Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Zoetermeer

Groeikern van Den Haag 'Sweet Lake City'

Pilot project voorstel minister Schultz van Haegen

De gemeente Zoetermeer doet mee met een pilot project en gaat de procedure voor een dakkapel vergunning versoepelen. Naast zes andere gemeenten gaat Zoetermeer aan de slag met het voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastrcuur en Milieu om het voor woningeigenaren makkelijker te maken een dakkapel vergunning te krijgen. De gemeente Zoetermeer hoopt binnen 6 maanden te kunnen beginnen met de versoepelde aanvraag voor de dakkapel vergunning.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Snelle dakkapel vergunning interessant voor woningeigenaar

Minister Schultz van Haegen wil hiermee een stimulans af te geven voor de bouw in het kader van de Crisis en herstelwet. De dakkapel vergunningsaanvraag kan worden versoepeld door de toetsing aan het bouwbesluit achterwege te laten. De aanvraag van de vergunning verloopt dan een stuk sneller. Tijdswinst voor de gemeente en interessant voor de woningeigenaar. In het huidige vergunningstraject wordt de dakkapel getoetst aan het bouwbesluit, de welstand regels en het bestemmingsplan. Dit geldt ook voor de gemeente Zoetermeer. Een dakkapel vergunning hoeft alleen worden aangevraagd voor dakkapellen aan de voorzijde van de woning of direct in het zicht vanaf de straat.

Uw dakkapel vergunning voor Zoetermeer compleet verzorgd

Voorlopig valt u met de vergunningsaanvraag voor uw dakkapel in Zoetermeer nog binnen de huidige regelgeving. Ruiter Dakkapellen heeft ruime ervaring met het aanvragen van dakkapel vergunningen in Zoetermeer en kan uw vergunningsaanvraag compleet verzorgen. Onze ontwerp afdeling heeft goede contacten met de gemeente Zoetermeer en kent de producere. Wilt u alvast weten of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel? Lees meer op vergunning en bekijk onderstaande video.