Dakkapel Leiden, buitenaf, door Ruiter Dakkapellen.

Project Oude Kooi Leiden

Ontwerp dakkapel gebaseerd op beeldkwaliteitsplan

Opdrachtgever

Stebru Bouw B.V. / De Sleutels

Project

Nieuwbouw van 73 woningen 'De Oude Kooi' te Leiden

Projectspecificatie            

Leveren en plaatsen van 29 dakkapellen

Locatie

Vooroorlogse wijk De Oude Kooi

Periode

Juni - augustus 2016

Bijzonderheden

Ontwerp gebaseerd op het beeldkwaliteitsplan waarin architectuur van H.J. Jesse (1860-1943) een belangrijke rol speelt.


De opdracht

Stebru Bouw B.V. bouwt voor woningcorporatie de Sleutels 73 ééngezinswoningen die deel uitmaken van wijkaanpak 'de Oude Kooi'.

Het gaat totaal om de aanpak van bijna 600 woningen wat 15 jaar in beslag neemt. De aanpak bestaat uit een gefaseerd programma en wordt in nauwe samenwerking met de bewoners en de gemeente Leiden uitgevoerd. Elke fase bestaat uit diverse projecten met een eigen uitvoeringsplan. Voor Ruiter Dakkapellen is dit het derde project in deze volkswijk. 

De dakkapel

Mulleners + Mulleners Architecten geeft met opvallende details de prefab dakkapel een kenmerkende uitstraling die goed aansluit bij het beoogde beeldkwaliteitsplan. De gemonteerde meranti gootklossen en sierlijsten komen terug op de woningen en laten de dakkapel, mede door gebruik te maken van een afgestemd kleurenpalet, het geheel één worden met de nieuw gebouwde huizen. Een ander opvallend, onopvallend detail zijn de in de zijwang gemonteerde ventilatieroosters. De luchtcirculatie loopt achter de buitenbeplating naar buiten en maakt het gebruik van beeld verstorende roosters aan de buitenzijde van de dakkapel overbodig.

Constructief heeft de dakkapel standaard Ruiter details en wordt deze in de fabrieken in Ursem onder het FSC keurmerk gebouwd.

Plaatsing in 1 dag!

Na plaatsing van de prefab dak elementen worden er twee dakkapellen per dag geplaatst. De werkzaamheden worden zo in slechts 15 werkdagen voltooid. Hiermee wordt vooruitgelopen op de andere bouwpartners. 

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken
Witte ruime dakkapel kinderkamer, kind spelend met ballenbak.

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren