Prefab dakkapellen in een Ruiter Dakkapellen vestiging

Afwerking buitenkant dakkapel

Bekijk de vele mogelijkheden!

Laat je inspireren

Naast een nette afwerking van de binnenkant van je dakkapel, verdient ook de buitenzijde aandacht. Ruiter Dakkapellen helpt je graag om de juiste keuzes te maken bij de afwerking van de buitenkant van jouw dakkapel. Kies je kunststof, houtlook, hout of zink? Voor welke kleur ga je? En wil je zonwering of horren plaatsen? Zoals je merkt zijn er veel keuzes te maken. Daarom vertellen we in dit artikel meer over de mogelijke afwerking van de buitenzijde van jouw dakkapel.

Ruiter Dakkapellen werkt enkel met hoogwaardige materialen voor de afwerking van de buitenzijde van jouw dakkapel. Zo heb je voor de afwerking van de buitenkant van jouw dakkapel keuze uit verschillende materialen:

 • Kunststof

 • Kunststof met houtlook 

 • Hout

 • Zink

Kunststof dakkapel wit, gemonteerd. Onderhoud om wit schoon te houden.

Dakkapel afwerken met kunststof buitenkant

Doordat kunststof lang meegaat, weinig onderhoud vereist en kan worden gerecycled, vormt dit materiaal een duurzame keuze voor jouw dakkapel. De buitenkant van de kunststof dakkapellen van Ruiter zijn bekleed met Volkern/Trespa®. Deze kunststof bekleding is extreem weerbestendig en naar smaak te personaliseren. Trespa® is in tientallen kleuren leverbaar, van effen tot metallic.

Rolluik wit Ruiter Dakkapellen.

Afwerking van houtlook 

Laat je de buitenkant van de dakkapel afwerken met houtlook? Dan geniet je van de karakteristieke uitstraling van hout, maar met de praktische voordelen van kunststof. De houtlook dakkapellen van Ruiter worden gemaakt van gerecyclede kunststoffen, zoals Keralit®, Progelit® en Protex®. Dankzij de houtnerf afwerking is jouw dakkapel niet van echt hout te onderscheiden.

Houten dakkapel. Dakkapel onderhoud voor dakkapel: wit en houtnerf.

Hout

Natuurlijk kun je voor de afwerking van de buitenkant van de dakkapel ook kiezen voor echt hout. Onze vakkundige timmerlieden leveren ambachtelijk vakwerk. De houten dakkapellen worden afgewerkt met duurzaam, vormvast red cedar. Deze houtsoort trekt niet krom, maar blijft perfect in vorm.

Zinken dakkapel, metaal en wit.

Zink

Geef jouw traditionele dakkapel een moderne look met zink. Dit duurzame, weerbestendige en lichte materiaal geeft iedere dakkapel een stijlvolle uitstraling aan de buitenzijde. En het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Het is ook mogelijk om zink met kunststof te combineren voor een eigen unieke uitstraling.

Accessoires voor de buitenkant van jouw dakkapel

Als het materiaal en de kleur gekozen zijn, ben je er nog niet. Je kunt bij de afwerking van de buitenkant van de dakkapel ook kiezen voor extra accessoires. Denk aan: 

 • Kozijnen: ook hierbij kies je uit kunststof, kunststof met houtlook of hout. 

 • Rolluik: deze integreren we achter het boeideel en is te bedienen met een draadloze wandschakelaar of afstandsbediening. 

 • Zonwering: het zipscreen wordt achter het boeideel geïntegreerd en is te bedienen met een draadloze wandschakelaar. 

 • Horren: laat meteen insectenhorren plaatsen, zodat je nooit last heeft van ongedierte in huis. 

 • Sierlijst: verfraai het houten boeideel van jouw dakkapel met een sierlijst of sierkraal van aluminium of zink. 

 • Verholen goot: voor een extra luxe uitstraling kies je een verholen goot. Deze ligt onder de dakpannen, langs de zijwangen van de dakkapel. 

 • Glas: ga je voor HR++ glas of kies je brandwerend glas? Wil je roeden tussen het glas voor een landelijke uitstraling? Volop keuze. 

Laat je inspireren voor de afwerking van de dakkapel buitenkant

Wil je je laten inspireren voor de afwerking van de dakkapel buitenkant? Breng dan een bezoek aan één van onze vestigingen. Onze deskundige adviseurs laten je graag de vele mogelijkheden zien voor het afwerken van de buitenzijde van jouw gloednieuwe dakkapel. Maak een afspraak bij de Ruiter Dakkapellen vestiging in jouw buurt.

Witte sierlijst of sierkraal op dakkapel.

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen