Dakkapel vergunningsvrij? Witte dakkapel met plat dak.

Dakkapel of dakopbouw Spijkenisse

Laat je inspireren en adviseren in onze vestigingen

Afspraak maken

Ruimtewinst met een dakkapel of dakopbouw in Spijkenisse

Ook in Spijkenisse ben je aan het juiste adres voor een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen! Komt er gezinsuitbreiding, heb je ruimte nodig voor een kantoor, een hobby of een mooie speelkamer voor de kinderen, maar ben je erg gehecht aan jouw woning in Spijkenisse?

Maak van die stoffige zolder een prachtige, lichte ruimte waar je jouw wensen waar kunt maken. Met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkapellen creëer je levensruimte, ruimte om te groeien, maar wel in jouw eigen vertrouwde omgeving. En je kiest voor topkwaliteit, want onze dakkapellen worden door vakmensen gemaakt van uitsluitend de beste, premium materialen.

Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos

Ga je voor een dakkapel of dakopbouw in Spijkenisse of omgeving? Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een dakraam te laten plaatsen voor extra lichtinval op jouw zolder. Bezoek een vestiging bij je in de buurt om onze modellen en alle bijbehorende opties te bekijken en laat je adviseren. Hieronder alvast een aantal populaire modellen inclusief bekleding.

De belangrijkste dakkapel informatie

Online voorbereiden

Modellen

Ga je voor een dakkapel of dakopbouw van kunststof, hout of houtlook? Of kies je misschien wel voor een dakkapel van zink? De mogelijkheden in materialen en kleuren zijn eindeloos!

Bekijk alle modellen

Opties & accessoires

Je kunt jouw dakkapel uitbreiden met diverse opties en accessoires. Van airconditioning tot raamdecoratie zoals plissés en jaloeziën. Er zijn zeer veel mogelijkheden om jouw dakkapel compleet volgens jouw eigen wensen aan te kleden.

Bekijk alle opties & accessoires

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Dakkapel kosten

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen extra opties. Zo is iedere prijs gespecificeerd en betaal je nooit teveel.

Meer informatie over dakkapel kosten

Bouwtekening van specificaties van een dakkapel op computer.

Vergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Dit heet een omgevingsvergunning. Je hebt echter niet altijd een vergunning nodig.

Meer informatie over dakkapel vergunningen

Dakkapel zwart met plat dak.

Dakkapel plaatsen 1 dag!

Alle Ruiter dakkapellen en dakopbouwen worden geproduceerd in onze eigen fabriek, prefab noemen we dat. Dit gebeurt onder ideale condities en door ervaren vakmensen, waardoor wij de kwaliteit kunnen waarborgen. De dakkapel kan daardoor in één geheel en binnen één dag jouw dak op!

Meer informatie over dakkapel plaatsen

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning voor een dakkapel nodig in Spijkenisse?

Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel of dakopbouw. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Om een dakkapel te mogen plaatsen moet er in veel gevallen een dakkapel vergunning aangevraagd worden in Spijkenisse.

Wil je zelf alvast nagaan of je een omgevingsvergunning nodig hebt in Spijkenisse?
Deze vergunningcheck kun je heel gemakkelijk en snel doen via het omgevingsloket. Als daaruit blijkt dat je een vergunning nodig hebt, kun je deze zelf via het online portal aanvragen. Ruiter Dakkapellen kan deze aanvraag ook voor je verzorgen. Zo nemen wij je alle zorg uit handen.

Is een dakkapel of dakopbouw een goede investering in Spijkenisse?

De solide, onderhoudsarme materialen van Ruiter Dakkapellen garanderen een lange levensduur en een investering die rendement oplevert bij eventuele verkoop van jouw woning. Het garantiecertificaat is overdraagbaar.

Hoeveel extra leefruimte levert een dakkapel op?

De meeste huizen hebben een normaal schuin dak met een dakhelling van 40 graden. Bij een dakkapel van 3 meter breed, win je dan al snel 4m² loopruimte. Bij een flauw dak is dit al snel 6 m².

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Ruiter Dakkapellen brengt geen kosten in rekening voor het plaatsen van jouw dakkapel of dakopbouw. Montage is gratis!

Prefab dakkapellen in een Ruiter Dakkapellen vestiging

Bezoek een Ruiter Dakkapellen vestiging in de buurt van Spijkenisse

Bezoek een Ruiter Dakkapellen vestiging in de buurt van Spijkenisse. Je bekijkt hier onze dakkapellen op ware grootte en ervaart zelf wat een dakkapel met jouw zolder kan doen.

Onze vestigingen
 • Dakkapel advies in een van onze vestigingen

  Ervaar de licht en ruimte in een vestiging bij jou in de buurt en krijg dakkapel advies op maat van onze adviseurs.

 • Inmeten dakkapel

  De dakkapel wordt ingemeten bij jou thuis en de laatste details worden besproken.

 • Vergunning

  Of je een vergunning nodig hebt voor jouw dakkapel is per gemeente verschillend. Wij kunnen het complete vergunningstraject voor je uit handen nemen.

 • Productie dakkapel

  In onze dakkapellen fabriek wordt jouw dakkapel in productie genomen.

 • Montage dakkapel

  Jouw dakkapel wordt binnen 1 dag geplaatst!