Dakkapel modellen. Afmeting en indeling voor kinderkamer.

Zolder verbouwen met dakkapel: voor en na!

Gebruik je de zolder momenteel slechts voor het bewaren van spullen? Zonde! Met het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw tover je de zolder eenvoudig om tot een prachtig vertrek vol licht en ruimte. We inspireren je graag met mooie voorbeelden van zolder verbouwingen, voor en na het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw!

Voordelen van een dakkapel of dakopbouw op zolder

De schuine plafonds op een zolder brengen vaak praktische belemmeringen met zich mee. Zo heb je geen ruimte voor het plaatsen van kasten. Bedden of andere meubels komen soms wel een meter vanaf de muur in de kamer te staan. Je verliest dus veel functionele ruimte. Bovendien is een zolder vaak een donkere en stoffige ruimte. Met een dakkapel breng je licht en frisse lucht de ruimte in. 

Een dakkapel of dakopbouw verandert jouw zolder in een oogwenk tot een heerlijk vertrek. Zo profiteer je meteen van voordelen, zoals: 

  • Meer beloopbare, functionele ruimte. Je kunt kasten, bedden of andere meubels plaatsen en comfortabel gebruiken. 

  • Meer licht dankzij de natuurlijke lichtinval. 

  • Meer frisse lucht, door te kiezen voor openslaande ramen of ventilatieroosters.

Kortom, dankzij een dakkapel of dakopbouw maak je van een ruimte waar je weinig mee kunt, een functionele en mooie kamer. Zo kun je groeien in jouw eigen huis.

Ideeën voor uw zolder verbouwing: voor en na foto’s

Droomt u van een gloednieuwe kinderkamer, fitnessruimte of werkkamer? Door de zolder te verbouwen en te kiezen voor een dakkapel of dakopbouw, wordt uw droom werkelijkheid en creëert u één of twee extra kamers. Bent u nieuwsgierig hoe een zolder eruitziet, voor en na het verbouwen met een dakkapel? 

We nemen u mee met een aantal voorbeelden van zolder verbouwingen. Op deze inspirerende foto’s ontdekt u hoe een dakkapel of dakopbouw uw zolder verandert in een plezierige én nuttige ruimte.

Wist u dat Ruiter Dakkapellen uw zolder binnen één dag verbouwt tot riante kamer(s)? Onze dakkapellen worden in onze eigen fabriek op maat geproduceerd. Zo staan wij garant voor de meest ideale productieomstandigheden en de hoogste kwaliteit.  

Binnenkort uw zolder verbouwen?

Wilt u binnenkort starten met het verbouwen van uw zolder en overweegt u een dakkapel of dakopbouw? Laat u dan in een van onze vestigingen nog meer inspireren! We beschikken over diverse dakkapellen op ware grootte. 

Ontvang persoonlijk advies van onze experts en een vrijblijvende, gepersonaliseerde offerte. 


Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen

Voor- en na slaapkamer

Test