Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Wijchen

Agrarisch dorpje uit de steentijd

Minister Schultz van Haegen komt met voorstel

Woningeigenaren moeten makkelijker een dakkapel vergunning kunnen krijgen, vindt minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Door vereenvoudiging van de dakkapel vergunningsaanvraag kunnen gemeenten sneller werken en wordt een dakkapel plaatsen interessanter voor de woningeigenaar. Schultz van Haegen wil hiermee een de bouw een impuls geven in het kader van de Crisis en herstelwet. Naast zes andere gemeenten zal de gemeente Wijchen de vereenvoudigde dakkapel vergunningsaanvraag testen.

Bouwbesluit uit aanvraag vergunning

De aanvraag voor de dakkapel vergunning kan worden vereenvoudigd door de toetsing aan het bouwbesluit bij de leverende partij en de huizenbezitter neer te leggen. In het huidige vergunningstraject toetst de gemeente of de dakkapel voldoet aan het bouwbesluit naast de toetsing aan de welstand regels en het bestemmingsplan. Ook de gemeente Wijchen werkt op deze manier. De dakkapel vergunning valt onder de omgevingsvergunning en geldt alleen voor dakkapellen aan de voorzijde van de woning of direct in het zicht vanaf de straat.

Test vereenvoudigen vergunning in Wijchen

Wanneer het voorstel van minister Schultz van Haegen door de ministerraad en de Kamer is goedgekeurd, kan de gemeente Wijchen starten met de test. De huidige verwachting is dat Wijchen over circa 6 maanden kan beginnen met de versoepelde aanvraag voor de dakkapel vergunning.

Uw dakkapel vergunning voor Wijchen compleet verzorgd

De vereenvoudiging van de dakkapel vergunningsaanvraag laat dus nog even op zich wachten. Heeft u nu een dakkapel vergunning nodig? Ruiter Dakkapellen heeft ruime ervaring met het aanvragen van dakkapel vergunningen in Wijchen en kan uw vergunningsaanvraag compleet verzorgen. De goede contacten met de gemeente Wijchen en de professionele tekeningen van de ontwerp afdeling versoepelen uw dakkapel aanvraag aanzienlijk. Lees hier meer over dakkapel vergunning en bekijk onderstaande video.