Ruiter Dakkapellen renovatie Amsterdam

Dakkapel renovatie van der Pekbuurt Amsterdam

Uitstraling van toen, duurzaamheid van nu

Opdrachtgever

Dura-Vermeer van Ieperen BV

Project

Renovatie woningen Van der Pekbuurt van woningeigenaar Ymere

Projectspecificatie

plaatsen 217 beeldbepalende dakkapellen van FSC gecertificeerd hout

Locatie

Van der Pekbuurt Amsterdam Noord

Periode

2016

Dakkapel renovatie Van der Pekbuurt Amsterdam-Noord

De van der Pekbuurt is een bijzondere buurt in Amsterdam-Noord. Architect Jan Ernst van der Pek ontwierp de wijk voor arbeiders en hun gezinnen als één van de eerste tuindorpen in Amsterdam-Noord. De architectuur en de opbouw van de wijk is kenmerkend voor de tuindorpgedachte. Ymere voert een hoogwaardige renovatie uit volgens de richtlijnen van Bureau Monumentenzorg en Archeologie (BMA). Na de renovatie zijn de woningen zo goed als nieuw en kunnen zeker weer 50 jaar mee. Alle woningen krijgen energielabel A.

In 2016 zijn er in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord 217 dakkapellen geplaatst in opdracht van Dura-Vermeer van Ieperen BV. De oude dakkapellen worden vervangen door nieuwe Ruiter Dakkapellen dakkapellen met een hoogwaardige constructieve basis en hoge isolatiewaarde. De dakkapellen hebben een beeldbepalende uitstraling zijn uitgevoerd in FSC gecertificeerd hout. De dakkapel renovatie is onderdeel van een grootschalige renovatie door woningeigenaar Ymere.

Van der Pek dakkapellen

Ruiter Projecten heeft speciaal voor de Van de Pekbuurt dakkapellen ontwikkeld met de beeldbepalende uitstraling van toen in een duurzame uitvoering van nu. De moderne basisconstructie van sandwichelementen met hoge isolatiewaarde heeft een historische vormgegeven schil van FSC gecertifiseerd Red Cedar. De zijwangen zijn voorzien van vellingdelen en het boeideel heeft een neuslijst met zinken kraal. De dakkapellen worden fabrieksmatig afgeschilderd in de oorspronkelijk okergele kleur.

Prefab dakkapellen binnen dagdeel geplaatst

Eind 2015 is Ruiter Projecten al gestart met de plaatsing van een proefmodel. De dakkapellen worden prefab in de dakkapel fabriek gemaakt. Binnen een dagdeel worden de oude dakkapellen verwijderd en de nieuwe geplaatst. Eind 2016 is het project opgeleverd.

Kleine dakkapel van 2 meter. Dakkapel van zink.

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft 45 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken
Badkamer ruimte met dakkapel, binnenaanzicht: bad & wastafel

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren