Dakkapel klassiek

Dakkapel of dakopbouw op jaren 30 woning

Bekijk de meest gekozen modellen!

Een dakkapel of dakopbouw is de perfecte manier om meer ruimte, meer lichtinval en hogere woningwaarde te realiseren. Natuurlijk wil je zeker weten dat de uitstraling van jouw huis niet verandert. Ruiter Dakkapellen levert en plaatst hoge kwaliteit dakkapellen of dakopbouwen, ook in jaren 30 stijl. Geheel in de stijl van toen, maar met de kwaliteit van nu!

Ontdek met welke modellen en materialen wij de stijl van uw jaren 30 woning behouden. En welke kenmerken zo typerend zijn voor een dakkapel of dakopbouw in deze stijl. Laat je inspireren door Ruiter Dakkapellen.


Dakkapel Leiden prefab door Ruiter Dakkapellen.

Jaren 30 woning: de kenmerken

De jaren 30 stijl brengt zijn eigen kenmerken met zich mee. Maar wat zijn deze typische kenmerken? Het belangrijkste is dat de dakkapel of dakopbouw volledig moet aansluiten op de uitstraling van het huis. De authentieke sfeer van een jaren 30 woning komt naar voren in details zoals:

  • Kleurgebruik, afgestemd op de rest van de woning.

  • Klassieke materialen zoals kunststof met houtlook of hout.

  • Indeling van de ramen, passend bij de rest van het huis. 

  • Roedes in het glas.

  • Afwerking met traditionele elementen, zoals een sierlijst en sierkraal.

  • Een dakkapel heeft een plat dak.

Kortom, met het bepalen van de stijl van een dakkapel, kun je het beste kijken naar welke elementen op dit moment in jouw woning naar voren komen. Een belangrijk kenmerk van de jaren 30 stijl is toch wel echt hout, dit zul je dus ook zeker terugzien in uw woning. Dit is dan ook belangrijk om te verwerken in de dakkapel. 


Materialen dakkapel voor jouw jaren 30 woning

Klassieke materialen zoals hout passen uitstekend bij jaren 30 woningen. Daarom denk je misschien na over de aanschaf van een houten dakkapel. Maar ook kunststof met houtlook past perfect en heeft veel voordelen ten opzichte van hout.

De kunststof dakkapel met houtlook heeft de charmante uitstraling van hout, maar biedt de praktische voordelen van kunststof. Nooit meer schilderen, geen glansverlies en een lange levensduur.

Weet je toch nog niet welk materiaal je het beste vindt passen bij uw woning? Bekijk dan meer informatie over de materialen waarmee Ruiter Dakkapellen werkt!

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen

Dakopbouw en dakkapel jaren 30 stijl?
Ontvang gratis advies en een vrijblijvende offerte!

Twijfel je nog over de juiste aanpak voor uw dakopbouw of dakkapel in jaren 30 stijl? Laat je dan inspireren in een van onze vestigingen. Onze specialisten voorzien je graag van gratis advies. Zij kijken naar jouw wensen en behoeften, maar ook naar de mogelijkheden in jouw situatie. Bij deze afspraak ontvang je ook direct een vrijblijvende offerte, volledig op maat en op basis van jouw wensen voor je jaren 30 woning.