Ruiter Dakkapellen, ruimte om te groeien

Renovatie Amsterdamse buurt Haarlem (NH)

Dakkapellen met hoge isolatiewaarde

 

Opdrachtgever Van Wijnen Heerhugowaard B.V.
Project Renovatie 71 woningen Amsterdamse buurt Haarlem
Projectspecificatie             Vervangen 67 dakkapellen door nieuwe prefab Ruiter Dakkapellen met hoge isolatiewaarde
Locatie Amsterdamse buurt Haarlem
Periode oktober 2013 - juli 2014

 

Dakkapel renovatie opdracht

Elan Wonen heeft Van Wijnen Heerhugowaard B.V. de opdracht verstrekt om 71 vooroorlogse woningen te renoveren in de Amsterdamse buurt te Haarlem. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het isoleren van de gevel, het dak, de vloer en het aanbrengen van zonnepanelen. Ruiter Dakkapellen verzorgt in opdracht van Van Wijnen het vervangen van 67 oude dakkapellen door nieuwe prefab gebouwde dakkapellen.

Prefab dakkapellen met hoge isolatie

Er is gekozen voor duurzame en onderhoudsvrije dakkapellen met houten kozijnen en een klassieke, in het straatbeeld passende uitstraling. De dakkapellen worden onder volledig FSC certificering geproduceerd. De sandwichconstructie bestaat uit een 140 mm dikke PIR isolatie. Hiermee moet de isolatiewaarde van de dakkapellen een RC-waarde halen van 5 m2 K/W, waardoor de woningen van energielabel G naar A kunnen worden gebracht. 
 

LEAN Bouwen

Binnen dit project is de systematiek van het LEAN bouwen toegepast. Het LEAN bouwen is een werkmethode waarin alle processen worden geoptimaliseerd ten behoeve van tijd- en kostenreductie zonder op kwaliteit in te moeten leveren. Het LEAN bouwen biedt grote voordelen voor alle partijen en zeker ook voor de opdrachtgever. Een belangrijk uitgangspunt is een zo beperkt mogelijke overlast voor de bewoners tijdens de werkzaamheden. Gedurende het project worden elke 2 weken, 4 dakkapellen in 2 dagen geplaatst. Inclusief aftimmering aan de binnenzijde.