Wat kost een dakkapel van 5 meter of meer? Zwarte dakkapel plat dak modern 5 meter.

Vochtprobleem?

Ruiter Dakkapellen biedt de oplossing

Afspraak maken

Voorkom schimmel en vochtplekken op de muur

Een goede ventilatie van uw huis is van essentieel belang voor uw gezondheid; frisse lucht doet iedereen goed. Maar het is ook goed voor uw huis. Een continue doorstroom van verse lucht voorkomt vochtplekken en schimmels. Met even een raam openzetten bent u er niet: uw huis moet 24 uur per dag goed geventileerd worden.

De problemen van slechte zolder ventilatie

Een vochtige en ongezonde lucht in huis veroorzaakt tal van klachten zoals hoofdpijn, keelpijn, allergieën en astma. Niet alle Nederlanders zijn zich hiervan bewust. Sterker nog, veel mensen kampen met vage klachten waarvan ze de oorzaak niet weten. Een slechte binnenlucht kan één van de boosdoeners zijn. Let dus goed op dat u altijd voorzien bent van minstens één ventilatiepunt. Dit geldt niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw kostbaarheden. Bij een slechte doorstroom van lucht zal vocht blijven hangen, wat niet alleen schimmel op de muur in de hand werkt, maar ook uw meubels, kleding en behang kan aantasten. 

Een open raam is niet voldoende

Een raam open, dat is toch voldoende? Veel mensen denken dat het openzetten van een raam voor een paar uurtjes wel genoeg is. TNO-onderzoek heeft echter aangetoond dat het effect hiervan op de luchtkwaliteit snel verdwenen is, zelfs al een halfuur na het sluiten van het raam. Verwar het tijdelijk luchten van uw huis dus niet met ventileren. Want ventileren doe je 24 uur per dag.

De oplossing tegen schimmels en vochtplekken

Met een open raam bent u er dus niet. Met een aanpassing van de dakconstructie komt u veel verder. Een dakkapel is daarom een ideale oplossing. Een goede dakkapel voorziet een zolder of bovenverdieping niet alleen van meer ruimte en licht, maar ook van gepaste luchttoevoer.

Goede constructie, goede ventilatie

Een goede ventilatie begint bij een goede constructie. Alle Ruiter dakkapellen zijn opgebouwd uit de beste materialen en volgens hoge kwaliteitsnormen geproduceerd. Een materiaal is immers pas echt goed, wanneer het ook deskundig wordt verwerkt. De lange levensduur krijgen onze dakkapellen voornamelijk door de zorg voor een solide constructie, hoge isolatie en goede ventilatie. En naast de lange levensduur zijn deze zaken ook van direct belang voor uw portemonnee en algemene gezondheid.

Een goed geventileerde zolder in 1 dag

Naast een goed geventileerde zolder, heeft u met een dakkapel meteen ook een ruime zolder! Denkt u eens aan de mogelijkheden voor de zolder met deze extra ruimte. Een slaapkamer, thuiskantoor of hobbyruimte. Onze vakkundige plaatsingsteams plaatsen uw nieuwe dakkapel binnen 1 dag of in vele gevallen zelfs binnen 1 dagdeel. Wij helpen u graag bij het kiezen voor een geschikte dakkapel. Laat u voorlichten door een expert in een van onze vestigigen.

Wilt u meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Zolder ombouwen tot luxe slaapkamer met Ruiter Dakkapellen.

Ruimte om te groeien

Inspiratie
ruiter_dakkapellen_magazine-(2).png

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als u nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten u zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit u ook om van uw donkere zolder uw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij uw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen