Dakkapel of dakopbouw in Groningen

Ruimte om te groeien in Groningen

Afspraak maken

Bedankt voor jouw interesse in een Ruiter dakkapel!

Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks bij ons een dakkapel aan te vragen, omdat wij niet zelf plaatsen in deze regio.

Wil je toch graag een dakkapel van Ruiter? Wellicht is er een aannemer bij jou in de buurt die je verder kan helpen. Jouw aannemer kan de dakkapel bij ons bestellen en zelf plaatsen. Wij leveren namelijk kant- en klare dakkapellen, ook wel prefab dakkapel genoemd.

In dit geval neem je dus niet zelf contact op met Ruiter Dakkapellen, maar verloopt al het contact via jouw aannemer.

De belangrijkste dakkapel informatie

Online voorbereiden

Modellen

Ga je voor een dakkapel of dakopbouw van kunststof, hout of houtlook? Of kies je misschien wel voor een dakkapel van zink? De mogelijkheden in materialen en kleuren zijn eindeloos!

Bekijk alle modellen

Opties & accessoires

Je kunt jouw dakkapel uitbreiden met diverse opties en accessoires. Van airconditioning tot raamdecoratie zoals plissés en jaloezieën. Er zijn zeer veel mogelijkheden om jouw dakkapel compleet volgens jouw eigen wensen aan te kleden.

Bekijk alle opties & accessoires

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Dakkapel kosten

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen extra opties. Zo is iedere prijs gespecificeerd en betaal je nooit teveel.

Meer informatie over dakkapel kosten

Bouwtekening van specificaties van een dakkapel op computer.

Vergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Dit heet een omgevingsvergunning. Je hebt echter niet altijd een vergunning nodig.

Meer informatie over dakkapel vergunningen

Dakkapel zwart met plat dak.

Dakkapel plaatsen 1 dag!

Alle Ruiter dakkapellen en dakopbouwen worden geproduceerd in onze eigen fabriek, prefab noemen we dat. Dit gebeurt onder ideale condities en door ervaren vakmensen, waardoor wij de kwaliteit kunnen waarborgen. De dakkapel kan daardoor in één geheel en binnen één dag jouw dak op!

Meer informatie over dakkapel plaatsen

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning voor een dakkapel nodig in Groningen?

Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel of dakopbouw. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Om een dakkapel te mogen plaatsen moet er in veel gevallen een dakkapel vergunning aangevraagd worden in Groningen.

Wil je zelf alvast nagaan of je een omgevingsvergunning nodig hebt in Groningen?
Deze vergunningcheck kun je heel gemakkelijk en snel doen via het omgevingsloket. Als daaruit blijkt dat je een vergunning nodig hebt, kun je deze zelf via het online portal aanvragen. Ruiter Dakkapellen kan deze aanvraag ook voor je verzorgen. Zo nemen wij alle zorg uit jouw handen.

Is een dakkapel of dakopbouw een goede investering in Groningen?

De solide, onderhoudsarme materialen van Ruiter Dakkapellen garanderen een lange levensduur en een investering die rendement oplevert bij eventuele verkoop van jouw woning. Het garantiecertificaat is overdraagbaar.

Hoeveel extra leefruimte levert een dakkapel op?

De meeste huizen hebben een normaal schuin dak met een dakhelling van 40 graden. Bij een dakkapel van 3 meter breed, win je dan al snel 4m² loopruimte. Bij een flauw dak is dit al snel 6 m².

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Ruiter Dakkapellen brengt geen kosten in rekening voor het plaatsen van jouw dakkapel of dakopbouw. Montage is gratis!

Prefab dakkapellen in een Ruiter Dakkapellen vestiging

Bezoek een Ruiter Dakkapellen vestiging in de buurt van Groningen

Bezoek een Ruiter Dakkapellen vestiging in de buurt van Groningen. Je bekijkt hier onze dakkapellen op ware grootte en ervaart zelf wat een dakkapel met jouw zolder kan doen.

Onze vestigingen
 • Dakkapel advies in een van onze vestigingen

  Ervaar de licht en ruimte in een vestiging bij jouw in de buurt en krijg dakkapel advies op maat van onze adviseurs.

 • Inmeten dakkapel

  De dakkapel wordt ingemeten bij je thuis en de laatste details worden besproken.

 • Vergunning

  Of je een vergunning nodig hebt voor jouw dakkapel is per gemeente verschillend. Wij kunnen het complete vergunningstraject voor je uit handen nemen.

 • Productie dakkapel

  In onze dakkapellen fabriek wordt jouw dakkapel in productie genomen.

 • Montage dakkapel

  Jouw dakkapel wordt binnen 1 dag geplaatst!