Witte dakkapel Rotterdam huurwoning buitenaanzicht.

Project Rotterdam Kralingen Oost

Huurdersoptie voor bewoners groene wijk

Opdrachtgever

Jansen Huybrechts Onderhoud & Renovatie

Project

9 dakkapellen voor huurwoningen in de vrije sector

Projectspecificatie            

Vergroten van de zolderverdieping door het plaatsen van dakkapellen

Locatie

Rotterdam, Kralingen Oost

Periode

september 2016

Bijzonderheden

Huurdersoptie voor bewoners van eigentijdse woningen in groene wijk

De opdracht

Vastgoed dienstverlener Verwey Vastgoed uit Rotterdam beheert voor Bouwinvest honderden woningen in o.a. regio Rotterdam. Om tegemoet te komen aan de wensen van haar huurders om op de zolderverdieping van de woningen aan de Schultz van Hagenstraat en Goosse van der Windstraat een volwaardige vierde slaapkamer te kunnen maken, heeft Jansen Hybrechts de opdracht voor realisatie uitbesteed aan Ruiter Dakkapellen Projecten B.V.

De dakkapel

Voor deze ruime woningen was het mogelijk om een dakkapel van vijf meter breedte te plaatsen. Hierdoor ontstaat er op de zolder veel meer licht en ruimte. Met de standaard isolatiewaardes van Rc 4,5 voor de zijwangen en Rc 6,0 voor het dak, zijn de dakkapellen optimaal geïsoleerd en blijven de woningen binnen de bestaande energielabeling. De buitenzijde van de dakkapellen zijn bekleed met een neutrale crème witte kunststof rabat en dit geeft de dakkapellen een mooie uitstraling. Tussen de twee kunststof kozijnen is een geïsoleerd paneel gemonteerd waar de bewoners zelf een scheidingswand kunnen plaatsen. Met totaal twee vastglas gedeeltes en drie draaikiepramen zijn er voldoende ventilatiemogelijkheden en kunnen alle ramen eenvoudig worden schoongemaakt. De binnenzijde is met gipsplaat afgetimmerd en tenslotte volledig gesausd. De gemonteerde kunststof vensterbank maakt de nieuwe dakkapel aan de binnenkant verder af. 

Plaatsing

In overleg met Jansen Huybrechts liep de communicatie met de bewoners via Ruiter Dakkapellen Projecten B.V. Vooraf is zowel de uitvoering als de planning met alle bewoners afzonderlijk besproken. Bovendien kregen de bewoners ook de mogelijkheid op individuele basis nog te kiezen voor diverse opties. Door de dakkapellen binnen een dag te plaatsen bleef de onontkoombare overlast tot het minimum beperkt. 

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren