Prefab dakkapellen in een Ruiter Dakkapellen vestiging

Afwerking buitenkant dakkapel

Bekijk de vele mogelijkheden!

Ruiter Dakkapellen helpt u graag om de juiste keuzes te maken bij de afwerking van de buitenkant van uw dakkapel. Kiest u kunststof, houtlook, hout of zink? Voor welke kleur gaat u? En wilt u zonwering of horren plaatsen? Zoals u merkt zijn er veel keuzes te maken. Daarom vertellen we in dit artikel meer over de mogelijke afwerking van de buitenzijde van uw dakkapel.

Ruiter Dakkapellen werkt enkel met hoogwaardige materialen voor de afwerking van de buitenzijde van uw dakkapel. Zo heeft u voor de afwerking van de buitenkant van uw dakkapel keuze uit verschillende materialen:

 • Kunststof

 • Kunststof met houtlook 

 • Hout

 • Zink

Kunststof dakkapel wit, gemonteerd. Onderhoud om wit schoon te houden.

Dakkapel afwerken met kunststof buitenkant

Doordat kunststof lang meegaat, weinig onderhoud vereist en kan worden gerecycled, vormt dit materiaal een duurzame keuze voor uw dakkapel. De buitenkant van de kunststof dakkapellen van Ruiter zijn bekleed met Volkern/Trespa®. Deze kunststof bekleding is extreem weerbestendig en naar smaak te personaliseren. Trespa® is in tientallen kleuren leverbaar, van effen tot metallic.


Rolluik wit Ruiter Dakkapellen.

Afwerking van houtlook 

Laat u de buitenkant van de dakkapel afwerken met houtlook? Dan geniet u van de karakteristieke uitstraling van hout, maar met de praktische voordelen van kunststof. De houtlook dakkapellen van Ruiter worden gemaakt van gerecyclede kunststoffen, zoals Keralit®, Progelit® en Protex®. Dankzij de houtnerf afwerking is uw dakkapel niet van echt hout te onderscheiden.


Houten dakkapel. Dakkapel onderhoud voor dakkapel: wit en houtnerf.

Hout

Natuurlijk kunt u voor de afwerking van de buitenkant van de dakkapel ook kiezen voor echt hout. Onze vakkundige timmerlieden leveren ambachtelijk vakwerk. De houten dakkapellen worden afgewerkt met duurzaam, vormvast red cedar. Deze houtsoort trekt niet krom, maar blijft perfect in vorm.


Zinken dakkapel, metaal en wit.

Zink

Geef uw traditionele dakkapel een moderne look met zink. Dit duurzame, weerbestendige en lichte materiaal geeft iedere dakkapel een stijlvolle uitstraling aan de buitenzijde. En het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Het is ook mogelijk om zink met kunststof te combineren voor een eigen unieke uitstraling.


Accessoires voor de buitenkant van uw dakkapel

Als het materiaal en de kleur gekozen zijn, bent u er nog niet. U kunt bij de afwerking van de buitenkant van de dakkapel ook kiezen voor extra accessoires. Denk aan: 

 • Kozijnen: ook hierbij kiest u uit kunststof, kunststof met houtlook of hout. 

 • Rolluik: deze integreren we achter het boeideel en is te bedienen met een draadloze wandschakelaar of afstandsbediening. 

 • Zonwering: het zipscreen wordt achter het boeideel geïntegreerd en is te bedienen met een draadloze wandschakelaar. 

 • Horren: laat meteen insectenhorren plaatsen, zodat u nooit last heeft van ongedierte in huis. 

 • Sierlijst: verfraai het houten boeideel van uw dakkapel met een sierlijst of sierkraal van aluminium of zink. 

 • Verholen goot: voor een extra luxe uitstraling kiest u een verholen goot. Deze ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van de dakkapel. 

 • Glas: gaat u voor HR++ glas of kiest u brandwerend glas? Wilt u roeden tussen het glas voor een landelijke uitstraling? Volop keuze. 

Rolluik-dakkapel.png

Laat u inspireren voor de afwerking van de dakkapel buitenkant

Wilt u zich laten inspireren voor de afwerking van de dakkapel buitenkant? Breng dan een bezoek aan één van onze vestigingen. Onze deskundige adviseurs laten u graag de vele mogelijkheden zien voor het afwerken van de buitenzijde van uw gloednieuwe dakkapel. Maak een afspraak bij de Ruiter Dakkapellen vestiging in uw buurt.

Witte sierlijst of sierkraal op dakkapel.
ruiter_dakkapellen_magazine-(2).png

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als u nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten u zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit u ook om van uw donkere zolder uw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij uw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen