegen én de waarde van uw huis flink te verhogen. Daarbij is het ook duurzaam om bestaande ruimte in uw huis op een efficiënte manier te benutten. U kunt uw zolder met een dakkapel omtoveren tot twee prachtige slaapkamers, perfect voor uzelf, uw kinderen of gasten. Met genoeg ruimte voor comfortabele bedden, stijlvol meubilair, opbergmogelijkheden en persoonlijke accenten kunnen deze kamers voor u een oase van rust en ontspanning worden of kamers waarin uw kinderen hun eigen fijne plek hebben. 

Of u nu extra slaapruimte nodig heeft voor een groeiend gezin, een gezellige logeerkamer wilt creëren, of gewoon meer flexibiliteit wilt in de indeling van uw huis, een zolderverbouwing met dakkapel is dé perfecte oplossing. Ontdek de mogelijkheden die een dakkapel biedt en maak van uw zolder een waardevolle en functionele toevoeging aan uw huis.


De kosten van een dakkapel per kamer

Als u besluit om uw zolder te verbouwen en 2 slaapkamers te maken, is het voor u belangrijk om te weten dat u hiervoor minimaal een dakkapel van 4 meter breed nodig heeft.

Zie in de tabel hieronder de kosten per afmeting en hoeveel kamers u hiermee kunt maken.

Ruiter Dakkapellen biedt verschillende soorten dakkapel en dakopbouw modellen elk met hun eigen voordelen:

Een dakkapel met plat dak
Een dakkapel met plat dak is het meest voorkomende model. Met verschillende uitvoeringen zoals klassiek, modern of uniek, biedt deze stijl maximale ruimte en is het erg functioneel. Geen wonder dat het de keuze is van veel huiseigenaren! 

Een dakkapel met een slepend dak en dakpannen
Een dakkapel met een slepend dak is een goede keuze als je genoeg ruimte hebt en het dak aan de juiste voorwaarden voldoet. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook super praktisch! U krijgt extra stahoogte en meer natuurlijk licht in uw slaapkamers. 

Een dakopbouw met verlegde nok
Een dakopbouw met verlegde nok verhoogt het dak aan één zijde, ideaal voor lage zolders die extra hoogte en comfort nodig hebben. Het biedt meer hoofdruimte en ook betere lichtinval en ventilatie. Hierdoor wordt uw zolder niet alleen functioneel, maar ook gezelliger en uitnodigender.

Een dakopbouw met verhoogde nok
Een dakopbouw met nokverhoging is perfect voor huizen met een lage nok. Het voegt een hele extra verdieping toe, waardoor je wel 30% meer vloeroppervlak hebt. Dat betekent genoeg ruimte voor twee mooie slaapkamers. Deze stijl is niet alleen praktisch, maar geeft ook een boost aan de uitstraling van je woning. Het is dus echt een waardevolle investering!

Een zolder verbouwen tot 2 slaapkamers met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen is een slimme keuze als u ruimte wilt om te groeien in uw eigen huis. Met keuze uit verschillende soorten dakkapellen en dakopbouw, is er altijd een optie die bij uw wensen past. Bij Ruiter Dakkapellen staan onze experts klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de ideale dakkapel voor uw specifieke behoeften. We denken graag met u mee!