Dakkapel Brabant, plaatsing door Ruiter Dakkapellen.

Dakkapel in de landelijke stijl: woning of boerderij

Landelijke woning of boerderij? Bekijk onze landelijke stijl dakkapellen

Bent u bang dat een gloednieuwe moderne dakkapel niet past bij uw traditionele boerderij of woning in landelijke stijl? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Ruiter Dakkapellen plaatst prefab dakkapellen in iedere woonstijl. Ja, dus ook met die prachtige, landelijke uitstraling. 

Onze dakkapellen in landelijke stijl sluiten moeiteloos aan op het traditionele karakter van uw woning of boerderij. Hoe? Daarover vertellen we u graag meer.


Wat is de landelijke stijl?

De landelijke stijl is een zeer natuurlijke stijl. Met de landelijke stijl wordt als het ware de buitenwereld deels naar binnen gehaald. Zo komen in deze stijl voornamelijk natuurlijke materialen zoals hout, linnen, schapenvacht etc. voor. Deze materialen zorgen voor een warme en comfortabele sfeer waarin iemand zich snel thuis voelt. In een landelijke woning komen dan ook vaak materialen terug zoals hout en riet.

Ruiter Dakkapellen werkt graag mee om de kenmerkende charme en het uiterlijk van zo’n (monumentaal) pand te behouden. Dat kan heel goed met een prefab dakkapel van kunststof of hout van Ruiter Dakkapellen.


Een landelijke stijl woning of boerderij

Het matchen van een dakkapel aan een landelijke woning of boerderij is erg belangrijk om het eruit te laten zien als één geheel en de charme van het pand te behouden. Dit begint bij het matchen van de dakkapel aan de landelijke stijl.

Dankzij dit soort kenmerken geeft Ruiter Dakkapellen uw dakkapel een landelijke stijl:  

  • Kunststof dakkapel met houtlook of houten dakkapel met duurzaam, vormvast red cedar hout

  • Kleurgebruik: donkergroen, wit, grijs, aardetinten en houtkleuren

  • Een brede of zelfs meerdere dakkapellen naast elkaar

  • Dakkapel met schuin dak en doorlopende dakpannen

  • Afwerking van de dakrand met sierlijsten 

  • Roedeverdeling in het glas

Landeljke uitvoeringen

U ziet het hieronder: Ruiter Dakkapellen matcht dakkapellen moeiteloos met woningen en boerderijen in landelijke stijl. Uw keuzes op het gebied van vorm, kleur en afwerking bepalen de uitstraling van de dakkapel en uw woning. 


Houtlook sierlijst dakkapel
Dakkapel houtnerf en groen met witte zonwering, buitenaanzicht.
Zwarte dakkapel 6 meter met houtnerf, buitenaanzicht op een zwart dak. Grote dakkapel met plat dak.
Grote witte dakkapel Bussum Eendrachtpark, buitenaanzicht.
Witte sierlijst of sierkraal op dakkapel.
dakkapel-met-stolpstel.png

Materialen en kosten van een dakkapel met landelijke stijl

Een prefab kunststof dakkapel is duurzaam, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Met de houtlook en de juiste kleur krijgt ook dit materiaal een landelijke uitstraling. Naast kunststof dakkapellen met bijvoorbeeld houtlook, produceren wij ook houten dakkapellen in onze eigen fabriek. Onze vakmensen bewerken dit hout ambachtelijk voor het beste resultaat. 


Bent u benieuwd naar de kosten van een dakkapel met landelijke stijl? De prijs van uw prefab dakkapel is afhankelijk van diverse factoren. Kiest u voor kunststof met houtlook of voor echt hout? Krijgt de dakkapel een plat dak of schuin dak met doorlopende dakpannen? Wilt u de dakrand verfraaien met sierlijsten? Geeft u de ramen een landelijke uitstraling door de toevoeging van roeden? Het zijn allemaal keuzes die de kosten van uw landelijke dakkapel bepalen. Wij brengen in onze vestigingen graag een vrijblijvende offerte uit voor uw gewenste landelijke dakkapel.

Landelijke stijl dakkapel bij Ruiter Dakkapellen

Wilt u meer informatie over een dakkapel in landelijke stijl van Ruiter Dakkapellen? Of laat u zich graag inspireren door de mogelijkheden van dakkapellen in andere woonstijlen? In onze vestigingen bekijkt u zelf dakkapellen op ware grootte. Zo komt de landelijke woonstijl helemaal tot leven. 

Wacht daarom niet langer en maak een afspraak met onze deskundige adviseurs.