Investeren in je zolder

Ontdek meer

5 redenen waarom investeren in je zolder een goed idee is

Denk je eraan om je zolder te renoveren? Dan sta je op het punt om een goede beslissing te nemen. Het renoveren van jouw zolder met een dakkapel of dakopbouw heeft namelijk heel veel voordelen. Ben jebenieuwd welke voordelen dat zijn? Lees dan gerust even verder.

1. Geniet van meer leefruimte

Reden nummer één om te investeren in een zolder met een dakkapel of dakopbouw, is het creëren van meer leefruimte. Deze nieuwe leefruimte kan voor van alles dienen. Denk aan één of meerdere slaapkamers voor jouw kinderen. Een gloednieuwe badkamer. Of je kunt de ruimte gebruiken als thuiskantoor of hobbykamer. Met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen kun je alle kanten op. 

Het fijne aan het vergroten van uw zolder met een dakkapel is dat de oppervlakte van het huis aanzienlijk toeneemt en dit niet ten koste gaat van van het oppervlakte van de grond rondom je huis. Met een zolderrenovatie werk je namelijk in de hoogte. 
Meer ruimte zonder meer oppervlakte op te hoeven offeren is natuurlijk fijn. Maar meer woonruimte is niet alleen voor jezelf aangenaam. je geniet op deze manier namelijk ook van voordelen op financieel gebied.

Moderne dakkapel met plat dak.

2. Waardevermeerdering van jouw woning

Een huis met een goede zolder zal uiteraard meer waard worden. Wanneer je ooit besluit het te verkopen, zal het je dus meer geld opleveren. Een win win situatie, aangezien jijzelf jaren kunt genieten van meer leefruimte en jouw huis tegelijkertijd meer waard wordt. Daarom is het verbouwen van jouw zolder een slimme investering. Met een dakkapel verandert een krappe, donkere zolder in een volwaardige leefruimte en telt deze ruimte bij de taxatie van de woning voor 100% mee. Een Ruiter Dakkapel zorgt dus niet alleen voor meer daglicht en comfort, maar ook voor waardevermeerdering van de woning. Lees hier meer over waardevermeerdering door een dakkapel.

Dakkapel afwerking binnenkant inspiratie.

3. Meer zonlicht door extra ramen

Met een dakkapel of dakopbouw creëer je een natuurlijke lichtbron op zolder. Natuurlijk daglicht zorgt voor een gezondere atmosfeer dan wanneer je enkel kunstmatig licht op je zolder hebt. Wanneer je bijvoorbeeld van jouw zolder een kantoor wilt maken waar je vele uren per dag zult doorbrengen, is natuurlijk daglicht erg belangrijk. De ramen zorgen er daarnaast voor dat je de zolder voldoende kunt ventileren.

Stijlvolle BreezeHub airco in jouw dakkapel

4. Minder energiekosten

Dat natuurlijk licht goed voor de gezondheid is, is wel duidelijk. Maar het schijnen van de zon op jouw zolder kan er ook voor zorgen dat je minder energie hoeft te verbruiken. Zo kan de zon er in de winter voor zorgen dat je zolder opgewarmd wordt. Op deze manier hoef je de verwarming minder snel aan te zetten. Dit zul je zeker merken in de energiekosten. Mocht je de zon willen weren in de zomer, dan kan dit met binnen- of buitenzonwering op jouw dakkapel of met airconditioning. Zo blijft jouw zolder in de zomer aangenaam koel. Ook helpt het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt in de dakkapel om in de zomer de warmte buiten te houden en in de winter de warmte binnen te houden.

Prefab dakkapellen staan klaar op het terrein van Ruiter Dakkapellen in Ursem.

5. Een snelle zolderverbouwing dankzij onze prefab dakkkapellen

Een zolderverbouwing met een dakkapel of dakopbouw klinkt als een langdurig proces waar je veel overlast van zult hebben. Niets is minder waar. Bij Ruiter Dakkapellen maken we alles op maat in onze eigen dakkapellen fabriek. We noemen dit ook wel prefab of prefabricage. In de fabriek produceren we de dakkapellen binnen, onder optimale omstandigheden. Hierdoor kunnen we uw dakkapel binnen één dag op jouw dak plaatsen. Weinig overlast voor jou en je buren dus. 

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen