Dakkapel Leiden renovatie, buitenaanzicht.

Renovatie Tuinstadwijk Leiden

Nieuwe dakkapellen in de sfeer van 1920


Opdrachtgever

VOF Tuinstadwijk (Dura Vermeer Heyma en Heembouw)

Project

Renovatie 250 woningen corporatie De Sleutels

Projectspecificatie            

plaatsen 128 dakkapellen passend binnen het  beschermd stadsgezicht

Locatie

Tuinstadwijk in Leiden

Periode

juni 2013 - mei 2014

Renovatie en onderhoud

De renovatie van Tuinstadwijk in Leiden is een technische, bouwfysische en een architectonische operatie. In de basis wordt noodzakelijke onderhoud uitgevoerd zodat in de toekomst de onderhoudswerkzaamheden sterk kunnen worden gereduceerd. Zo worden voor de renovatie van het dak energiebesparende maatregelen getroffen en de bestaande houten dakkapellen vervangen
voor onderhoudsarme dakkapellen. Naast het onderhoud vindt renovatie plaats van het oorspronkelijk aanzicht van de woningen
uit de periode 1920 - 1930. Tuinstadwijk is namelijk sinds kort beschermd stadsgezicht.

VKG architectuurprijs

In het grootschalige renovatie en onderhoudsproject draagt Ruiter Dakkapellen Zakelijk zorg voor het vervangen van de bestaande dakkapellen. De nieuwe dakkapellen moeten voldoen aan de moderne eisen op het gebied van onderhoud en isolatie en moeten passen binnen het beschermde stadsgezicht. Hiervoor maakte Van Schagen architecten een evenwichtig ontwerp op basis van oude foto's en uitvoerig kleuronderzoek. De dakkapellen worden volgens dit ontwerp volledig geprefabriceerd in eigen fabriek zodat de plaatsing slechts één dagdeel hoeft te kosten. Het harmonische eindresultaat van de totale dak- en gevelrenovatie is genomineerd voor de VKG architectuurprijs categorie renovatie.

Nieuwe dakkapellen met de uitstraling van vroeger

De constructieve opbouw van de dakkapellen is volgens de standaard dakkapel specificaties van Ruiter. Hiermee wordt een hoogwaardige en goed geïsoleerde prefab dakkapel geplaatst. De buitenbekleding is aangepast naar de gewenste karakteristieke uitstraling van het beschermde stadsgezicht. De kunststof kozijnen en het boeideel van koudschuim zijn gespoten in de traditionele okergele kleur en het boeideel is voorzien van een sierlijst en een aluminium kraal. De zijwangen zijn bekleed in HPS colorcoat tevens in een traditionele tint. Alle materialen zijn onderhoudsarm en kennen een zeer lange levensduur.

Werkzaamheden van Ruiter Dakkapellen Zakelijk

Onze zakelijke afdeling begeleidt het dakkapel renovatieproject volledig in opdracht van Dura Vermeer Heyma. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Inmeten door dakkapel specialist

  • Uittekenen van de productietekening en aanzichten

  • Productie in eigen dakkapellen fabriek

  • Verwijderen en afvoeren oude dakkapel

  • Transport  en hijsen nieuwe dakkapel

  • Aanbrengen raveling

  • Vakkundige montage binnen 1 dag

  • Aftimmeren binnenzijde dakkapel

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren