Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

8 tips voor het kopen van een dakkapel

Tips van uw dakkapelspecialist

Afspraak maken

Kennis van onze specialisten

Hier vindt u handige tips die u niet mag missen bij de aankoop van uw dakkapel! Een greep uit de kennis van onze specialisten. Zij weten precies waar u op moet letten door hun ruime ervaring. Kom langs in een dakkapel vestiging voor een persoonlijk advies. Gratis en altijd objectief. Want wij gaan voor het beste advies zodat u de beste keuze kunt maken.

LOFT-thuiskantoor_06.jpg

1. Bedenk hoe u de extra ruimte wilt gebruiken

U kunt een dakkapel voorzien van allerlei luxe opties. Het is slim, goed na te denken over hoe de zolderruimte zal worden gebruikt en welke opties de dakkapel vereist. U voorkomt hiermee onnodige kosten en investeert doelgericht in het toekomstige gebruik. Zo is een verduisterend rolluik heel handig voor de slaapkamer, maar is een lichtfilterend sunscreen wellicht een betere optie voor uw thuiskantoor. De specialisten van Ruiter Dakkapellen denken graag met u mee en geven altijd een objectief advies.

Kosten dakkapel 5 meter. Een grote dakkapel heeft veel indelingsmogelijkheden.

2. Bepaal wat voor u belangrijk is

Benoem voor uzelf drie eigenschappen waaraan de dakkapel moet voldoen in volgorde van belangrijkheid. Wij helpen u vervolgens met het maken van de juiste keuzes. Eigenschappen als maximale ruimtewinst, onderhoudsarm, dakkapel zonder vergunning, snelle levertijd of de beste isolatie. Wanneer het bijvoorbeeld belangrijk is dat de ambachtelijke detaillering van uw woning wordt doorgezet in de dakkapel, is de keuze voor het materiaal eenvoudig. Een dakkapel van hout biedt de mogelijkheid om elke detaillering te realiseren en zorgt voor de gewenste traditionele uitstraling.

Kunststof kozijnen dakkapel, onderhoudsvrij. Fabriek van Ruiter Dakkapellen.

3. Ga voor duurzaamheid

Een dakkapel kies je voor jaren woonplezier. Kies daarom voor duurzaamheid en kwaliteit zodat u zorgeloos kunt genieten. Zowel de dakkapellen van hout als de kunststof dakkapellen in ons assortiment kennen een lange levensduur en hebben een solide constructie. Wilt u er helemaal geen omkijken naar hebben, kies dan voor een kunststof dakkapel met kunststof kozijnen. U heeft dan nauwelijks onderhoud en het kunststof van hoge kwaliteit gaat met gemak 25 jaar mee.

dakkapel plat dak davos kader 3 meter

4. Denk na over het type dakkapel

Vraag uzelf ook af wat voor type dakkapel de voorkeur heeft. Kijk eens naar de dakkapellen in uw straat of buurt en probeer de dakkapel op uw dak voor te stellen. Moet de dakkapel een schuin dak, plat dak of puntdak krijgen? Hoe groot kan de dakkapel worden? Of leent het dak zich misschien voor een dakopbouw? De specialist van Ruiter Dakkapellen zal kijken naar de mogelijkheden in combinatie met uw gebruikswensen.

Prefab dakkapellen gemaakt in fabriek Ruiter Dakkapellen. Collega's naast stapel materiaal.

5. Kies de juiste isolatie

Stem de isolatie waarde van uw dakkapel af op de isolatie waarde van de woning. De isolatie waarde wordt uitgedrukt in de zogenaamde RC waarde. U kunt zich voorstellen wanneer een dakkapel met RC waarde 5,0 op een woning met RC waarde 3,5 wordt geplaatst, de warmte alsnog verloren gaat via dak of wanden. Maximale isolatie voor een lage energierekening is een prettige gedachte, maar alleen zinvol als uw woning ook maximaal is geïsoleerd.

Contact Ruiter Dakkapellen. Medewerkers rond bouwtekening.

6. Besparen op uw dakkapel

Wanneer de dakkapel vergunningsvrij geplaatst kan worden, bespaart u al gauw een flink bedrag. Gemeenten vragen bouwleges voor het aanvragen van een vergunning. De tarieven verschillen zeer per gemeente en variëren tussen de € 200 en € 600. Daarnaast bespaart u ook de kosten voor het opstellen van de vergunningsaanvraag en het maken van de bouwtekening.

Bouwtekening van specificaties van een dakkapel op computer.

7. Neem foto's en tekeningen mee

Mocht u foto’s en bouwtekeningen van uw woning hebben, neem deze mee naar de tijdens de afspraak in een van onze vestigingen. De specialist kan dan een zeer nauwkeurige inschatting van de situatie maken en een offerte op maat aanbieden.

Voorbereiden kopen dakkapel

8. Informeer de verzekeraar

Een opstalverzekering geeft u de zekerheid dat schade aan de woning altijd kan worden hersteld in dezelfde staat als voor de schade. Met een Ruiter dakkapel verandert de staat van uw woning en zal de woningwaarde stijgen. Informeer daarom de verzekeraar om het verzekerde bedrag van uw opstalverzekering bij te stellen.

Wilt u meer weten?

Ervaren wat een dakkapel met uw ruimte kan doen? Ervaar de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen in een van onze vestigingen. Liever eerst online oriënteren? Lees dan ons inspiratiemagazine voor alle mogelijkheden!

Dakkapel tips en inspiratie. Dakkapel in de tienerkamer.

Ruimte om te groeien

Inspiratie
ruiter_dakkapellen_magazine-(2).png

Ja, ik wil een online dakkapel inspiratiemagazine ontvangen!

Ons inspiratiemagazine is een absolute aanrader als u nog niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Wij laten u zien wat een dakkapel met de ruimte en licht op een zolder kan doen. Mogelijk inspireert dit u ook om van uw donkere zolder uw favoriete ruimte te maken. In het magazine komen alle mogelijkheden langs. Denk aan:

  • De keuze voor een type dakconstructie

  • De uitstraling aan de buitenkant, passend bij uw woning

  • Materiaalkeuze als kunststof, hout, houtlook of zink

  • De extra opties en keuze in accessoires.

Aanvragen