Dakkapel plaatsen door Ruiter Dakkapellen.

Dakkapel project Bouwmaat

Bouwmaat Arnhem

Opdrachtgever

Projectro via Bouwmaat Arnhem

Contactpersoon

Johan Janssen

Werkzaamheden opdrachtgever                   

Renovatie, verhuur, verkoop woningen

Locatie

Arnhem e.o.

Datum

Maart 2010

Opdrachtgever

Projectro via Bouwmaat Arnhem

Vergunningsvrije ruimte

Johan Janssen, onderhoudsmedewerker bij Projectro Bouw heeft bij Bouwmaat Arnhem een Ruiter Dakkapel besteld, model 3990, type Keralit. Gekozen is voor het model, waarbij de maximale vergunningsvrije ruimte kon worden benut. Vandaag wordt hij geplaatst.

“Ik heb ook dakkapellen in eigen beheer gemaakt. Toen ik de vakkrant zag, wist ik het direct; hier kan ik het zelf niet voor doen”.

Plaatsing dakkapel

Om 7.30 uur arriveert het montageteam van Ruiter Dakkapellen met kraan en dakkapel. De kraan wordt in stelling gebracht. Het montageteam verwijderd de dakpannen, stut het dak, zaagt de grove daksparing, waarna het afval en dakpannen gescheiden in big-bags wordt gedaan. De vrijgekomen gordingen worden hergebruikt als slapers ten behoeve van de raveling. De kraan hijst de big-bags via de daksparing uit de woning. Netjes en snel, zonder dat er afval in de tuin wordt gegooid, of dat het door het trappenhuis naar beneden moet. Het extra materiaal wat Projectro na het vertrek van Ruiter Dakkapellen zal verwerken wordt direct gehesen en op zolder gestald. De dakkapel past precies en als deze in het lood staat en verankerd is, vertrekt de kraan naar de volgende klus. Het montageteam werkt, gezekerd aan de valbeveiliging de dakkapel buitenom af, beschermfolies worden verwijderd en het lood wordt aangeklopt.

Meerwaarde aan de woning

Als het 10.45 uur is, wordt het gereedschap opgeruimd, instructie gegeven over de verdere afwerking, bedieningswijze en onderhoudstips. Na het ondertekenen van het opleverdocument vertrekt het montageteam van Ruiter Dakkapellen naar de volgende klus. De klant van Projectro creëerde binnen 1 dagdeel meerwaarde aan de woning en heeft extra leefruimte en licht gekregen. Johan Janssen van Projectro volleerd timmerman, zorgt voor de verdere afwerking van de zolder met de materialen geleverd door Bouwmaat.

“Zo zijn de constructieve en logistieke -werkzaamheden door Ruiter Dakkapellen uitgevoerd en kan ik de verdere afwerking en verbouwing van de zolder voor mijn rekening nemen”

Benieuwd naar meer afgeronde projecten?

Ruiter Dakkapellen heeft meer dan 40 jaar ervaring.
Wekelijks mogen wij vele tientallen woningeigenaren en huurders van extra wooncomfort voorzien. Dat betekent een paar honderd per maand en een veelvoud daarvan per jaar. Ervaring genoeg en dat merkt u aan alles!

Afgeronde projecten bekijken
Dakkapel tips en inspiratie. Dakkapel in de tienerkamer.

Ruimte om te groeien

Laat je inspireren