Ruiter Dakkapellen, ruimte om te groeien

Project Kennemer Wonen

Meerwaarde voor uw huurwoning

 

Opdrachtgever Woningcorporatie Duinstee (nu Kennemer Wonen)
Project Verbetering van de huurwoningen 
Projectspecificaties Plaatsing van 30 dakkapellen en dakramen
Locatie Alkmaar, Bergen en Heiloo
Periode 2007

 

Efficiënte werkwijze

Roozendaal heeft als ervaring dat Ruiter veel werk uit handen neemt. Zodra een huurder aangeeft dat hij een dakkapel of dakraam wil, wordt bekeken wat mogelijk is. Roozendaal: “Technische voorwaarden zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een vaste trap naar de zolder én stahoogte. Dan krijgt de huurder de keus uit een dakkapel of een dakraam. De maandhuur stijgt bij een Ruiter dakkapel ca
€ 35,- , bij een Velux dakraam is dat ca € 6,-. Kiest de huurder een dakkapel dan gaat Ruiter aan het werk. Ze verzorgen de tekening, de eventuele bouwvergunning en regelen met de huurder het moment van plaatsing. Die aanpak bespaart ons een hoop gedoe en het werkt prima.”

Met binnenafwerking

Resoluut wijst Roozendaal afwerking door de huurders van de hand. Kwestie van ervaring: “Bij een compleet afgewerkt product weet je zeker dat je kwaliteit hebt. Waar bovendien garantie op van toepassing is. Zodra een huurder extra’s wil, zoals horren en dergelijke, regelen ze dat zelf met Ruiter. Extra’s moeten ze ook zelf betalen, die worden niet in de huur meegenomen. Dat maakt het voor ons een stuk eenvoudiger en dus ook efficiënter.”
 

Plaatsing in één dag

Roozendaal: “Ook zoiets, de huurder regelt de dag van plaatsing zelf, in overleg met Ruiter. Daar gaan wij niet tussen zitten, zo werkt het prima.”
 

Beslistijd en winnend team

De huurder die een dakkapel wil, krijgt alle informatie via onze woningbouw-corporatie. Roozendaal: “Zo weet de huurder financieel en technisch precies waar hij aan toe is. Binnen 6  weken moet hij beslissen, anders vervalt het aanbod. Dat houdt het proces beheersbaar. Meestal valt de beslissing heel snel, de mensen zijn er al langer mee bezig. Ik zeg wel eens dat we met de mensen van Ruiter een winnend team vormen.”