Dakkapel met zinken bekleding, buitenaanzicht.

Mega dakkapel van zink in Delft

Eén doorlopende dakkapel van 30 meter

Zolder uitbreiding voormalig schoolgebouw

Bewoners van een voormalige schoolgebouw in Delft besloten gezamelijk hun woningen goed uit te breiden. Zeeuwse Jongens architecten tekende een ontwerp voor uitbreiding van de zolders middels een dakkapel. De architecten schetsten niet één dakkapel per woning maar een doorlopende mega dakkapel. Geheel passend bij de uniforme uitstraling van het oude schoolgebouw. De ontwerpafdeling van Ruiter Dakkapellen heeft het plan verder uitgewerkt volgens de gebruikelijke hoge kwaliteits- en constructie-eisen.

Zinken dakkapel van 30 meter

De dakkapel beslaat bijna de volledige lengte van het pand met een totale maat van maar liefst 30 meter. Door de strakke vormgeving en de zinken bekleding is de dakkapel een ware bekroning op het oude schoolgebouw.

Dakkapel plaatsing in vijf delen

In vijf delen is de dakkapel van 30 meter het dak opgehesen en vakkundig gemonteerd door de plaatsingsploeg van Ruiter Dakkapellen. Met de mega dakkapel is iedere zolder getransformeerd tot een volwaardige woonetage. Inclusief uniek uizicht over de Delftse binnenstad.

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken
Witte ruime dakkapel kinderkamer, kind spelend met ballenbak.

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren