Voorbereiden kopen dakkapel

Kan ik een dakkapel offerte aanvragen?

Maak een afspraak in onze vestigingen voor een offerte op maat

Overweeg je een nieuwe dakkapel? Dan wil je zeker weten dat een nieuwe dakkapel volledig naar wens wordt gemaakt. Daarvoor zul je veel keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld over afmetingen, materialen, kleuren en accessoires. Op veel websites kun je zelf online een dakkapel en offerte samenstellen.

Ruiter Dakkapellen helpt je juist tijdens een persoonlijke afspraak in een vestiging bij het vinden van de juiste dakkapel. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Waarom tijdens een afspraak jouw dakkapel samenstellen?

Omdat je daar de uitgebreide mogelijkheden van onze hoogkwalitatieve prefab dakkapellen ontdekt. Onze vakkundige specialisten inspireren en adviseren je graag, waardoor je alle modellen, materialen en opties uitgebreid op ware grootte kunt bekijken. Zo stellen we de dakkapel van jouw dromen samen. In onze showroom ontvang je direct een vrijblijvende offerte voor jouw dakkapel op maat. 


Zelf jouw prefab dakkapel samenstellen

Dakkapellen van Ruiter Dakkapellen worden prefab geproduceerd in onze eigen fabriek. Daarmee garanderen we een hoge kwaliteit. Een prefab dakkapel wordt dus van tevoren gemaakt om vervolgens in één keer op de woning te kunnen plaatsen.

Ben je bang dat een prefab dakkapel niet aan jouw specifieke behoeften voldoet? Wees gerust: ook een prefab dakkapel kun je volledig naar eigen wens samenstellen. Onze deskundige medewerkers adviseren je graag over de bij jou passende: 

 • Afmetingen

 • Materialen: kunststof, houtlook, hout of zink

 • Kleuren: keuze uit tientallen kleuren en afwerkingen

 • Ramen: welke moeten kunnen openen en welke blijven dicht? 

 • Accessoires: zoals kozijnen, raamdecoratie, zonwering, horren, ventilatieroosters, soort glas, zonnepanelen, airconditioning en meer. 

Op deze manier kun je de dakkapel volledig naar eigen wens samenstellen. Je hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat je niet een dakkapel kunt vinden die bij jou of jouw woning past.

Ruiter Dakkapellen fabriek. Ursem.


Dakkapel offerte op maat

Bij een bezoek aan de showroom van Ruiter Dakkapellen ontvang je vrijblijvend een offerte op maat. We houden daarbij rekening met jouw persoonlijke behoeften en wensen. Wij bieden zorgvuldig opgestelde offertes, waarin we je meenemen in het gehele proces. 

In een dakkapel offerte op maat van Ruiter Dakkapellen tref je onder meer aan: 

 • Gedetailleerd overzicht van alle gekozen opties en specificaties: 

  Basisinformatie, zoals de afmetingen, aantal kozijnen en ramen, indeling, isolatie, dakbedekking. 

  Opties exterieur, zoals afwerking van zijwangen, sierlijsten, verholen goten. 

  Opties kozijn en glas, zoals de kleur kozijnen, type glas, roeden. 

  Opties comfort en klimaat, zoals raamdecoratie, rolluiken en zonneschermen. 

  Plaatsing: afspraken over het meenemen en afvoer van vrijgekomen bouwafval, overtollige dakpannen en meer. 

  Opties support, zoals afspraken over vergunningsaanvragen die Ruiter voor je verzorgt. 

 • Totaalprijs van jouw aanvraag, volledig gespecificeerd per onderdeel. 

 • Een schets van jouw dakkapel. 

 • Informatie over het aanvragen van een eventuele omgevingsvergunning.  

 • Machtiging voor als je Ruiter Dakkapellen de vergunningsaanvraag wilt laten uitvoeren. 

Bij Ruiter Dakkapellen streven we naar een fijne ervaring en hoge kwaliteit, van je showroombezoek tot de vakkundige plaatsing. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Bezoek een vestiging van Ruiter Dakkapellen bij jou in de buurt

Wil je je laten inspireren door de vele mogelijkheden van prefab dakkapellen? Ontvang je graag persoonlijk advies van onze specialisten over het samenstellen van een dakkapel op maat? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan een vestiging bij jou in de buurt. Je stelt dan zelf jouw dakkapel samen en ontvangt daarbij direct een geheel vrijblijvende, uitgebreide offerte op maat.

Onze vestigingen

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen