Voorbereiden kopen dakkapel

Dakkapel configurator

Online de dakkapel van je dromen samenstellen?

Lees meer

Droom je van meer licht en ruimte in jouw woning? Met een dakkapel realiseer je het allebei in één klap. Zonder dat daar een grootschalige verbouwing aan te pas komt. Daarom vormt een dakkapel zo’n goede investering in je huis. Je geniet van extra wooncomfort en vergroot tegelijkertijd de waarde van jouw woning. 

Een dakkapel configurator kan helpen bij het online samenstellen van je dakkapel. Ruiter Dakkapellen realiseert graag jouw woonwensen met persoonlijk advies voor je prefab dakkapel, altijd volledig op maat.

De mogelijkheden

Wanneer je overweegt om een dakkapel te plaatsen, ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Het bijbehorende kostenplaatje speelt natuurlijk ook een rol. Misschien ben je benieuwd naar het prijsverschil tussen een houten en kunststof dakkapel. Of wil je weten wat de kosten voor zonwering en insectenhorren zijn. 

Bij Ruiter Dakkapellen begeleiden we je graag tijdens dit gehele proces. Daarom bieden wij geen online dakkapel configurator aan, maar vrijblijvend persoonlijk advies in onze vestigingen. Geheel met een offerte op maat, van toepassing op jouw specifieke woonsituatie. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Geen Ruiter Dakkapellen configurator, maar persoonlijke expertise!

Een online dakkapellen configurator geeft je snel inzicht in de mogelijkheden en kosten. Toch blijf je bij het online samenstellen van jouw dakkapel vaak met veel vragen over je persoonlijke woonsituatie achter, zoals: 

 • Je wilt een nieuwe dakkapel laten plaatsen, maar is dat eigenlijk ook van invloed op jouw pas gerenoveerde binnenruimte? 

 • Je overweegt een verholen dakgoot, maar hoe sluit dat aan op de dakpannen? 

 • Je zou graag zonwering plaatsen, maar wat past het beste bij jouw woonstijl? 

 • Je twijfelt tussen een dakkapel en dakopbouw, maar hoe zit dat eigenlijk met de benodigde vergunningen? 

 • Hoe breed moet mijn dakkapel minimaal zijn om mijn woonwensen werkelijkheid te laten worden?

 • Wat is de schuinte van mijn dak?

 • Hoeveel ramen wil ik in mijn dakkapel?

De adviseurs van Ruiter Dakkapellen beantwoorden deze en vele andere vragen graag. Daarom geloven wij niet in een online configurator, maar in de kracht van persoonlijk advies.


Dakkapel configurator doorlopen: keuzes maken!

Wanneer je met een online dakkapellen configurator jouw dakkapel op maat samenstelt, doorloop je bij een aantal concurrenten verschillende stappen. Deze geven je een indicatieve prijs, maar deze prijs wijkt vaak behoorlijk af van de werkelijke kosten. Dat komt doordat de prijs voor een dakkapel afhankelijk is van veel variabelen, die niet volledig terug kunnen komen in een online configurator.

Plan je een vrijblijvend adviesgesprek bij Ruiter Dakkapellen? Dan vertellen onze experts je alle relevante overwegingen en de voor- en nadelen van iedere keuze. In onze vestigingen kun je onze dakkapellen, materialen en accessoires zien en voelen, zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken. Je verlaat onze vestiging indien gewenst met een offerte op maat. Zo komt je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Een aantal belangrijke te maken keuzes:

 • Type dakconstructie: welk model dakkapel of dakopbouw past het beste bij jouw woning? We bespreken de kenmerken van: 

  Dakkapel plat dak

  Dakkapel slepend dak

  Dakopbouw verlegde nok

  Dakopbouw verhoogde nok 

 • Uitvoering: zoveel mensen, zoveel smaken en woonstijlen. Onze adviseurs laten zien hoe jouw dakkapel een uniek karakter krijgt dankzij keuzes in hemelwaterafvoer, zonweringsgeleiders, kleuren, materialen en kozijnen. 

 • Afmeting en indeling: hoeveel raamvlakken komen er? Kies jevaste ramen, draai-kiepramen, stolpstellen of een paneel? Ga je voor borstwering voor extra stahoogte en wat is de juiste kozijnhoogte? Welke breedte kies je? Dit soort vragen hebben allemaal invloed op de indeling en afmeting van jouw dakkapel.

 • Materiaal buitenbekleding: kunststof, houtlook, hout of zink. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen.

 • Accessoires: denk aan zonnepanelen, airconditioning, brandwerend glas, glas met roeden, HR++ glas, insectenhorren, zonwering, sierlijsten, ventilatieroosters en verholen goten. Maar ook kozijnen: kiest u voor kunststof, houtlook of hout?

Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als je nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten je zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit je ook om van een donkere zolder jouw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

 • De keuze voor een type dakconstructie

 • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij jouw woning

 • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

 • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Laat je goed adviseren!

Onze experts vertellen je graag over alles wat er maar bij een dakkapel komt kijken. Denk aan de mogelijke afwerkingen aan de binnen- en buitenzijde. Daarnaast weten onze adviseurs ook alles over de productie en montage, vergunningen, onderhoud en garantie. Maak een afspraak met Ruiter Dakkapellen en ervaar de kracht van persoonlijk advies voor jouw dakkapel op maat.

Onze vestigingen