Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom, advies dakkapel.

Een extra kamer van uw zolder maken doet u zo!

Afspraak maken

Kunt u wel wat ruimte gebruiken voor een extra kamer, maar is verhuizen geen optie? Dan is het creëren van één of meerdere extra kamers op uw zolder met een dakkapel of dakopbouw een goed idee. Hierdoor is het helemaal niet meer nodig om te verhuizen voor meer leefruimte. Bent u benieuwd hoe u dit aan kunt pakken? Lees dan vooral even verder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding begint bij het opdoen van inspiratie. Zo kunt u bepalen wat u precies wilt en mooi vind. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Bij Ruiter Dakkapellen hebben we speciaal voor u een tips en inspiratie sectie op onze website gemaakt, zodat u inspiratie op kunt doen voor een dakopbouw of dakkapel. Zo ziet u precies wat de mogelijkheden zijn, kunt u sfeerbeelden bekijken en leest u over de vele voordelen van een zolderrenovatie met een dakkapel. Op onze dakkapellen pagina leest u alles over dakkapellen en kunt u een weloverwogen beslissing maken.

Heeft u voldoende inpspiratie op gedaan, informatie op onze website gelezen en heeft u interesse in het laten plaatsen van een dakkapel? Maak dan een afspraak bij een Ruiter Dakkapellen vestiging bij u in de buurt. Onze adviseurs helpen u graag verder. 

Wat kunt u zelf al doen?

Het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw kunt u het beste aan experts over laten. Bij Ruiter Dakkapellen maken we deze namelijk op maat in onze eigen dakkapellen fabriek. We noemen dit ook wel prefab of prefabricage. Zo heeft u zelf zo min mogelijk overlast van de zolderverbouwing. Wij plaatsen uw dakkapel namelijk al binnen één dag op uw dak.

Toch zijn er ook werkzaamheden die u zelf uit kunt voeren om van uw oude zolder een droomzolder te maken. U kunt namelijk beginnen met het leeg maken van de zolder om het vervolgens te kunnen herinrichten als uw dakkapel eenmaal geplaatst is.

Ruiter Dakkapellen vestiging. Showroom prefab dakkapellen. HR++ glas

Plaats een veilige trap naar uw nieuwe zolder

Waar u uw zolder voorheen wellicht alleen voor opslag gebruikte, zal dit bij uw nieuwe zolder een ander verhaal zijn. U krijgt met een dakkapel namelijk een nieuwe volwaardige kamer (of misschien zelfs 2 kamers). En deze moet natuurlijk van het nodige gemak zijn voorzien.

Dit begint bij een trap naar de zolder. Dit is nu misschien nog een ladder of slechte trap. Bij uw nieuwe zolder wilt u er echter voor zorgen dat het een goede veilige trap wordt. Zo kunnen u of uw kinderen zonder problemen en veilig naar uw nieuwe zolder (slaapkamer) toe.

Dakkapel doorgesneden om materiaal en opbouw te zien. 3 dubbel glas.

Elektra en (extra) isolatie

Wat is een kamer zonder elektra? Beschikte uw zolder nog niet over stopcontacten en lichtpunten? Dan is het zaak om elektra aan te leggen. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat uw zolder goed wordt geïsoleerd. Vaak zijn zolders niet goed geïsoleerd, terwijl dit hier eigenlijk erg belangrijk is. U kunt namelijk veel warmte binnen houden, wanneer uw zolder goed geïsoleerd is.

Een Ruiter dakkapel of dakopbouw wordt opgebouwd uit duurzame materialen met hoge isolatiewaarden. In het glas heeft u ook de keuze uit: Hoog-Rendements++ isolatieglas, 4 seizoenenglas of triple isolatieglas. U bepaalt dus zelf de mate van isolatie. Natuurlijk is het ook belangrijk om de rest van uw zolder goed te isoleren. Uw zolder is immers niet alleen de nieuwe dakkapel. 

Witte ruime dakkapel kinderkamer, kind spelend met ballenbak.

Plaats een mooie vloer nadat de dakkapel geplaatst is

Natuurlijk wilt u nadat uw dakkapel geplaatst is, de ruimte naar eigen smaak inrichten. Een vloer is hierin erg bepalend. Een vloer kunt u bij voorkeur voorzien van vloerisolatie. U bent uiteraard vrij in wat voor vloer u plaatst. Dit kan laminaat zijn. Maar bijvoorbeeld ook tapijt. 

Hopelijk helpen deze tips u verder bij het realiseren van uw droomzolder. U kunt uw zolder afmaken door uw favoriete meubels, verlichting en decoratie erin te plaatsen.

Gaat u voor een moderne, klassieke of landelijke zolder? Ruiter Dakkapellen helpt u graag bij het verwezelijken van uw droomzolder!