Dakkapellen Noordwijk voor Noordwijkse Woningstichting.

Project Noordwijkse Woningstichting

Energiebesparing door hoge isolatie

Opdrachtgever

Patina Weijers Hellende Daken BV - Noordwijkse Woningstichting

Project

Energiebesparing 82 eengezinswoningen Duinpark te Noordwijk

Projectspecificatie                    

Renovatie van 13 dakkapellen en plaatsen 64 nieuwe dakkapellen.

Locatie

Noordkant van Noordwijk

Periode

April 2012

Energiebesparing

De 82 eengezinswoningen van de woningcoöperatie Noordwijkse Woningstichting zijn midden jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd aan de noordkant van Noordwijk. De isolatie van de woningen is beperkt en bovendien verouderd. Dat betekent overbodig verlies van energie en hoge lasten voor de huurders. De prijs van energie zal naar verwachting de komende jaren alleen nog maar verder stijgen.

Isolatie

De Noordwijkse Woningstichting besloot te gaan voor duurzaamheid en maakte werk van de nodige energiebesparing. Alle woningen zijn doorgemeten en doorgerekend op de meest effectieve manier van isolatie. De mogelijkheden voor betere isolatie zit met name in nieuwe isolatie voor het dak, het plaatsen van HR++ glas en isolatie van de spouwmuren. Ook worden hoogrendementsketels geplaatst. Alle maatregelen leveren een flinke energiebesparing op en de woningen zullen stijgen op de energieladder.

LEAN bouwen

De opdracht voor renovatie en isolatie van de daken wordt uitgevoerd door Patina Weijers. De renovatie van 13 dakkapellen plus het plaatsen van 64 nieuwe dakkapellen besteedt Patina Weijers uit aan Ruiter Dakkapellen BV. In een vroegtijdig stadium zijn alle betrokken bouwpartners samen gekomen om te werken aan een LEAN projectorganisatie. Het LEAN bouwen is een werkmethode waarin alle processen worden geoptimaliseerd ten behoeve van tijd- en kostenreductie zonder af te doen in kwaliteit. Het LEAN bouwen biedt grote voordelen voor alle partijen en zeker ook voor de opdrachtgever. Een belangrijk uitgangspunt voor de NWS was de beperkte overlast voor de bewoners tijdens de werkzaamheden. Het oorspronkelijk plan om het gehele dakbeschot te vervangen, kwam daarmee te vervallen. Door de werkwijze van LEAN bouwen toe te passen werd het mogelijk om op een zeer efficiënte manier de bestaande daken te renoveren en te voorzien van isolatie.

Prefab dakkapellen met kunststof bekleding

De dakkapellen van Ruiter Dakkapellen worden prefab in eigen fabriek gemaakt. Voor het project Duinpark in Noordwijk zijn de dakkapellen voorzien van kunststof bekleding in de vorm van antracieten Volkern buitenbeplating. De kunststof kozijnen zijn crème wit en worden tevens door Ruiter Dakkapellen in eigen beheer gefabriceerd. De aluminium daktrim met kraal geven de dakkapellen net dat extra cachet. De hoge eisen voor isolatie zijn ook in de dakkapellen doorgevoerd. Elk dakkapel heeft een R-waarde van 3.5m² K/W.


Dakkapellen plaatsen

Naast productie en levering van de kunststof dakkapellen verzorgt Ruiter Dakkapellen ook de plaatsing inclusief de nodige constructiemaatregelen. Per dag worden twee dakkapellen wind en waterdicht geplaatst. Daarnaast worden de dakkapellen volledig afgetimmerd. De uitvoering is per blok gerealiseerd.

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren