Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Hoe regel ik een dakkapel vergunning?

Ruiter Dakkapellen neemt de aanvraag graag uit handen!

Afspraak maken

Hulp bij het regelen van een dakkapel vergunning

Geen zin in gedoe? Ruiter Dakkapellen regelt uw dakkapel vergunning graag. Onze professionele adviseurs zijn op de hoogte van de richtlijnen en kunnen u verder adviseren over de te nemen stappen. Een eventueel vergunningsaanvraag traject wordt volledig door hen verzorgd.

Omgevingsvergunning

Een dakkapel geeft uw zolderverdieping extra wooncomfort; meer ruimte, licht en een gevoel van luxe! Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Dit was voorheen een bouwvergunning, per 1 oktober 2010 heet het een omgevingsvergunning. De wet die de omgevingsvergunning regelt heet Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO).

Aanvraag dakkapel vergunning

De vergunningsaanvraag nemen wij u graag uit handen. Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Wij adviseren u bij uw eigen gemeente te informeren naar de actuele richtlijnen. Mocht het nodig zijn voor het bouwen van uw dakkapel een omgevingsvergunning aan te vragen, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Vergunningsvrije dakkapel richtlijnen

De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn per 1 november 2014 verruimd. Ook voor het plaatsen van een dakkapel gelden nieuwe richtlijnen. Dit kan voor u een voordeel zijn; de aanvraag procedure wordt hiermee verkort of is in sommige gevallen helemaal niet meer nodig. De nieuwe regelgeving hebben wij hieronder beknopt voor u in kaart gebracht.

Op het voordakvlak of naar een openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak, mag vergunningsvrij een dakkapel worden gebouwd mits:
•    de gemeente geen eisen heeft gesteld aan het bestemmingsplan ter plaatse;
•    de woning welstandsvrij is;
•    de dakkapel voldoet aan de vergunningsvrije afmetingen.

Wilt u weten wat dit voor uw specifieke situatie betekent? Onze dakkapel adviseurs kunnen u professioneel en vrijblijvend adviseren.

Vergunningsvrij dakraam richtlijnen

Wilt u meer weten over de richtlijnen voor het vergunningsvrij plaatsen van een dakraam? Ga dan naar vergunningsvrij dakraam.

Ruiter Dakkapellen vestiging Eemnes. Showroom kleine prefab dakkapellen.

Laat u inspireren

Ervaar zelf de voordelen van een dakkapel in een showroom bij u in de buurt.

Onze vestigingen