Ruiter Dakkapellen, gewoon beter

Dakkapel vergunning Venlo

Flaneren langs de Maasboulevard

Dakkapel in Venlo

Venlo, een gezellige, groene en levendige historische stad aan de Maas heeft vele verborgen kanten die mensen vaak verrassend vinden. De terrasjes zitten in de zomer vol en na het winkelen wordt er steeds een beroep gedaan op het uitgebreide culinaire aanbod wat de stad rijk is. De Parade heeft zijn traditionele faam als uitgaansstraat weer opgepoetst met nieuwe horecazaken en de historische straatjes nodigen uit om een hele dag te slenteren en te bewonderen. Aan het Nolensplein halen we sinds kort verse producten en maaltijden in de prachtige foodhal van Beej Benders. Op de terugweg nog even langs het super hippe Joezz New York voor een vers gemaakte smoothie. Dan vergeten we nog de Maasboulevard met zijn haven en mogelijkheid tot oversteek naar de Blerickse haven aan de overkant van de Maas. Kortom, met ruim 100.000 inwoners is Venlo een inspirerende stad om te wonen, te werken te recreëren.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.

Heeft u er een woning dan wilt u er vast graag blijven wonen. Uiteraard wilt u de woning graag aan uw persoonlijke wensen aanpassen. Een dakkapel kan daarbij wonderen verrichten voor uw donkere zolderkamer. U geeft hiermee deze verdieping ruimte en licht en maakt hem zodoende geschikt voor bijvoorbeeld een lekkere frisse extra slaapkamer. 

Mag u zomaar een dakkapel plaatsen

Om een dakkapel te mogen plaatsen moeten u aan een aantal eisen voldoen. Is uw dakkapel niet in strijd met redelijke eisen van welstand, valt uw woning onder beschermd stadgezicht of heeft u een beeldbepalend pand? Redenen genoeg om van tevoren bij de gemeente Venlo te informeren of u een dakkapel op uw dak mag plaatsen en of deze dakkapel vergunning plichtig zal zijn.

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een omgevingsvergunning nodig zijn dan verlangt de gemeente Venlo een professionele aanvraag ondersteunt met tekeningen en evt. aangevuld met sterkteberekeningen. 

Specialisatie in huis

Ruiter Dakkapellen heeft een gespecialiseerde afdeling die de aanvragen voor een omgevingsvergunning behandelt. De specialisten van Ruiter Dakkapellen leveren de aanvragen aan volgens de richtlijnen en zijn getraind in het communiceren met de gemeente Venlo. Dit voorkomt de kans op fouten en vertraging en zorgt dat er uiteindelijk een dakkapel op uw dak staat die aan al uw wensen voldoet en in overeenstemming is met de gestelde eisen. Zie onderstaande video over het regelen van een vergunning. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

De dakkapellen van Ruiter worden geheel naar wens in ons eigen dakkapellen fabriek gemaakt. Gaat u voor een kunststof dakkapel of een bepaald type dakopbouw, bijvoorbeeld met nokverhoging? Of wilt u alleen een dakraam laten plaatsen om het lichtinval op uw zolder aangenamer te maken? Bij Ruiter Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bezoek onze showroom en vraag naar de mogelijkheden. Nu al benieuwd naar een prijslijst? Bekijk onze pagina met een indicatie van de kosten voor een dakkapel.

Kom langs in de dakkapel showroom

In de dakkapel showroom kunt u dakkapellen op ware grootte bekijken en in een gesprek met een dakkapel adviseur wordt er gekeken naar uw wensen en de mogelijkheden. U ontvangt van ons een offerte op maat. Geheel vrijblijvend. Als u in Venlo woont, kunt u naar de showroom in Wanssum gaan, dat is het meest dichtbij. Of anders ligt Uden op ongeveer een uur rijden. Kom langs! Wij helpen u graag uw dromen te realiseren.

Goede voorbereiding is jaren extra wooncomfort

Download het gratis stappenplan voor het aanschaffen van een dakkapel.

Download gratis verschillende doorsnede- en principe detailtekeningen van de meest voorkomende dakkapellen.