Dakkapellen Alkmaar, buitenaanzicht. Project Ruiter Dakkapellen.

Project Kennemer Wonen

Meerwaarde voor uw huurwoning

Opdrachtgever

Woningcorporatie Duinstee (nu Kennemer Wonen)

Project

Verbetering van de huurwoningen 

Projectspecificaties

Plaatsing van 30 dakkapellen en dakramen

Locatie

Alkmaar, Bergen en Heiloo

Periode

2007

 

Efficiënte werkwijze

Roozendaal heeft als ervaring dat Ruiter veel werk uit handen neemt. Zodra een huurder aangeeft dat hij een dakkapel of dakraam wil, wordt bekeken wat mogelijk is. Roozendaal: “Technische voorwaarden zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een vaste trap naar de zolder én stahoogte. Dan krijgt de huurder de keus uit een dakkapel of een dakraam. De maandhuur stijgt bij een Ruiter dakkapel ca
€ 35,- , bij een Velux dakraam is dat ca € 6,-. Kiest de huurder een dakkapel dan gaat Ruiter aan het werk. Ze verzorgen de tekening, de eventuele bouwvergunning en regelen met de huurder het moment van plaatsing. Die aanpak bespaart ons een hoop gedoe en het werkt prima.”

Met binnen afwerking

Resoluut wijst Roozendaal afwerking door de huurders van de hand. Kwestie van ervaring: “Bij een compleet afgewerkt product weet je zeker dat je kwaliteit hebt. Waar bovendien garantie op van toepassing is. Zodra een huurder extra’s wil, zoals horren en dergelijke, regelen ze dat zelf met Ruiter. Extra’s moeten ze ook zelf betalen, die worden niet in de huur meegenomen. Dat maakt het voor ons een stuk eenvoudiger en dus ook efficiënter.”

Plaatsing in één dag

Roozendaal: “Ook zoiets, de huurder regelt de dag van plaatsing zelf, in overleg met Ruiter. Daar gaan wij niet tussen zitten, zo werkt het prima.”
 

Beslis tijd en winnend team

De huurder die een dakkapel wil, krijgt alle informatie via onze woningbouw-corporatie. Roozendaal: “Zo weet de huurder financieel en technisch precies waar hij aan toe is. Binnen 6  weken moet hij beslissen, anders vervalt het aanbod. Dat houdt het proces beheersbaar. Meestal valt de beslissing heel snel, de mensen zijn er al langer mee bezig. Ik zeg wel eens dat we met de mensen van Ruiter een winnend team vormen.”

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken
Witte ruime dakkapel kinderkamer, kind spelend met ballenbak.

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren