Ruiter Dakkapellen, ruimte om te groeien

5 redenen waarom investeren in uw zolder een goed idee is

Denkt u eraan om uw zolder te renoveren? Dan staat u op het punt om een goede beslissing te nemen. Het renoveren van uw zolder met een dakkapel of dakopbouw heeft namelijk heel veel voordelen. Bent u benieuwd welke voordelen dat zijn? Lees dan gerust even verder.

1. Geniet van meer leefruimte

Reden nummer één om te investeren in een zolder met een dakkapel of dakopbouw, is het creëren van meer leefruimte. Deze nieuwe leefruimte kan voor van alles dienen. Denk aan één of meerdere slaapkamers voor uw kinderen. Een gloednieuwe badkamer. Of u kunt de ruimte gebruiken als thuiskantoor of hobbykamer. Met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen kunt u alle kanten op. 

Het fijne aan het vergroten van uw zolder met een dakkapel is dat de oppervlakte van het huis aanzienlijk toeneemt en dit niet ten koste gaat van van het oppervlakte van de grond rondom uw huis. Met een zolderrenovatie werkt u namelijk in de hoogte. 
Meer ruimte zonder meer oppervlakte op te hoeven offeren is natuurlijk fijn. Maar meer woonruimte is niet alleen voor uzelf aangenaam. U geniet op deze manier namelijk ook van voordelen op financieel gebied.


2. Waardevermeerdering van uw woning

Een huis met een goede zolder zal uiteraard meer waard worden. Wanneer u ooit besluit het te verkopen, zal het u dus meer geld opleveren. Een win win situatie, aangezien u zelf jaren kunt genieten van meer leefruimte en uw huis tegelijkertijd meer waard wordt. Daarom is het verbouwen van uw zolder een slimme investering. Met een dakkapel verandert een krappe, donkere zolder in een volwaardige leefruimte en telt deze ruimte bij de taxatie van de woning voor 100% mee. Een Ruiter Dakkapel zorgt dus niet alleen voor meer daglicht en comfort, maar ook voor waardevermeerdering van de woning.

3. Meer zonlicht door extra ramen

Met een dakkapel of dakopbouw creërt u een natuurlijke lichtbron op zolder. Natuurlijk daglicht zorgt voor een gezondere atmosfeer dan wanneer u enkel kunstmatig licht op uw zolder heeft. Wanneer u bijvoorbeeld van uw zolder een kantoor wilt maken waar u vele uren per dag zult doorbrengen, is natuurlijk daglicht erg belangrijk. De ramen zorgen er daarnaast voor dat u de zolder voldoende kunt ventileren.


4. Minder energiekosten

Dat natuurlijk licht goed voor de gezondheid is, is wel duidelijk. Maar het schijnen van de zon op uw zolder kan er ook voor zorgen dat u minder energie hoeft te verbruiken. Zo kan de zon er in de winter voor zorgen dat uw zolder opgewarmd wordt. Op deze manier hoeft u de verwarming minder snel aan te zetten. Dit zult u zeker merken in de energiekosten. Mocht u de zon willen weren in de zomer, dan kan dit met binnen- of buitenzonwering op uw dakkapel of met airconditioning. Zo blijft uw zolder in de zomer aangenaam koel. Ook helpt het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt in de dakkapel om in de zomer de warmte buiten te houden en in de winter de warmte binnen te houden.


5. Een snelle zolderverbouwing dankzij onze prefab dakkkapellen

Een zolderverbouwing met een dakkapel of dakopbouw klinkt als een langdurig proces waar u veel overlast van zult hebben. Niets is minder waar. Bij Ruiter Dakkapellen maken we alles op maat in onze eigen dakkapellen fabriek. We noemen dit ook wel prefab of prefabricage. In de fabriek produceren we de dakkapellen binnen, onder optimale omstandigheden. Hierdoor kunnen we uw dakkapel binnen één dag op uw dak plaatsen. Weinig overlast voor u en uw buren dus. 

Ruimte om te groeien
 

Ruiter dakkapellen geeft u ruimte om te groeien in uw eigen, vertrouwde woning en omgeving!

Meer weten? Lees alles over:

> Dakkapellen
> Dakopbouw