Een extra kamer van jouw zolder maken doe je zo!

Ontdek meer

Kun je wel wat ruimte gebruiken voor een extra kamer, maar is verhuizen geen optie? Dan is het creëren van één of meerdere extra kamers op jouw zolder met een dakkapel of dakopbouw een goed idee. Hierdoor is het helemaal niet meer nodig om te verhuizen voor meer leefruimte. Ben je benieuwd hoe je dit aan kunt pakken? Lees dan vooral even verder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding begint bij het opdoen van inspiratie. Zo kun je bepalen wat je precies wilt en mooi vindt. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Bij Ruiter Dakkapellen hebben we speciaal jou een tips en inspiratie sectie op onze website gemaakt, zodat je inspiratie op kunt doen voor een dakopbouw of dakkapel. Zo zie je precies wat de mogelijkheden zijn, kun je sfeerbeelden bekijken en lees je over de vele voordelen van een zolderrenovatie met een dakkapel. Op onze dakkapellen pagina lees je alles over dakkapellen en kun je een weloverwogen beslissing maken.

Heb je voldoende inspiratie op gedaan, informatie op onze website gelezen en heb je interesse in het laten plaatsen van een dakkapel? Maak dan een afspraak bij een Ruiter Dakkapellen vestiging bij jou in de buurt. Onze adviseurs helpen je graag verder. 

Wat kun je zelf al doen?

Het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw kun je het beste aan experts over laten. Bij Ruiter Dakkapellen maken we deze namelijk op maat in onze eigen dakkapellen fabriek. We noemen dit ook wel prefab of prefabricage. Zo heb je zelf zo min mogelijk overlast van de zolderverbouwing. Wij plaatsen jouw dakkapel namelijk al binnen één dag op jouw dak.

Toch zijn er ook werkzaamheden die je zelf uit kunt voeren om van jouw oude zolder een droomzolder te maken. Je kunt namelijk beginnen met het leeg maken van de zolder om het vervolgens te kunnen herinrichten als jouw dakkapel eenmaal geplaatst is.

Dakkapel binnenkant afwerken. Witte dakkapel afgewerkt in kinderkamer.

Plaats een veilige trap naar jouw nieuwe zolder

Waar je jouw zolder voorheen wellicht alleen voor opslag gebruikte, zal dit bij jouw nieuwe zolder een ander verhaal zijn. Je krijgt met een dakkapel namelijk een nieuwe volwaardige kamer (of misschien zelfs 2 kamers). En deze moet natuurlijk van het nodige gemak zijn voorzien.

Dit begint bij een trap naar de zolder. Dit is nu misschien nog een ladder of slechte trap. Bij jouw nieuwe zolder wil je er echter voor zorgen dat het een goede veilige trap wordt. Zo kan jij of jouw kinderen zonder problemen en veilig naar jouw nieuwe zolder (slaapkamer) toe.

Dakkapel doorgesneden om materiaal en opbouw te zien. 3 dubbel glas.

Elektra en (extra) isolatie

Wat is een kamer zonder elektra? Beschikte jouw zolder nog niet over stopcontacten en lichtpunten? Dan is het zaak om elektra aan te leggen. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat jouw zolder goed wordt geïsoleerd. Vaak zijn zolders niet goed geïsoleerd, terwijl dit hier eigenlijk erg belangrijk is. Je kunt namelijk veel warmte binnen houden, wanneer jouw zolder goed geïsoleerd is.

Een Ruiter dakkapel of dakopbouw wordt opgebouwd uit duurzame materialen met hoge isolatiewaarden. In het glas heb je ook de keuze uit: Hoog-Rendements++ isolatieglas, 4 seizoenenglas of triple isolatieglas. Je bepaalt dus zelf de mate van isolatie. Natuurlijk is het ook belangrijk om de rest van jouw zolder goed te isoleren. Jouw zolder is immers niet alleen de nieuwe dakkapel. 

Witte ruime dakkapel kinderkamer, kind spelend met ballenbak.

Plaats een mooie vloer nadat de dakkapel geplaatst is

Natuurlijk wil je nadat jouw dakkapel geplaatst is, de ruimte naar eigen smaak inrichten. Een vloer is hierin erg bepalend. Een vloer kun je bij voorkeur voorzien van vloerisolatie. Je bent uiteraard vrij in wat voor vloer je plaatst. Dit kan laminaat zijn. Maar bijvoorbeeld ook tapijt. 

Hopelijk helpen deze tips je verder bij het realiseren van jouw droomzolder. Je kunt jouw zolder afmaken door jouw favoriete meubels, verlichting en decoratie erin te plaatsen.

Ga je voor een moderne, klassieke of landelijke zolder? Ruiter Dakkapellen helpt je graag bij het verwezelijken van jouw droomzolder!

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen