dakopbouw model verhoogde nok zijaanzicht

Keuzehulp dakopbouw schuin dak

Maximale ruimtewinst met een dakopbouw

Heeft uw woning schuine daken en een lage nok? Dan biedt een standaard dakkapel vaak niet de gewenste extra ruimte. Een dakopbouw vormt wel een uitstekende oplossing. In onderstaand artikel leest u meer over de voordelen van een dakopbouw met een verhoogde- of verlegde nok.

Verhoogde nok dakkapel. Kinderkamer.

Een dakopbouw zorgt voor maximale ruimtewinst

Enkele voordelen van een dakopbouw met een schuin dak:

 • Veel extra woonruimte zorgt voor ruimte om te groeien in uw eigen huis. U hoeft niet te verhuizen voor meer ruimte.

 • Minder gedoe en goedkopere oplossing dan verhuizen voor meer leefruimte.

 • Meer natuurlijke lichtinval in huis.

 • Een mooie blikvanger op uw huis.

 • Dakpannen en afwerking in dezelfde stijl als uw bestaande dak.

 • Hoogste kwaliteit: A-merk materialen en gemonteerd door deskundige vaklieden.

 • Prefab dakopbouw, 100% op maat gemaakt. Dit resulteert in een hoog afwerkingsniveau, minimale overlast voor u en uw buren tijdens het plaatsen en nauwelijks afval.

 • Professionele en snelle plaatsing in één dagdeel.

Dakopbouw met verhoogde nok (tweezijdig)

We spreken van een dakopbouw met verhoogde nok, wanneer we het dak aan beide kanten van uw woning verhogen. Zo ontstaat er bij deze tweezijdige nokverhoging maar liefst 30% extra woonoppervlak en creëert u een volledige extra bewoonbare etage.

De kleur van de dakopbouw bekleding, kozijnen en dakpannen kunnen wij naadloos aan laten sluiten op uw bestaande woning. Uw woning ziet er zo stijlvol en als één geheel uit. Droomt u van veel extra leefruimte op zolder? Met een nokverhoging worden uw dromen werkelijkheid.

Dakopbouw met verlegde nok (eenzijdig)

Wilt u de lage zolder van uw woning eenzijdig voorzien van meer hoogte en wooncomfort? Dan is een dakopbouw met verlegde nok de oplossing. Hierbij verhogen we het dak aan één zijde van uw woning.

Met deze verlegde nok krijgt u de helft van de ruimtewinst die u zou krijgen met een dubbele dakopbouw. Toch kan dit net de extra ruimte creëren die u zoekt. Bovendien kunt u ook de dakopbouw met verlegde nok laten aansluiten op uw woning, door zelf de kleur, indeling, materialen en uitvoering te kiezen.

Witte dakopbouw. Dakkapel nokverhoging kosten.Dakopbouw verhoogde nok

dakopbouw verlegde nok zijDakopbouw verlegde nok

Vestiging Barendrecht Ruiter Dakkapellen, prefab dakkapel in winkel

Wat zijn de kosten?

Ruiter Dakkapellen produceert iedere dakopbouw 100% op maat in eigen fabriek. Zo sluit de prefab dakopbouw altijd naadloos aan op uw woning. Dit betekent ook dat geen enkele dakopbouw hetzelfde is. Daarom bepalen uw woonsituatie en persoonlijke keuzes de kosten van uw dakopbouw.

Hoe ziet de constructie van uw woning eruit? Kiest u voor een dakopbouw met verhoogde nok of verlegde nok? Welke gevelbekleding kiest u? Breidt u de dakverhoging uit met accessoires, zoals brandwerend glas, horren, zonwering, sierlijsten, ventilatieroosters en verholen goten? De prijs van uw prefab dakopbouw wordt onder meer door deze factoren bepaald.

Eén ding staat vast: met een prefab dakopbouw van Ruiter Dakkapellen bent u verzekerd van topkwaliteit.

Zoekt u een dakopbouw voor op uw platte dak?

Helaas kunnen wij u dan niet verder helpen. Ruiter Dakkapellen is gespecialiseerd in het plaatsen van dakkapellen op schuine daken.

Wij plaatsen wel dakkapellen met platte daken op schuine daken. Zo kunt u er in plaats van een dakopbouw ook voor kiezen om aan weerszijden van uw dak twee losse dakkapellen te plaatsen. Het is dan wel belangrijk dat u daarmee voldoende stahoogte creëert. U kunt dan het best kiezen voor een dakkapel met borstwering voor extra stahoogte. Is dat niet voldoende? Dan is een dakopbouw een slimmere keuze.

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen