dakopbouw model verhoogde nok zijaanzicht

Dakopbouw voorbeelden

 Laat je inspireren door onze dakopbouw voorbeelden!

Een dakopbouw waarbij de nok wordt verhoogd of verplaatst wordt meestal op zolders toegepast waar de nokhoogte zeer laag is en waar meestal enkel direct onder de nok voldoende staruimte is. Met een dakopbouw wordt de huidige nok verhoogd, en daarom dus ook het dak. Hierdoor geniet je van maximale ruimtewinst, wat soms zelfs kan oplopen tot 30m² extra vierkante meters! 

Dakopbouw nokverhoging in showroom Ruiter Dakkapellen

Bij Ruiter ben je aan het juiste adres voor een op maat gemaakte dakopbouw. 

Wij leveren een gewenste dakopbouw volledig volgens jouw specificaties. Onze prefab dakopbouwen staan bekend om hun kwaliteit, samengesteld uit uitsluitend A-merk materialen en worden vakkundig geïnstalleerd door ervaren vakmensen. Bekijk op deze pagina een selectie van onze dakopbouw voorbeelden, om je te helpen bij het visualiseren van de mogelijkheden voor je eigen project.

Voorbeelden

dakopbouw model verhoogde nok zijaanzicht

Dakopbouw verhoogde nok

Met een dakopbouw met verhoogde nok, ook wel nokverhoging genoemd, wordt het dak van jouw woning aan twee zijden verhoogd, waardoor er een volledige extra verdieping ontstaat. Hiermee heb je maar liefst 30% meer woonoppervlakte. Bekijk hieronder de dakopbouw voorbeelden voor een verhoogde nok.

dakopbouw verlegde nok zij

Dakopbouw verlegde nok

Een dakopbouw met verlegde nok betekent een verhoging van het dak aan één zijde, ook bekend als een enkelzijdige nokverhoging. De perfecte oplossing om lage zolders te voorzien van extra hoogte en comfort. Bekijk hieronder de dakopbouw voorbeelden voor een verlegde nok.

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen