Witte dakkapel Amersfoort.

Project Amersfoort Portaal Eemland

Hoge capaciteit van twee dakkapellen per dag

Opdrachtgever

Woningcorporatie Portaal Eemland / Rutges Vernieuwt

Project

Groot onderhoud woningen uit 1923

Projectspecificatie                    

Vervangen van 47 dakkapellen

Locatie

Seringstraat, Goudbloemstraat en Kamillestraat in Amersfoort

Periode

December 2009


Grootschalige renovatie

In opdracht van Woningcorporatie Portaal Eemland krijgt Rutges Vernieuwt de opdracht om verschillende renovatie werkzaamheden uit te voeren aan de huurwoningen in Amersfoort. Onderdeel van de renovatie betreft het vervangen van de oorspronkelijke dakkapellen uit 1923. Een uitdagend project want het merendeel van de dakkapellen strekt zich uit over twee woningen en de mansardekap heeft een dak schuinte van 75 graden. Rutges betrekt Ruiter Dakkapellen Zakelijk om dit onderdeel uit te voeren.

Snelle plaatsing

De communicatie tussen Rutges en Ruiter Dakkapellen Zakelijk verloopt voorspoedig. De overeenkomst tot het produceren én plaatsen van 47 dakkapellen kan snel worden ondertekend. Gezien de tijdsdruk en de minimale overlast voor de bewoners zet Ruiter één montageploeg met een derde man in zodat de zeer hoge capaciteit van twee dakkapellen per dag wordt bereikt. De totaal 47 dakkapellen zijn dan ook binnen 24 werkdagen geplaatst en afgetimmerd. Daarnaast zorgt de montageploeg voor de afvoer van alle oude dakkapellen op een verantwoorde wijze.

Duurzaam gebouwde dakkapellen

De standaard Ruiter Dakkapellen constructie van sandwichelementen in combinatie met het HR++ glas garandeerden een RC- waarde van 3,5.

Rutges en Ruiter Dakkapellen, een sterk team

Rutges is een professioneel bedrijf voor het uitvoeren van renovatie- en onderhoudswerkzaamheden en schakelt daarbij diverse specialisten in zoals Ruiter Dakkapellen. Het project in Amersfoort was een succesvolle kick-off van een vruchtbare samenwerking.

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken
Witte ruime dakkapel kinderkamer, kind spelend met ballenbak.

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren