Zwarte zonwering screen dakkapel. Zwarte dakkapel plat dak.
Laat je inspireren door onze ruime keuze in dakkapel kleuren!

Wit, zwart, antraciet en meer

Bij Ruiter Dakkapellen helpen we je graag op weg in de mogelijkheden voor dakkapel kleuren. Het kiezen van de juiste kleur is natuurlijk een kwestie van smaak, maar het kan ook de uitstraling en stijl van jouw huis beïnvloeden. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de verschillende kleuren dakkapellen en bij welke stijlen ze goed passen.

Populaire kleuren voor dakkapellen

Bij het kiezen van een kleur voor jouw dakkapel zijn er een aantal opties die al jarenlang populair zijn. Deze kleuren zijn niet alleen mooi om te zien, maar passen ook goed bij verschillende huisstijlen.

Laten we eens kijken naar een paar van de meest populaire dakkapel kleuren en hoe ze de algehele uitstraling van jouw woning kunnen verbeteren.

Klassieke witte dakkapel met plat dak

Witte dakkapel

Laten we beginnen met de tijdloze elegantie van wit. Witte dakkapellen geven je huis een frisse en heldere uitstraling. Deze kleur past goed bij traditionele en landelijke woningen. Het is ook ideaal voor huizen met een mediterrane of kuststijl. Een witte dakkapel kan een gevoel van ruimte en lichtheid creëren, waardoor jouw huis er groter uitziet.

Glas dakkapel zijwang. Grote zwarte dakkapel met zijwangen.

Zwarte dakkapel

Voor een moderne uitstraling is zwart een uitstekende keuze. Zwarte dakkapellen vallen op en voegen een eigentijdse touch toe aan je woning. Ze passen goed bij strakke, minimalistische ontwerpen en woningen met een industriële stijl. Mag de dakkapel extra opvallen? Combineer dan zwart met witte of lichte gevelbekleding voor een sterk contrast.

Ruiter Dakkapellen speciale dakkapel schuin front

Lichtgrijze dakkapel

Lichtgrijze dakkapellen bieden de perfecte balans tussen klassiek en eigentijds. Ze passen goed bij verschillende architectuurstijlen zoals traditioneel, modern, of zelfs landelijk. De neutrale lichtgrijze kleur zorgt ervoor dat de aandacht wordt gevestigd op andere opvallende kenmerken van jouw huis, zoals bakstenen muren of houten accenten.

Zwarte zonwering screen dakkapel. Zwarte dakkapel plat dak.

Antraciet dakkapel

Als je op zoek bent naar een diepere, rijkere kleur, overweeg dan antraciet. Deze donkere kleur heeft een strakke uitstraling en is populair bij huizen met een modern of minimalistisch ontwerp. Antraciet kan ook goed samengaan met natuurlijke materialen zoals hout, waardoor een prachtig contrast ontstaat.

Dakkapel renovatie of vervangen? Witte dakkapel

Minder bekende dakkapel kleuren

Naast de populaire kleuren voor dakkapellen, zijn er ook minder bekende opties die uje woning een unieke uitstraling kunnen geven. Hieronder noemen we een paar kleuren waar je ook aan kunt denken voor jouw dakkapel. 

Bruin of houtkleur: de warme aardetinten van bruine of houtkleurige dakkapellen zijn een perfecte match voor woningen met een rustieke uitstraling. Ze passen uitstekend in een landelijke omgeving en voegen een vleugje karakter toe aan jouw huis.

Donkergroen: deze kleur is ideaal voor klassieke en landelijke woningen. Klassieke huizen zoals jaren 30 woningen hebben vaak een elegante uitstraling en donkergroen is een kleur die hier perfect bij past. Daarnaast heeft de diepe groene tint een rustgevende uitstraling die goed samengaat met de landelijke stijl.

Crème wit: crème witte dakkapellen geven je huis een zachte en verfijnde uitstraling, vooral als je een klassiek huis hebt. Ze kunnen de kenmerkende details van je huis benadrukken en een tijdloze charme toevoegen.

Inspiratie en voorbeelden

Let op de kleur van je gevel en dakpannen. De kleur van je dakkapel heeft invloed op de uitstraling van je huis. Houd bij het maken van uw keuze ook rekening met de kleur van de gevel en dakpannen. Zo zorg je ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen of dat er juist een mooi contrast ontstaat.

Bij Ruiter Dakkapellen willen we je graag inspireren. Bekijk onze modellen pagina om ideeën op te doen en te zien hoe bepaalde kleuren dakkapellen de uitstraling van huizen hebben veranderd. Of kom langs bij een van onze vestigingen om voorbeelden van dakkapellen in het echt te bekijken en de verschillende kleurmogelijkheden in te zien.

Of je nu kiest voor tijdloos wit, gedurfd zwart of een andere kleur, we staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomdakkapel!

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen