Verbouw klooster 'Spes Nostra' Vleuten

Dakkapellen van gemiddeld 10 meter

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Zegers Ede B.V.

Project

Verbouw klooster 'Spes Nostra' 

Projectspecificatie                 

Leveren en plaatsen van 5 dakkapellen

Locatie

Vleuten

Periode

2016

Bijzonderheden

Dakkapellen van gemiddeld 10 meter bekleed met HPS 200 colorcoat

De opdracht

Het voormalige klooster, Villa Spes Nostra, is verbouwd tot een kleinschalig verpleegtehuis voor zorgbehoevende ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Er worden 30 kamers gerealiseerd die verdeeld zijn over twee aparte woongroepen. Het interieur wordt met behoud van de oorspronkelijke kloosteruitstraling ruimer, eigentijds en huiselijk ingericht. Door het plaatsen van dakkapellen krijgt het klassieke gebouw een meer residentiële uitstraling. 

De dakkapel

De kleinste dakkapel is 9,5 meter en de grootste ruim 12 meter lang. Met een totale hoogte van bijna 1,90 meter en geplaatst op een dak van 30 graden wordt op de zolder van de villa enorm veel ruimte gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk om 5 volledige kamers inclusief badkamer te realiseren. De buitenbeplating is een verticaal geprofileerde HPS 200 colorcoat staalplaat die in de fabriek in Ursem is aangebracht. De dakkapellen hebben drie tot vier kunststof kozijnen die 70mm terugliggend zijn gemonteerd. Om de uitstraling van de dakkapellen niet te verstoren en regenwater van het 30 m2 tot 40m2 grote dak voldoende af te voeren zijn de HWA weggewerkt achter het colorcoat zetwerk. 

Plaatsing

Na het voorbereidende werk van Bouwbedrijf Zegers zijn de dakkapellen middels 6 gemonteerde hijsogen in één keer op het dak geplaatst. Ondanks de extreme afmetingen zijn ook deze dakkapellen door de plaatsingsploegen binnen één dag gemonteerd.