Stelt u zich eens voor: een charmante dakkapel voorzien van sierlijke smeedijzeren balustrade. Door het open raam komt een fris briesje naar binnen. Bijen zoemen rond de bloembak aan het balkonhekwerk. Een Frans balkon vormt een romantische, sfeervolle toevoeging aan uw woning. Ruiter Dakkapellen plaatst dakkapellen met Franse balkons, wanneer de dakrand hiervoor niet onderbroken hoeft te worden. Lees verder over deze stijlvolle blikvangers voor uw woning.

Charmante dakkapel met Frans balkon

Wat is een Frans balkon?

Een Frans balkon staat ook wel bekend als juliet balcony. Dit kleine, decoratieve balkon heeft geen vloeroppervlak. Het sierlijke balkonhekwerk wordt aan de buitenkant van een deur of raam bevestigd, dat naar binnen opendraait. Vaak werd een Frans balkon gebruikt ter valbeveiliging, hierom zijn deze ook vaak aan de buitenkant te zien op een (hogere) verdieping met grote ramen of een deur. 

Het grote voordeel van een Frans balkon? U kijkt heerlijk naar buiten, geniet van natuurlijke lichtinval en van frisse lucht. En dat alles zonder dat het balkon buiten ruimte inneemt. Niet voor niets werden deze juliet balconies razend populair in de Parijse straten. Het decoratieve hekwerk van een Frans balkon geeft uw woning extra sfeer en uitstraling. 

Laat u een nieuwe dakkapel plaatsen? Overweeg dan om uw dakkapel te verrijken met een Frans balkon. Dankzij de dakkapel is er zeker genoeg ruimte voor een juliet balcony. U profiteert van extra natuurlijk licht in huis, maar ook lijkt uw binnenruimte optisch groter dankzij een Frans balkon.

Kosten van plaatsing dakkapel met Frans balkon

Ruiter Dakkapellen kan een inschatting op maat maken voor de kosten van uw gewenste dakkapel met Frans balkon. De prijs wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Denk aan het type hekwerk, de constructie en de diepte. 

Maar ook de materialen, afwerking en accessoires van uw dakkapel kunnen sterk variëren. Daarom brengen wij graag een offerte op maat uit voor uw specifieke woonsituatie. Maak hiervoor een afspraak in één van onze vestigingen bij u in de buurt.

Frans balkon door Ruiter Dakkapellen

Ruiter Dakkapellen plaatst dakkapellen met Franse balkons. Hiervoor moet wel aan een belangrijke voorwaarde worden voldaan: de dakrand moet niet onderbroken hoeven worden tijdens de plaatsing. Dit betekent dat er rondom de dakkapel met het Franse balkon dakpannen aanwezig moeten zijn. Wat betreft montage is dit beter, maar ook in het sfeerbeeld ziet dit er prachtig uit. Omdat er nog een dakpannen rand om het Franse balkon zit, is dit sfeervoller. Bovendien ontstaan er hierdoor geen ongemakken met de waterafvoer. 

Wegens jarenlange ervaring met het plaatsen van dakkapellen, plaatst Ruiter Dakkapellen de dakkapel met Frans balkon snel en professioneel op uw woning. Binnen korte tijd kunt u al genieten van de extra ruimte van een nieuwe dakkapel en kijkt u met alle plezier naar uw nieuwe Franse balkon. 

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Bent u overtuigd van de charme van een dakkapel met Frans balkon? Voorzie uw woning dan van deze elegante, romantische toevoeging. Onze vakkundige adviseurs bespreken graag de vele mogelijkheden van dakkapellen met Franse balkons met u. Maak een afspraak in een van onze vestigingen. 


Maak een afspraak